![]() |
Witam ! JAk w BD Rebuilderze zrobić tylko wyrzucanie niepotrzebnych ścieżek audio i napisów a zostwić video nieruszone 1:1 ?
|
Prosiłbym o pomoc ,dwa razy przerabiałem BD-RE i i dwa razy w podobnym momencie wywala mi BSOD .
ustawienia BD-RE .. [17:00:39] BD Rebuilder v0.38.04 (beta) - Source: SCHILLER_-_ATEMLOS_LIVE_BDREMUX - Input BD size: 34,45 GB - Approximate total content: [02:19:50.000] - Target BD size: 22,95 GB - Windows Version: 6.1 [7601] - MOVIE-ONLY mode enabled - Quality: High Quality (Default), Two Pass - Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=640 [17:00:39] PHASE ONE, Encoding - [17:00:39] Extracting A/V streams [VID_00000] Wywala przy drugim kodowaniu w okolicach 50 % - prawdopodobnie jest to wina kodeka x264 ,Debugging Tools for Windows pokazuje ... "OVERLAPPED_MODULE: Address regions for 'nvlddmkm' and 'nvlddmkm.sys' overlap BUGCHECK_STR: 0x124_GenuineIntel CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1 DEFAULT_BUCKET_ID: VISTA_DRIVER_FAULT PROCESS_NAME: x264.exe CURRENT_IRQL: f" Poszukać nowszych kodeków x264 ,powiedzmy z http://x264.nl/ (jeżeli tak to które - mój system to Windows 64 bitowy) ? Widzę że w katalogu BD Rebuildera są dwie wersje tych kodeków : x264.exe i x364-64.exe - myślę że program dobrze wybiera wersję do kodowania ? Ewentualnie zaznaczenie opcji "use x264`s internal lavf for decoding" w ustawieniach BD-RE coś pomoże ?? |
Pardon ,dopiero teraz doczytałem że w tej fazie programu można jedynie usuwać zbędne ścieżki dźwiękowe i napisy .
Trzeba wypróbować Clown BD i Clown BD BD Copier (w tym ostatnim po wrzuceniu całej struktury płyty BR jest możliwość odhaczenia niektórych dodatków ;)) . Jedynie moje pytanie ,czy ktoś dokładniej bawił się tymi programami - jak się ma jakość przerobionego materiału przez BD RB a te dwa programy (obydwa korzystają z tsMuxeR`a) ?? |
Pomoc
Witam ,dopiero zaczynam zabawę z przeróbką materiału BR .
Jak dotąd dla DVD używałem CloneDVD i spełniał on moje oczekiwania (jakoś przer.materiału ,możliwość wycięcia zbędnych dodatków i Menu a co najważniejsze zgrywał cały materiał do pliku UDF) . Od wczoraj zabrałem się za BD-Rebuilder i dwa pytania : - czy jest gdzieś opcja żeby przy przerabianiu - odhaczaniu niepotrzebnych dodatków z BD50 na BD25 pokazywało pojemnościowo (ile zajmie Giga) czy procentowo (jakość przerobionego materiału) ? ; - dlaczego nie mogę odhaczyć (wyrzucić) tego kawałku " VD_00026 MPEG4..." tak jak np. niepotrzebny dźwięk "AUD 001 LPCM..." (czerwony krzyżyk) ? http://i.piccy.info/i5/64/04/1730464...hwytywanie.jpg |
Nie mogę edytować powyższego.
Problem rozwiązany. |
Witam.
Działam w tym programie od paru dni. W czwartek wreszcie udało mi się go uruchomić tak jak powinno być. I wszystko szło oki aż tu nagle po 48 godzinach błąd: [07:08:05] BD Rebuilder v0.38.03 (beta) - Source: KINGKONGCEE - Input BD size: 37,23 GB - Approximate total content: [03:15:18.998] - Target BD size: 22,95 GB - Windows Version: 5.1 [2600] - Auto Quality: Good (Very Fast), ABR - Audio Settings: AC3=1 DTS=1 HD=0 Kbs=640 - Resuming from previously started job. [07:08:09] PHASE ONE, Encoding - [07:08:09] Reencoding: VID_00136 (1 of 1) - [07:08:09] Collecting video information - Source Video: VC-1, 1920x1080 - Rate/Length: 23,976fps, 269*389 frames - Bitrate: 14*471 Kbs - [07:08:09] Reencoding: VID_00136, Pass 1 of 1 - [05:43:13] Video Encode complete - [05:43:13] Reencoding audio tracks (if req'd) - ERROR in attempt to reencode audio (AFTEN) [AUD_00136_4352.AVS] [06:05:27] - Failed to reencode audio, aborted O co może chodzić ? W czym tkwi błąd. Może ktoś podpowie. |
Cytat:
|
Z tego co pamiętam, to nie pogorszy (dotyczy ona nielicznych filmów).
|
Ilość załączników: 1
Program BD-RB używam tylko do kompresji blu ray 50 do 25. Czy opcja w General Encoding Options: IVTC sources with 3:2 pulldown ma być zaznaczona na stałe czy tylko przy niektórych filmach a jeśli tak to w jakich, pytam bo w najnowszej wersji BD-RB ta opcja zaznaczona jest domyślnie i nie wiem czy zaznaczona nieodpowiednio nie pogorszy obrazu.
|
DVDRebulider bedzie OK. Szybicej poradzi sobie DVDFab 7 - uaktywnij DXVA do dekodowania i CUDA do kodowania, jesli masz karte nVidii:-)!
|
Witam.
Czy tym softem BD-Rebuilder moge robic kopie do formatu 25Gb i nagrywac na plytke ? Jaki soft polecacie ewentualnie do robienia kopii do wielkosci 25Gb aby nie tracic za duzo na jakosci ? Pokazaly sie juz plyty 50GB ale cena na obecna chwile jest dosc wysoka. |
mniej wiecej obczailem sa dwa proste rozwiazania ...
jedno uzyc softu niejakiego rotty'ego 'Correct BD' ktory ustawia subtitle/audio dla materialu BD http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146412 drugie posluzyc sie nakladka na tsmuxer'a 'Clown BD' http://www.clownbd.com/ |
Dodajesz plik M2TS w programie TSMUXERGUI i jako efekt finalny wybeirasz AVCHD Disc/Blu Ray Disc. Nie stracisz na jakosci w zaden sposob, bo program wykona tylko muxing materialy - zmieni jedynie typ struktury na taki, by mozna go bylo od razu wypalic na DVD. Oczywiscie tak przygotowany dysk odtworzysz wylacznie na odtwarzaczach BluRay!
|
Witam wszystkich!
Mam problem i potrzebuje pomocy, ale troche mi wstyd, bo tu same tęgie glowy, a ja mam klopot z taką "pierdołką", a mianowicie: jestem posiadaczką kamerki sony HDR-XR106 na ktorej nagrałam materiał w jakości HD, a następnie za pomocą programu z dołączonego do kamery CD - zrzuciałam materiał na komputer w wyniku czego otrzymałam pliki (3 do jednego filmu) z rozszerzeniem - "MOFF, MODD, M2TS". Teraz potrzebuję zmienić format tych plikow, tak, by móc je nagrac na płytkę DVD! Problem w tym, że jak sie nie trudno domysleć - NIE JESTEM ZBYT LOTNA W TYM TEMACIE, dlatego tez ROZPACZLIWIE POTRZEBUJĘ WASZEJ POMOCY! Jeśli ktoś z Was, ma na tyle cierpliwości by moc mi to krok po kroku opisać, dać namiar na dobry program (w ktorym sie nie zamotam) - b,ede WDZIĘCZNA! Dodam tylko, że bardzo mi zależy na WYSOKIEJ jakości "produktu finalnego"!!! pozdrawiam, zdenka. |
chaptery juz znalazlem ... wystarczy zaladowac do tsmuxer'a playlist'e (mpls)
pozostaje tylko problem ustwaienia 'na sile' audio/subtitle |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:32. |