Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Windows XP -kopia...? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/windows-xp-kopia-16023/)

para 13.02.2003 10:05

Ja również skopiowałem instalkę Win XP Pro bez problemu CloneCD i Nero. Może problemem jest nośnik. Spróbuj innego.

Pozdrawiam

ezop 12.02.2003 22:04

[B][QUOTE]Maciej napisa***322;(a)
Objawy:
2.Jeśli uruchomiłem na "krótko" z Dosa...w póżniejszym stadium instalacji...pojawił się czarny ekran z migającym kursorem...reset kompa nie pomógł...:(

Hej! Od kiedy to win XP jest systemem Dos'a?
Mozesz leciec z boota lub musisz robic upgrade wczesniejszej wersji wina.

WIN XP nie ma zabezpieczen.Wypal go w ClonieCD na lepszej plytce z mniejsza predkoscia.Jak to nie pomoze to wypal w Nero "Dysk startowy".Opis znajdziesz na stronei CDRINFO.

esem 11.02.2003 15:25

Robiłem to w Nero. Też nie ma problemów, opcja kopiuj i to w DAO (nie mam już CD-ROMa, tylko nagrywarkę). 8)

kizio 01.02.2003 20:05

Ja przegrałem kumplowi Winshita XP PRO w clone cd i nie miałem żadnych problemów poprostu zrobiłem obraz i nagrałem go na płytę i płyta się bootoje i w windowsie i w DOS'ie.

P.S. w nero nie próbowałem.

Franc 01.02.2003 19:17

Ja też nie miałem żadnych problemów w WinOnCD i Alkoholu - ale jak ktoś ma problemy z kopiowaniem trzeba pomóc (zakładam że ustawienia w biosie są poprawne do bootowania z CDRomu?)

sobi1 31.01.2003 15:41

Ja to skopiowałem bez problemu w cloneCD "w locie" jako profil DATA CD. I działa bez problemu. Po co profil z proliera. Jeżeli brak zabezpieczenia to zwykła opcja copy CD musi zadziałać (chyba że się myle).

Jahho 30.01.2003 23:53

dziwne rzeczy ja się tu dowiaduję ... :o , kopię płyty xp zawsze i bezproblemowo robię Nero opcja - kopia Cd bez żadnych dodatkowych ustawień albo WinOnCd też jako CdCopy i nie zdażyło się, żeby nie działała ... :jupi: a może mam tak dobrą płytę źródłową ? ... :D

Franc 29.01.2003 20:33

Stwórz własny z odczytem danych subkanałowych lub spróbój jak dla securoma

Maciej 29.01.2003 20:16

Cytat:

Franc napisa***322;(a)
Spróbój ustawić CloneCD aby odczytywał dane subkanałowe, jak nie pójdzie spróbój inny program - polecam Alkohol 120%.
Jak ustawić Alcohol 120%...w kreatorze odczytu ,jaki profil wybrać.?
i w kreatorze nagrywania...???

Franc 29.01.2003 20:00

Spróbój ustawić CloneCD aby odczytywał dane subkanałowe, jak nie pójdzie spróbój inny program - polecam Alkohol 120%.

Maciej 29.01.2003 19:50

Cytat:

Franc napisa***322;(a)
Możesz napisać dokładniej o tym dlaczego kopie nie działały? Brak bootowania czy coś innego?
Objawy:
1.Płyta się nie bootuję automatycznie.
2.Jeśli uruchomiłem na "krótko" z Dosa...w póżniejszym stadium instalacji...pojawił się czarny ekran z migającym kursorem...reset kompa nie pomógł...:(

Może kopia w Alcohol 120% będzie lepsza..???

Franc 29.01.2003 19:15

Możesz napisać dokładniej o tym dlaczego kopie nie działały? Brak bootowania czy coś innego?

grzeniu 29.01.2003 17:21

Jak dotad windowsy nie byly zabezpieczane, ja swojego ME zrobilem starym clonem w locie z napedu LG52x wiec to chyba samo swiadczy. Oczywiscie mowie tu o oryginale.

Weron 29.01.2003 17:08

Nie wiem co ci tam nie chodzilo.
Ale w takim wypadku najprostsza rada to zgrac pliki exploatorem na dysk i przez nero uczynic z tego plyte bootowalna.
Odpowiednia instrukcje znajdziesz na cdrinfo jak sie tworzy takie plyty oraz wymagane pliki.
I napewno teraz bedzie wszystko dzialac.8)

Maciej 29.01.2003 16:12

No właśnie ja też skopiowałem Windowsa XP w ClonyCD ,najpierw wykonałem obraz płyty a potem wypaliłem na płytce...i płytka nie chodzi...:( :o :blee:
Ustawienia miałem z CCD4 Profiler ver.1.1 jako "Data CD brak zabezpieczenia".
Proszę o jakieś sugestie lub uwagi ,niechcę znów zmarnować następnych płytek.:'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:27.