![]() |
Ja również skopiowałem instalkę Win XP Pro bez problemu CloneCD i Nero. Może problemem jest nośnik. Spróbuj innego.
Pozdrawiam |
[B][QUOTE]Maciej napisa***322;(a)
Objawy: 2.Jeśli uruchomiłem na "krótko" z Dosa...w póżniejszym stadium instalacji...pojawił się czarny ekran z migającym kursorem...reset kompa nie pomógł...:( Hej! Od kiedy to win XP jest systemem Dos'a? Mozesz leciec z boota lub musisz robic upgrade wczesniejszej wersji wina. WIN XP nie ma zabezpieczen.Wypal go w ClonieCD na lepszej plytce z mniejsza predkoscia.Jak to nie pomoze to wypal w Nero "Dysk startowy".Opis znajdziesz na stronei CDRINFO. |
Robiłem to w Nero. Też nie ma problemów, opcja kopiuj i to w DAO (nie mam już CD-ROMa, tylko nagrywarkę). 8)
|
Ja przegrałem kumplowi Winshita XP PRO w clone cd i nie miałem żadnych problemów poprostu zrobiłem obraz i nagrałem go na płytę i płyta się bootoje i w windowsie i w DOS'ie.
P.S. w nero nie próbowałem. |
Ja też nie miałem żadnych problemów w WinOnCD i Alkoholu - ale jak ktoś ma problemy z kopiowaniem trzeba pomóc (zakładam że ustawienia w biosie są poprawne do bootowania z CDRomu?)
|
Ja to skopiowałem bez problemu w cloneCD "w locie" jako profil DATA CD. I działa bez problemu. Po co profil z proliera. Jeżeli brak zabezpieczenia to zwykła opcja copy CD musi zadziałać (chyba że się myle).
|
dziwne rzeczy ja się tu dowiaduję ... :o , kopię płyty xp zawsze i bezproblemowo robię Nero opcja - kopia Cd bez żadnych dodatkowych ustawień albo WinOnCd też jako CdCopy i nie zdażyło się, żeby nie działała ... :jupi: a może mam tak dobrą płytę źródłową ? ... :D
|
Stwórz własny z odczytem danych subkanałowych lub spróbój jak dla securoma
|
Cytat:
i w kreatorze nagrywania...??? |
Spróbój ustawić CloneCD aby odczytywał dane subkanałowe, jak nie pójdzie spróbój inny program - polecam Alkohol 120%.
|
Cytat:
1.Płyta się nie bootuję automatycznie. 2.Jeśli uruchomiłem na "krótko" z Dosa...w póżniejszym stadium instalacji...pojawił się czarny ekran z migającym kursorem...reset kompa nie pomógł...:( Może kopia w Alcohol 120% będzie lepsza..??? |
Możesz napisać dokładniej o tym dlaczego kopie nie działały? Brak bootowania czy coś innego?
|
Jak dotad windowsy nie byly zabezpieczane, ja swojego ME zrobilem starym clonem w locie z napedu LG52x wiec to chyba samo swiadczy. Oczywiscie mowie tu o oryginale.
|
Nie wiem co ci tam nie chodzilo.
Ale w takim wypadku najprostsza rada to zgrac pliki exploatorem na dysk i przez nero uczynic z tego plyte bootowalna. Odpowiednia instrukcje znajdziesz na cdrinfo jak sie tworzy takie plyty oraz wymagane pliki. I napewno teraz bedzie wszystko dzialac.8) |
No właśnie ja też skopiowałem Windowsa XP w ClonyCD ,najpierw wykonałem obraz płyty a potem wypaliłem na płytce...i płytka nie chodzi...:( :o :blee:
Ustawienia miałem z CCD4 Profiler ver.1.1 jako "Data CD brak zabezpieczenia". Proszę o jakieś sugestie lub uwagi ,niechcę znów zmarnować następnych płytek.:'( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:27. |