Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2005, 15:48   #1
maciekk
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.01.2005
maciekk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Zmiana biosu w Liteon 1213S

Witam
Jestem tutaj pierwszy raz, wiec przepraszam jeżeli moje pytanie bedzie lamerskie. Mam problem z przegraniem płyty zabezpieczonej Safedisc 2.9. Przeczytałem istniejące posty na temat przegrywania tak zabezpieczonych płyt. Mam odpowiedni soft, natomiast ze znalezionych informacji wynika, iż moja nagrywarka nie radzi sobie z korekcją EFM. Mam nagrywarke DVD Liteon 1213S. Mam pytanie, czy można zmienić jej bios od innej nagrywarki, takiej , która obsługuje korekcję EFM (np. Liteon LTR -48125S, liteon SOHR-5238)?? Albo od jakiejkolwiek innej? Jezeli tak, to bardzo prosze o info od jakiej i ewentualnie jak to zrobić. Nie moge przegrać programiku Garden Composer 3D plus, i nie moge znalezc rodzynka (co wydawało mi sie najłatwiejsze).

Dzieki za pomoc.
maciekk jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.01.2005, 16:16   #2
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witamy na forum
W dziale CDR jest przyklejony temat o podkrecaniu nagrywarek... tam poszukaj
pozdro
Stary 20.01.2005, 16:21   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
chcesz wgrywac do nagrywarki dvd bios od nagrywarki cd? no najmadrzejszym pomyslem to to nie jest - w najlepszym przypadku staniesz sie posiadaczem gustownej... cegly
tego litka warto krecic w gore, polecam na sonego dru710a na ktorego sam go przekrecilem, nie wiem jak to wplynie na korekcje EFM, ale generalnie w tej chili zdaje sie jakas toschiba tylko robi to bezblednie, reszta swiata musi kozystac z wzmocnienia sektorow (opcja oferowana np przez clonecd czy alkohol), wiec to ma stosunkowo male znaczenie
nimal jest offline  
Stary 21.01.2005, 09:34   #4
maciekk
Nowy na forum

Talking

Witam
Dzieki za podpowiedzi. Wczoraj udalo mi sie przegrac program. Zrobilem to w CloneCD. Ustwione opcje odczytu na 4x z szybkim pomijaniem bledow. nagrywanie rowniez na 4x z emulowaniem slabych sektorow(chyba tak sie ta opcja nazywala). Przy odtwarzaniu niezbedne jest urochomienie clonecd w tray'u i wlaczona opcja zablokuj sektory cdr. I w zwiazku z tym mam pytanie, czy mozna jakos zmodyfikowac plik, aby uruchamial sie bez clonecd, np przy nie zainstalowanym clonecd?
maciekk jest offline  
Stary 21.01.2005, 10:01   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pojdzie z nienagrywarki
nagrywarka czyta atip i to jest problemem - plyta widzi ze nie jest tloczona tylko palona
a jak chcesz uruhamiac z nagrywarki to musisz miec program z opcja chowania atip (clonetray, alkohol itp)
oczywiscie zawse mozesz poszukac slodzika i dodac go do plyty - no ale to juz nie kopia 1:1 tylko normalna... i tego sie nie robi w clonie tylko w dowolnym programie do palenia danych...
nimal jest offline  
Stary 21.01.2005, 11:03   #6
maciekk
Nowy na forum

no i wlasnie tu jest problem. Program był palony, natomaist testowalem go na zwyklym cd LG i bez wlaczenia clonecd w tray'u nie chcial pójsc. Po wlaczeniu clona juz bylo bez problemu. Tak wiec w normlanym cd nieposzlo, chyba ze cos pomylilem.
maciekk jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: