Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.01.2003, 17:23   #1
Jakub Krawczyk
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.01.2003
Jakub Krawczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zabezpieczenie muzyki MP3

Jak zabezpieczyć plik w formacie mp3 zapisany na płycie. Chodzi mi o zabezpieczenie całej płyty?
Jakub Krawczyk jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.01.2003, 17:41   #2
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie obraź się, ale skąd Ty żeś się urwał
Może napisz po co Ci zabezpieczenie pliku (a może raczej plików) MP3 ?
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline  
Stary 01.01.2003, 22:25   #3
Grzybiarz
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.01.2003
Grzybiarz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Monter napisa***322;(a)
Nie obraź się, ale skąd Ty żeś się urwał
Może napisz po co Ci zabezpieczenie pliku (a może raczej plików) MP3 ?
Sadzac po nazwisku nagral pierwsza swoja plyte i .... boi sie, ze mu ktos ja sklonuje!!!!
Grzybiarz jest offline  
Stary 02.01.2003, 15:34   #4
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Zabezpieczenie muzyki MP3

Cytat:
Jakub Krawczyk napisa***322;(a)
Jak zabezpieczyć plik w formacie mp3 zapisany na płycie. Chodzi mi o zabezpieczenie całej płyty?
Strona główna CDRInfo - dział Zabezpieczenia
Program Koliego
Na zdrowie
Stary 02.01.2003, 16:24   #5
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.01.2002
Dawid Partyka - Koli zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Zabezpieczenie muzyki MP3

Cytat:
Pedros napisa***322;(a)
Strona główna CDRInfo - dział Zabezpieczenia
Program Koliego
Na zdrowie

Ten program puki co jeszcze nie umożliwia zabezpieczenia plików MP3. Osobiście nie widziałem jeszcze programu który by zabezpieczał MP3.
http://SafeLock.CDRinfo.pl
Dawid Partyka - Koli jest offline  
Stary 03.01.2003, 11:57   #6
Pedros
Second variety

Re: Re: Re: Zabezpieczenie muzyki MP3

Cytat:
Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
Ten program puki co jeszcze nie umożliwia zabezpieczenia plików MP3. Osobiście nie widziałem jeszcze programu który by zabezpieczał MP3.
Jasne - rozpędziłem się
Ale Koli - może to zrobisz niedługo ?
Stary 03.01.2003, 14:16   #7
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Re: Re: Re: Re: Zabezpieczenie muzyki MP3

Cytat:
Pedros napisa***322;(a)
Jasne - rozpędziłem się
Ale Koli - może to zrobisz niedługo ?
W planach to było i nadal ejst (tworzę specjalny sterownik który by dekodował MP3 i podawał do winampa i innych softów odtwarzających. Ale to juz nie będzie mp3 to będzie zaszyfrowany mp3. A podczas uruchomienia danej mp3 biblioteka dll by sprawdzała czy dana płyta CD jest w napędzie czy tez jej niema.
Stary 03.01.2003, 14:20   #8
ArekCh
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.01.2003
ArekCh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Zabezpieczenie muzyki MP3

Cytat:
Jakub Krawczyk napisa***322;(a)
---------
Panie Kolego!
1. Po jaki grzyb zabezpieczać CD z MP3 - chcesz sprzedać to do Pana G. z Microsoftu?
2. Każde zabezpieczenie, które wykonasz w domku - w drugim domku można je w banalny sposób złamać.
Stary 03.01.2003, 14:38   #9
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Cytat:
2. Każde zabezpieczenie, które wykonasz w domku - w drugim domku można je w banalny sposób złamać.

I tu się Pan myli. Ja stworzyłem system zabezpieczeń w 100% nie do skopiowania (puki co jest to tylko oferta dla firm - wykorzytuje pełne ograniczenie sprzetowe dla odczytu). Posiadacze płyt z programem safelock z pewnością coś o tym wiedzą że ich piracka kopia się nie będzie aktualiozwać a w nowszych wersjach SafeLocka nawet nie będzie się instalować.
Stary 16.01.2003, 13:49   #10
-=KoWaLiK=-
Gość

Cytat:
ArekCh napisa***322;(a)
---------
Panie Kolego!
1. Po jaki grzyb zabezpieczać CD z MP3 - chcesz sprzedać to do Pana G. z Microsoftu?

... ja rowniez sie z toba nie zgodze. Zabezpieczylem jedna plytke audio i za cholere nie moge jej skopiowac Jest to zabezpieczenie cos na wzor Key2Audio (sysytem/naped nie widzi nosnika). Sprawdzalem takze u znajomych - ni cholery

Stary 16.01.2003, 14:37   #11
Pedros
Second variety

Re: Re: Re: Zabezpieczenie muzyki MP3

Cytat:
-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
... ja rowniez sie z toba nie zgodze. Zabezpieczylem jedna plytke audio i za cholere nie moge jej skopiowac Jest to zabezpieczenie cos na wzor Key2Audio (sysytem/naped nie widzi nosnika). Sprawdzalem takze u znajomych - ni cholery
Widzieć może i nie widzi, ale jak wypróbowałbyś kilka programów do ripowania (w tym takie, które same wciągają tackę z płytą), albo jeszcze pod różnymi systemami op. to się może okazać, że Twoje zabezpieczenie da się obejść.
Dodaj do tego możliwość odczytu z różnych napędów - szczególnie starszych, programy dosowe, lub linuksowe do zrzutu, wreszcie nagrywarkę audio lub kabelki cyfrowe od cd do karty i kopia może stać się faktem. Niech to będzie nawet i po kilku dniach instalowania różnego oprogramoiwania i "męczenia się", ale będzie.
Stary 17.01.2003, 07:45   #12
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Muszę się wypowiedzieć na temat zabezpieczeń.

Moim skromnym zdaniem kolega Koli zaczyna przesadzać, choć może wcale nie jest ogrodnikiem z zawodu. Jestem w stanie zrozumieć chęci programisty mające na celu pomóc AUTOROM oprogramowania, ale kompletnie nie kumam tego co się dzieje obecnie lub zacznie niedługo dziać. Jeżeli kolega Koli umie stworzyć program prawie całkowicie lub całkowicie uniemożliwiający kopiowanie nośników, powinien go sprzedawać za bardzo wysoką sumę, tak aby *****e i cwaniaki giełdowe, ściągający za darmo z sieci nie mieli szans z tego oprogramowania korzystać utrudniając innym życie. Jeżeli ktoś jest rzeczywiście autorem ważnego oprogramowania, nie zawaha się zainwestować w dobre zabezpieczenie, nawet jeśli jest ono drogie.

O ile zabezpieczanie filmów AVI jest dla mnie pozbawione sensu (przecież one z założenia są piratami) to już zabezpieczanie plików MP3 woła o pomstę do nieba. Jeżeli taki program powstanie, osobiście rozkwaszę nos każdemu, kto mnie tak spreparowanym plikiem poczęstuje. Myślę, że wielu ludzi zareaguje podobnie. Nie dość że godzi to w rynek wymiany plików (zauważcie, że nie każdy interesuje się tresciami 100% komercyjnymi, a generalnie komercyjne bardzo pozycje są zabezpieczane przez wytwórnie) który z założenia miał być FREE (po to powstało MP3) to stworzenie takiego softu będzie katastrofą dla Nas wszystkich, pomijając fakt, że wiele organizacji będzie zacierać ręce z uciechy, że oto problem sam się rozwiązuje - ludzie wymieniający się plikami zaczną się częstować zaszyfrowanymi treściami i siłą rzeczy rozmiar zjawiska sam zmaleje.

Bez urazy kolego Koli - ale jak masz dobrą głowę do programowania, to wielu osobom bardziej się by przydał dobry odtwarzacz CD z obsługą CD-TEXT, lub odpowiedni plugin do Winampa...
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline  
Stary 17.01.2003, 08:00   #13
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
popieram! popieram! popieram!
podpisuje sie 4 konczynami!

nie lubie tego calego safelocka, a jeszcze abrdziej nei lubie twierdzen ze 'tego sie nie da obejsc' - jak sie okazalo: da sie - zalatwil to prymitywny loader - gdzie to kodowanie 512bitowe? po co to komu - jesli roznica pomiedzy 128 a 512 jest zadna? (juz 32bitowego nie probuje sie lamac bo szkoda zachodu)

wiem ze jest taki rozdzial magii - sztuka reklamy i kreacji rzeczywistosci - ale z tego co mi wiadomo od 1stycznia reklama nei moze klamac i na jej podstawi moge wymagac od producenta aby bylo tak 'jak pokazali w reklamie...'

a cwaniaczki gieldowe maja sie skk... jedne dobrze... az szlag mnie trafia jak teraz chodze na gielde... patrze na te mordy i mam ochote ktoras jeszcze bardziej oszpecic...
Stary 17.01.2003, 15:52   #14
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Cytat:
Monter napisa***322;(a)
Jeżeli kolega Koli umie stworzyć program prawie całkowicie lub całkowicie uniemożliwiający kopiowanie nośników, powinien go sprzedawać za bardzo wysoką sumę, tak aby *****e i cwaniaki giełdowe, ściągający za darmo z sieci nie mieli szans z tego oprogramowania korzystać utrudniając innym życie. Jeżeli ktoś jest rzeczywiście autorem ważnego oprogramowania, nie zawaha się zainwestować w dobre zabezpieczenie, nawet jeśli jest ono drogie.
A widziałeś może w safelocku funkcje która by była w 100% nie do skopiwoania Wersja w 100% nie do skopiwoania jest tylko dla firm

Cytat:

O ile zabezpieczanie filmów AVI jest dla mnie pozbawione sensu (przecież one z założenia są piratami) to już zabezpieczanie plików MP3 woła o pomstę do nieba. Jeżeli taki program powstanie, osobiście rozkwaszę nos każdemu, kto mnie tak spreparowanym plikiem poczęstuje. Myślę, że wielu ludzi zareaguje podobnie.
Głowę mam głownie dla technologii zabezpieczeń jakoś tak mi się to mysli. Co do MP3 zabezpieczenia to będzie musiał powstać specjalny nowy steronik który będize anazliować CD i jeśli będzie OK to rozszyfruje strumień danych i poda np. do winampa lub innego softu.
Cytat:
Bez urazy kolego Koli - ale jak masz dobrą głowę do programowania, to wielu osobom bardziej się by przydał dobry odtwarzacz CD z obsługą CD-TEXT, lub odpowiedni plugin do Winampa...
Też dobry pomysł

Ostatnio zmieniany przez Dawid Partyka - Koli : 17.01.2003 o godz. 15:59
Stary 17.01.2003, 15:56   #15
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
nie lubie tego calego safelocka, a jeszcze abrdziej nei lubie twierdzen ze 'tego sie nie da obejsc' - jak sie okazalo: da sie - zalatwil to prymitywny loader - gdzie to kodowanie 512bitowe? po co to komu - jesli roznica pomiedzy 128 a 512 jest zadna? (juz 32bitowego nie probuje sie lamac bo szkoda zachodu)

A niewiesz poco te 512bitów (roazszyfrowanie pliku by chycba trwało z 3-5 minut) W tym safelcoku co teraz jest to jesli bedzie 24 bity to będzie i tak duzo. Jedynie system rejestracji safelcoka ma troche więcje bo około 256. Co do loadera to on dizała tylko pod win 9x ).
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: