![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2011
![]() |
Jak dodać napisy do BD
Witam serdecznie,
zakupiłem za granicą piękną edycję filmów dokumentalnych w Blu-Ray. Nie posiadają jednak w sobie polskiej ścieżki napisów. Zripowałem cały dysk na komputer i mam go w formie struktury Blu-Ray (BDMV (streamy m2ts itd.), Certificate). Po obejrzeniu zobaczyłem, że filmy m2ts tworzą całość filmu, nie są podzielone na kawałki (3 odcinki na 1 płycie - 3 pliki m2ts + kilka innych będące reklamami, planszami itd.), czyli filmy będą pasować idealnie. Odtwarzam m2ts'a w KMPlayerze i wybieram do niego polskie napisy txt z internetu, dopasowałem je AllPlayerem i Subtitle Workshopem zapisałem jako srt. Później za pomocą tsMuxeR'a przekonwertowałem je na sup i potem scaliłem do osobnego m2ts'a, którego podmieniłem w strukturze. Zmuxowane, ale... KMPlayer nie widzi polskiej ścieżki, angielska jest, po nagraniu płyty na BD w stacjonarnym odtwarzaczu również tylko angielska ścieżka istnieje. Otwieram tsMuxerem jeszcze raz m2ts'a i ścieżka istnieje wciąż w kontenerze. (patrz załącznik) Pytanie - co robię źle? Bawię się tym już od tygodnia :/ przekminiłem z milion aplikacji. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.07.2010
![]() |
Robiłeś dodawanie napisów wg tutoriala z forum doom9?
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=150511 Jest tam (chyba na 11 lub 12 stronie) opisane, że trzeba użyć BDEdit, aby wyedytować pliki clpi. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
poroblem z poradnikiem "Jak dodać polskie napisy do fil..." | Demerzel | DVD-Video | 23 | 14.04.2005 10:30 |
Jak dodać napisy do DVD? | iSiO | DVD-Video | 1 | 30.08.2004 16:20 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |
Jak dodać napisy??? | vego234 | Napędy optyczne DVD | 3 | 11.04.2004 15:05 |