![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Jak Dodać napisy z filmu DVD do Filmu na Blu Ray
Jak Dodać napisy z filmu DVD do filmu na Blu Ray, najlepiej darmowym softem.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
musisz najpierw zczytać napisy z dvd jakimś ocr-em (polecam subrip) potem napisy (będziesz miał w formacie srt) trzeba poprawić linijkę po linijce (robię to w wordzie lub innym edytorze tekstu) potem napisy trzeba poprawnie zsynchronizować
z dvd masz napisy w fps 25 w bd to zależy jeśli wydanie US to 23.967fps jeśli inne to może mieć 24fps lub japońskie 29.967fps ja synchronizuje subtitles workshop a potem sprawdzam sobie w dowolnym odtwarzaczu (używam potplayer bo mogę sobie tam też napisy przesuwać do przodu do tyłu) jak masz napisy git to potem srt już przerobione do bd wrzucasz do easysup i wybierasz czcionkę, kolor czcionki, obwiednie, przenikanie itd wygeneruje ci sup-a (trochę to trwa ważne jest by ustawić w Mode opcje Full Frame oraz jeśli film jest w pliku m2ts np 0000.m2ts to napisy wklejamy obok i nadajemy nazwę 0000.srt jeśli mamy zainstalowany halli matroska muxer to widzimy podgląd napisów na kadrze z filmu) potem uruchamiamy multiAVCHD ładujemy cały folder bd i wybieramy playliste z naszym filmem potem properties następnie to już trzeba wyklikać external subtitles wskazujemy nasze napisy w sup w language wpisuje pol potem dajemy ok potem start i czekamy aż cała strukturę bd przemieli i tak mamy org bd NIETKNIĘTY z dodatkowa ścieżką napisów polskich (identyczna sytuacja ma się z audio z jednym wyjątkiem ścieżkę audio dodajemy w zakładce audio a potem add) pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Domell1 : 08.04.2014 o godz. 17:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
Cytat:
a napisy całościowo przesuwasz np w subtitles workshop z 25 na 23 sprawdzasz w dowolnym odtwarzaczu jakie synchro jest i potem do easysup lub tez można takie srt wrzucić bezpośrednio do multiavchd ale jakościowo jak dla mnie easysup robi "lepiej wyglądające" napisy pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
oo dzięki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
U mnie coś to się nie sprawdza wiersze na siebie nachodzą i nie wiem jak to zlikwidować :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Jak "wyjąć" piosenke z filmu na DVD? | mario73 | Film i Muzyka | 2 | 05.03.2006 08:24 |
Jak dodać gotowe polskie napisy do filmu DVD bez utraty Menu | Devilman | DVD-Video | 3 | 21.02.2006 01:25 |