Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.03.2004, 10:12   #6
dejmag
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.10.2002
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Maciej, pierwotne próby robiłem na CloneCD4.3.1.9., to te pierwsze bezużyteczne kopie z pierwszego postu.

Jeśli chodzi o plik BWA -- mój przekonwertowany z MDS ma taki sam graf (oglądany BWA builder'em) co plik BWA ściągnięty z www.makeabackup.com. Mój jest tylko nieco większy, ma 22kB, tymczasem tamten 17,5kB. Graf mojego pliku jest też nieco dłuższy na końcu niż graf pliku ściągniętego z sieci. Ale nie mam anomali (skoków, załamań). Wiedziałem o BWAEdit ale plik BWA jest OK. Zastanawiała mnie ta różnica wielkości pliku i długości grafu ale usprawiedliwiam to spolszczoną wersją gry, nie angielską.
Wczoraj i w nocy podjąłem następne próby z następnymi wykonanymi kopiami (w sumie mam ich teraz chyba 8 niedziałających).
Odinstalowałem grę z peceta, tę zainstalowaną uprzednio z oryginału. Próbowałem ponownie zainstalować, ze skopiowanych czterech płytek.
W przypadku kopii "udającej oryginał", "nie emulowanej" efekt był jak w pierwszym moim poście -- instalacja zatrzymuje się po 3-5 sekundach od włożenia czwartej (najważniejszej) płytki na pliku "a2.baggageon.exe" oraz komunikowany jest błąd : "Błąd transferu składnika F:\data5.cab. Bład odczytu danych (CRC)".
W przypadku kopii "emulowanej" zrobionej Alcoholem instalacja po włożeniu czwartej płytki leci dalej i gdy wszystko wydaje się OK --- zatrzymuje na pliku "v_monorail.adx" (kopiowanym do C\...\Sound\Streams). I koniec, napęd zamiera + komunikat jak wyżej.

Od trzech dni czytam tylko o metodach kopiowania Securom'a. Na forum freaks po instrukcji philamber'a ktoś dziękował mu za możliwość skopiowania w ten sposób "Enter the Matrix", kostianek odpisał mi że zastosował Alcohol+RMPS i wszystko jest cacy. No więc czemu to nie działa? Zgodnie z tym co się oczytałem metoda Blindwrite jest najprostsza ale CloneCD+BWA jest pewniejszy i dokładniejszy. Problem nie leży chyba tylko w metodzie -- z dwóch różnych które zastosowałem z obiema mam problemy . Czy instrukcja na cdrinfo jest nieaktualna? Czy nośniki mają tu znaczenie (obecnie Sony Supremas)? Czy prędkości 4x są wystarczająco małe dla analizy DPM w Alcoholu i nagrywania?
Czy... czy... czy...
Jak... jak... jak....

Twoje uprawnienia: