Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.03.2004, 10:06   #16
dejmag
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.10.2002
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pierwszy wynik szukania:

Na forum clone.cd wspomniany już BlackMatrix w odpowiedzi na problem wspomnianego Eumalan'a napisał mniej więcej tak :
>>Miałem dokładnie ten sam problem z moim Memorex 24X MAXX (który jest własciwie tym samym co LiteON LTR-24102B). Ta nagrywarka nie potrafi prawidłowo odczytywać subkanałów. Dlatego też nie mogłem wykonać kopii WarCraftIII. Ale interesujące w Securom 4.8x jest to że nie potrzebujemy odczytywać subkanałów tak jak w wersji Securom 4.7x. Dlatego wykonałem kopię Hitman2 stosując się do opisanej instrukcji (emulacja Alcohol + RMPS - dejmag) z jedną małą modyfikacją procedury : odhaczyłem "Read Sub-Channel Data from current disc" <<
Gość zrobił obraz nie cztając subkanałów (czyli zmodyfikował profil Alcohola) , potem go nagrał Alcoholem+RMPS.

Co Panowie na to?

A oto fragmenty z testu cdrinfo Asusa CRW5224A:
"Zgrywanie zawartości płyt zabezpieczonych SecuRom'em (1min 55sek - wyrównanie rekordu) i SafeDisc'iem 2 (2min 36sek - aktualnie nowy rekord) to największe atuty napędu."
Dane z Nero Info Tool --- CD+G - yes, C2Errors-yes.
Możliwość odczytu przez napęd subkanałów P-W potwierdza także log Alcohola.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2004, 10:24   #17
dejmag
Stały bywalec ;)

Maciej -- do tej pory nie próbpwałem, tzn. właśnie wczoraj w nocy próbowałem, tylko znów mam problemik, innej natury. Postanowiłem przeinstalować Alcohola. Ponieważ nie był widoczny w dodaj/usuń programy, usunąłem katalog i za pomocą jv16PowerTools usunąłem co się dało z rejestru, zrestartowałem, ściągnąłem wersję Alcohola bodajże 1.4.8.122 (najświeższą). W trakcie próby instalacji tej wersji lub poprzedniej dostaję dwie informacje : albo że zainstalowany jest nadal Alc1.4.6.711, albo że "Administrator tak ustawił dane systemowe by uniemożliwić instalację" (coś w tym stylu). Domyślam się że to wszystko wskutek używania Alcoholu 1.4.6.711 przez czas znaaaaacząco przekraczający limitu czasu wersji trial.
Tylko że boję się grzebać w rejestrze, ba, nie wiem gdzie szukać i czego szukać żeby WYWALIĆ!! (już jestem spokojny...) to ograniczenie.
Bo inaczej czeka mnie format a tu trwa walka z płytkami które w weekend trzeba będzie chyba oddać. Poza tym miło byłoby wiedzieć jak sobie z tym poradzić w przyszłości.
Panowie, jak to się robi??
Stary 19.03.2004, 11:21   #18
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak się nie daje to pozostaje słodzik, trudno (pouczycie się angielskiego )
Banana Coctail jest offline  
Stary 19.03.2004, 11:54   #19
dejmag
Stały bywalec ;)

Bamana, chyba nie załapałeś...
Stary 19.03.2004, 12:10   #20
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
KOSTIANEK win2000 nie ma nic wspólnego z kopiowaniem płyt - nie ma żadnego wpływu na proces kopiowania.
Loczek jest offline  
Stary 19.03.2004, 13:01   #21
dejmag
Stały bywalec ;)

Się mnie tak samo zdaje.
Znowu coś tutaj znalazłem na clone.cd.

Gość zastosował metodę CloneCD+TwinPeak i miał zawsze błąd w czasie instalacji przy 4 dysku (dysk z grą). W czasie kopiowania do odczytu oryginału użył Liteon 40125S, zapisu dokonał na Liteon 48246S.
Instalował grę z LG DVD ROM DRD8160B --- nic , potem próbował z Liteon 522465 ---- i nic.
Pomogło mu dopiero instalowanie gry z nagrywarki przy włączonej opcji ukrywania nośnika.
Dlaczego? Może chodzi jednak o subkanały? Wiem że mój LG DVD GDR8161B nie czyta subkanałów, jego LG DVD DRD 8160B też nie, a wszystkie instalacje robiłem do tej pory z napędu DVD. Ale z drugiej strony -- przecież instalacja oryginalnych płytek z tego napędu przebiega OK.
Stary 19.03.2004, 13:12   #22
kazik5533
Bywalec

Data rejestracji: 20.12.2003
kazik5533 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez dejmag
Maciej -- do tej pory nie próbpwałem, tzn. właśnie wczoraj w nocy próbowałem, tylko znów mam problemik, innej natury. Postanowiłem przeinstalować Alcohola. Ponieważ nie był widoczny w dodaj/usuń programy, usunąłem katalog i za pomocą jv16PowerTools usunąłem co się dało z rejestru, zrestartowałem, ściągnąłem wersję Alcohola bodajże 1.4.8.122 (najświeższą). W trakcie próby instalacji tej wersji lub poprzedniej dostaję dwie informacje : albo że zainstalowany jest nadal Alc1.4.6.711, albo że "Administrator tak ustawił dane systemowe by uniemożliwić instalację" (coś w tym stylu). Domyślam się że to wszystko wskutek używania Alcoholu 1.4.6.711 przez czas znaaaaacząco przekraczający limitu czasu wersji trial.
Tylko że boję się grzebać w rejestrze, ba, nie wiem gdzie szukać i czego szukać żeby WYWALIĆ!! (już jestem spokojny...) to ograniczenie.
Bo inaczej czeka mnie format a tu trwa walka z płytkami które w weekend trzeba będzie chyba oddać. Poza tym miło byłoby wiedzieć jak sobie z tym poradzić w przyszłości.
Panowie, jak to się robi??
Zastosuj program Registry Crawler i przy jego pomocy znajdź i usuń z rejestru wszystkie wpisy zawierające nazwę programu i producenta. W przyszłości powinieneś wszystkie programy instalować i deinstalować przy pomocy UnInstallerów, które dokładnie usuną program wraz ze wszystkimi wpisami w rejestrze.

Ostatnio zmieniany przez kazik5533 : 19.03.2004 o godz. 13:33
kazik5533 jest offline  
Stary 20.03.2004, 01:06   #23
dejmag
Stały bywalec ;)

Kazik --- nie pomaga ani RegistryCrawler ani Registry Healer ani poczciwy jv16PowerTools....
Stary 20.03.2004, 08:48   #24
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dejmag ...powinneś instalować wersję RETAIL ,a nie TRIAL
Stary 20.03.2004, 14:10   #25
kazik5533
Bywalec

Możesz jeszcze wypróbować RegCleaner, a jak on nie pomoże to zrób to co proponuje Maciej. Ewentualnie pozostaje format i ponowna instalacja systemu. Tylko teraz instaluj aplikacje, a szczególnie triale przy pomocy specjalnie do tego przygptowanych programów.
kazik5533 jest offline  
Stary 20.03.2004, 15:41   #26
dejmag
Stały bywalec ;)

Maciej, kazik, dzięki , już rozumiem,

Tylko.... jak WYWALIĆ ograniczenie mówiące o tym, że "administrator skonfigurował ustawienia systemowe w sposób uniemożliwiający instalację) lub że " zainstalowana jest wesraja 1.4.6.711"? --- Bo w chwili obecnej wersji retail też nie mogę zainstalować, jak usunąć tego "robaczka"
Stary 20.03.2004, 16:56   #27
kazik5533
Bywalec

Chyba najpilniejsze dla Ciebie jest skopiowanie płytki. Jak czytałem na forum, to te zabezpieczenie nie tylko alcohol potrafi skopiować. Dlaczego nie spróbujesz Games X Copy. Zgodnie z tym co czytałem, radzi sobie nieżle. Najpierw skopiuj a potem martw się jak uporać się z problemem wtórnej instalacji alcohola.
kazik5533 jest offline  
Stary 21.03.2004, 00:30   #28
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie mowta ze nie ma metody lsodzikowej na matrixa tylko dlatego, ze "wersja gieldowa" (po mojemu RLS od DEViANCE) mial shitty.*****. Sam swego czasu wlasnie za sprawa forum orzsylalem mejelm pojedynczo do wielu userow dzialajacy slodzik i url do patcha gry (slodzik byl bodajze do wersji 1.2)...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 21.03.2004, 00:31   #29
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie mowta ze nie ma metody slodzikowej na matrixa tylko dlatego, ze "wersja gieldowa" (po mojemu RLS od DEViANCE) miala shitty.*****. Sam swego czasu wlasnie za sprawa forum rozsylalem mejelm pojedynczo do wielu userow dzialajacy slodzik i url do patcha gry (slodzik byl bodajze do wersji 1.2)...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 21.03.2004, 18:27   #30
dejmag
Stały bywalec ;)

Sprawdziłem wirtualnie

Kazik, masz rację , najpilniejsze jest skopiowanie płytki, zostawmy alcohola, poruszyłem to gdzie indziej.

Dlaczego nie robię tego w GamesXCopy? Chyba dlatego, że nikt nie podważał skuteczności metod których użyłem, wręcz przeciwnie, wszyscy opisują np. metodę CloneCD+TwinPeak jako niezawodną. Podobnie jak emulację Alcohola...

Ja nie myślę o tym jakiego by tu jeszcze programu użyć, tylko dlaczego nie działa mi 8 kopii wykonanych zgodnie z ogólnie dostępnymi przewodnikami za pomocą nie byle jakich programów do kopiowania i obróbki plików?Zastosowałem do tej pory 4 metody i żadna nie jest skuteczna (w moim przypadku). Te same problemy zgłaszali inni na innych forach, więc przypadek może się jeszcze zdarzyć mnie albo komuś innemu, przy okazji Enter the Matrix lub innej gry z Securomem...

A propos pytania Macieja o napędy wirtualne --- podpiąłem obraz "najdokładniejszej na świecie kopii", tę wykonaną z prędkością 1x do Deamon Tool'a (wirtualny alcohola mi nie działa).
Nie chodzi, komunikat ,że nie może zweryfikować autentyczności dysku.

Czy wiecie Panowie coś nowego? (Max, nie czytałeś uważnie, mam słodzik).

Ostatnio zmieniany przez dejmag : 21.03.2004 o godz. 18:54
dejmag jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: