Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.02.2004, 03:34   #1
aldaer
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.10.2003
aldaer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy SecuRom V 4.85.07.0171

Mam poważny problem !!! Bardzo duzo grywan w Diablo 2 na BN... aby to robic musze miec orginalno płytke ale moja płytusia została ostatnio poważnie uszkodzona (dziekujemy młodszemu bratu...) ma pekniecie od wewnetrzej i wydajwe mi sie ze bedzie tylko gorzej... Narazie płytka da sie normalnie odtwarzac ale musze zrobić kopie bo bedzie źle! Problem w tym ze ClonyXXL wykrył zabezpieczenie "SecuRom V 4.85.07.0171" i duuużo czaszek zobaczłem a gdy zaczołem szuakać odpoviedniego profilu w Profiler v1.2 to okazało sie ze nie ma dokładnie takiego! No wieć prosze o rade jak zrobić kopie tej płyty...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.02.2004, 08:56   #2
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Opis tego jak skopiowac SR znajdziejsz tutaj Dodam jeszcze ze uwazalbym na Twoim miejscu bo jak przy odczycie pierdyknie Ci CD w napedzie to ani gierki ani CDromu miec nie bedzesz. Moze warto by bylo odczytywac ta "plytusie" na zminiejszonej predkosci...

Zycze powodzenia... pozdrawiam

artoor

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 03.02.2004, 18:49   #3
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
odp

Cytat:
Napisany przez aldaer
Mam poważny problem !!! Bardzo duzo grywan w Diablo 2 na BN... aby to robic musze miec orginalno płytke ale moja płytusia została ostatnio poważnie uszkodzona (dziekujemy młodszemu bratu...) ma pekniecie od wewnetrzej i wydajwe mi sie ze bedzie tylko gorzej... Narazie płytka da sie normalnie odtwarzac ale musze zrobić kopie bo bedzie źle! Problem w tym ze ClonyXXL wykrył zabezpieczenie "SecuRom V 4.85.07.0171" i duuużo czaszek zobaczłem a gdy zaczołem szuakać odpoviedniego profilu w Profiler v1.2 to okazało sie ze nie ma dokładnie takiego! No wieć prosze o rade jak zrobić kopie tej płyty...
Daj spokój z programam CloneCD i Profilerem przy takim zabezpieczeniu pod tym linkiem : http://www.clone.cd/phpBB/viewtopic.php?t=5 masz dokładny opis zrobienia kopii bezpieczeństawa przy pomocy programu Alcohol 120%
wolf jest offline  
Stary 03.02.2004, 19:00   #4
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wolf
Daj spokój z programam CloneCD i Profilerem przy takim zabezpieczeniu pod tym linkiem : http://www.clone.cd/phpBB/viewtopic.php?t=5 masz dokładny opis zrobienia kopii bezpieczeństawa przy pomocy programu Alcohol 120%
Spoko wolf ale zauwaz... ze wg przepisu zapodanego przez Ciebie bez zainstalowanego Virualnego CDROMU gierka Ci nie pojdzie... Bo musisz miec wlaczona emulacje RMPS co mi osobiscie wcale by sie nie usmiechalo... no ale jak kto lubi Rownie dobrze przeciez mozna by cracka zapodac i tez sie pogra.

Pozdrawiam

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 03.02.2004, 22:49   #5
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
odp

Cytat:
Napisany przez artoor
Spoko wolf ale zauwaz... ze wg przepisu zapodanego przez Ciebie bez zainstalowanego Virualnego CDROMU gierka Ci nie pojdzie... Bo musisz miec wlaczona emulacje RMPS co mi osobiscie wcale by sie nie usmiechalo... no ale jak kto lubi Rownie dobrze przeciez mozna by cracka zapodac i tez sie pogra.

Pozdrawiam
Generalnie nie trzeba mieć napędu witrualnego ale niestety trzeba mieć właczoną emulacje RMPS do uruchomienia płyty , jeżeli by to przeszkadzało to możesz spróbowac zrobić kopię programem BlindWrite 5
wolf jest offline  
Stary 03.02.2004, 22:50   #6
michael146
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.11.2003
michael146 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zainstaluj sobie jeszcze clony xxl oraz alcohola 120 %. Ze skanuj clony xxl, wlacza alcoholera i kliknij włacza alcohol 120 %. DAelj wybierz tylko rpfil alcholer i po sprawie.
michael146 jest offline  
Stary 04.02.2004, 01:08   #7
aldaer
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.10.2003
aldaer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dziekuwa wszystkim za pomoc narazie zrobilem samym alcoholem i faktycznie bez RMPS ani rusz ale jutro posiedze dluzej i zrobie (lub przynajmniej sprubuje) przy pomocy BlindWrite.. jeszcze raz dzieki
Stary 04.02.2004, 22:00   #8
kostianek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
kostianek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
RadzĘ Aby KopiĘ RobiĆ Najnowszym Alcoholem - Odczyt 4 Razy Z Zaznaczonym "dpm" - Na Poziom Wysoki , Nagrywanie 4 Razy Z WŁĄczonym Zaspisem "rmps" Na PŁycie.
Kpia PowinnawyjŚĆ O.k. Sam Tak RobiŁem I DziaŁa.
Co Do Blindwrite I Clona To Niestety Tego Zabezpieczenia Nie UdaŁo Mmi SiĘ PokonaĆ ( UŻywaŁem Najnowszych PeŁnych Wersji Z Przed DwÓch Tygodni ).
kostianek jest offline  
Stary 06.02.2004, 21:13   #9
pl99
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.09.2003
pl99 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panowie, by skopiować Diablo 2 wystarczy trzymać się poradnika VLuki, i wszystko będzie działało, bo osobiście tak zrobiłem
pl99 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: