![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.05.2005
![]() |
Zrzut Pamieci!!! ????
Witam , mam straszny problem odnosnie gry a mianowicie 2 gier.
RICHARD BURNS RALLY I TOCA RACE DRIVER 2 .\ Dzieki wam udalo mi sie nareszcie odpalic po kilku godiznach intensywnych prob gre toca 2 ale pojawil sie nowy problem ktory mialem rowniez przy RICHARD rally , jakis cholerny zrzut pamieci czyli niebieska plansza i ani jednej mozliwosci , zero reakcji ze strony kompa , pamiec sie zrzucila i reset . Mam to za kazdym razem probowalem juz powiekszyc te pamieci w moj kompoter ( wlasciwosci) kombinowalem i nic .... POMOCY PLIZ !!!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Masz trochę za słaby zasilacz. Efekt typowy dla dzisiejszych potworków - normalnie działa ok, ale jak włączy się d3d to dupa blada.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2005
![]() |
Mi sie tak dzieje jak włańczam GTR Fia nie mam pojęcia dlaczego kompa mam dobrego noi zasilacz też. Może przez to że nie mam zainstalowanego direx'a 9c tylko zwykłego 9
__________________________________________________ ______________________ Intel Celeron 2.8Gb/G-Force FX 5500/Ram 256 Kingston/Lite On 523352/Teac 52/WD Caviar 120/ |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
nie to jednak nie od direxa. Zainstalowałem 9c i też się pokazuje niebieskie okienko ze zrzutem pamięci
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Najlepiej sam sprawdź. Nie będziemy dywagować w tej kwestii
![]() A co do zasilacza: co to znaczy dobry? Ma dużo waty? ![]() Ale wtedy trzeba by przenieść ten wątek do innego forum. EDIT: Z pierwszym problemem uprzedziłeś mój post ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Zasilacz mam 350W czy to wystarcza??
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ale mi się zdaje że to nie przez zasilacz w tyle gier grałem , tylko w tej pokazuje się niebieska tabela, może jakaś niekompatybilna z moim kompem gra
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A może poprostu spisz sobie informacje z "niebieskiego ekranu" szczególnie nr błędu i sterownik który "wali kupę"?
Potem użyj googli i będziesz wiedział wszystko... A rozważania nt wyższosci zasilaczy kupionych w wielkim poście nad kupionymi w ChRL odłóż sobie na później. * )
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
No ale pomysł dobry, tak, zgadzam się, ale już lepiej wtedy użyć debuggera do analizy tego zrzutu pamięci. W dalszym ciągu nie wiadomo czy jest to błąd hardware czy software. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ile wyników dostałeś w googlach wpisując IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL? Nie musisz debugować, wystarczy, że przeczytasz nr błędu STOP i nazwę winowajcy, np. ks.sys 8 )
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Siur.
Jasne. Na google'a nie zwracałbym tak uwagi. Nie liczy się ilość, tylko jakość. Z mojej wieloletniej praktyki wynika, że komunikat błędu to zaledwie wskazówka, często mylna, i stanowi punkt wyjścia dla dalszych poszukiwań. A ich wynik czasami bywa zaskakujący. Ale skoro jesteś taki pewien swoich racji to ja stąd znikam. Życzę powodzenia w rozpracowaniu tego problemu. |
![]() |
![]() |
|
|