![]() |
Niestety nie w tym problem.
Zresztą testuje to na czystych płytach blu-ray. Cały czas testuje,jak sobie z tym poradzić. Niestety wymaga to ominięcia tsmuxera..a to dosyć dobry i uniwersalny program. |
Cytat:
|
Niestety problem z TrueHD nadal istnieje.
Mimo obróbki filmu w tsremux..po nagraniu na plyte..jest tragedia..dzwiek szarpie,przerywa,film staje. Szukam dalej solucji. Moze jakas starsza wersja tsmuxera pomoze..a jak nie to dla filmu z truehd pozostaje przekonwertowanie dzwieku do PCM. |
Witam po jakimś czasie.
Dorwałem nagrywarkę i odtwarzacz BD. Co pozwoliło mi na sprawdzenie jak to wszystko działa aż do samego końca. No i nie do końca działało. 1-Ścieżki audio TrueHD. Po zostawieniu tego dźwięku z filmem w tsmuxer,nagraniu 2 katalogów uzyskanych z kompilacji w w/w programie,nie było dźwięku w moim Sony s350 podłączonym do amplitunera z dekoderami HD. Po małym poszukiwaniu w necie, okazało się, iż wystarczy po ukończeniu pracy w tsmuxer,wczytać tak otrzymany plik m2ts,do programu tsremux,zaznaczyć wszystkie ścieżki ,output format jako blu-ray i dać remux. Uzyskane 2 katalogi nagrać w nero/imgburn UDF2.5 i piękny napis TrueHD świeci się nam w amplitunerze. 2-Mały problem z odpowiednim wyliczeniem wielkości pliku Video,w celu rekompresji go,i zmieszczeniu na płycie 25GB razem z jakimś audio. Moja metoda wyglądała tak: -demuxowałem audio,video(samo) zapisywałem do m2ts. -od 22.900 odejmowałem wielkość audio,a uzyskaną wartość wpisywałem w RipBocie..a tam to już normalnie(z tym że wprowadziłem własny profil,4.1 i zmiana max buffer i bitrate na 50.000) Po kilku godzinach otrzymuje plik video,łacze w tsmuxer z audio i...plik jest za duży... Okazało się iż...wina jest po stronie pliku audio. Jeśli np TrueHD zdemuxuje ..otrzymam plik z rozszerzeniem ac3..o wielkości powiedzmy 3.200GB. Jednak jeśli zamiast opcji demux w tsmuxer..plik audio zapisze w formacie m2ts(ale będzie tam sam bez video),to ta sama ścieżka będzie zajmować 3.700GB. Może jakoś inaczej jest to zapisywane w tym formacie pliku?. Nie wnikałem w powody. Wystarczyło iż znalazłem rozwiązanie. I jak do tej pory wszystko ładnie śmiga:napisy,film,dźwięk. Ps.Wcześniej nie mogłem tych 2 rzeczy sprawdzić. Brak sprzętu. A na komputerze ścieżka TrueHD odtwarzała się bez problemu. Ps2.jeszcze się zastanawiam czy na płytce BD-R 25GB można zapisać więcej niż na BD-RE 25GB. Realna wartość do zapisu na mojej RW to 23,098MB |
|
witam
przeczytalem calosc i mam problem uzylem Tsmuxergui zaladowalem mu plik z plyty który zajmuje 38gb pousuwalem prawie wszystko zostal tylko jeden jezyk i obraz i po przerobce zajmue 28gb a jak zrobic by zajmowal np. 22 tak zeby go nagrac na płyte 25gb pozdrawiam |
Mam problem z RipBot264: wyskakuje mi błąd "Unable to load function: (OtimFROG.dll)" Używam Visty 64bit może to jest problem?
Proszę o pomoc A może ktoś zna inny program do kompresji filmu HD? |
Rozumiem,ze te metody kompresji daj***261; co***347; w stylu DVD9 do DVD5 ? Czylli co***347; co da sie odtworzy***263; na stacjonarce Blue Ray ?
|
Mo***380;e wyjdzie nowy TMPGEnc ze wsparciem dla AVC HDTV. Czyta***322;em ju***380; o testowej wersji z dodatkiem CUDA od Nvidia.
|
No to super :).
Szkoda iż program przestał byc ulapszany ale..na razie wystarcza. |
Ju***380; sobie poradzi***322;em. Program ***378;le odczytuje parametr Delay, wi***281;c trzeba do***347;wiadczalnie dobra***263; odpowiedni i gitara.
|
Jednak okaza***322;o si***281;, ze jest problem. G***322;os i obraz po przyci***281;ciu nie idzie idealnie i po 2 godzinach filmu jest ju***380; rozjazd ok 1 minuty, na dodatek Virtual Dub Mod wywala b***322;***261;d i si***281; zawiesza. Chyba na razie nici z film***243;w z satki. Mo***380;e da si***281; podzieli***263; jako***347; filmy MKV?
|
Cytat:
Pierwszy program działa wyśmienicie. Dzięki za pomoc. |
Cytat:
|
Je***347;li da rade je wgra***263; do Tsmuxergui..to..
1-wczytaj plik 2-zak***322;adka split&cut 3-zaznacz enable cutting i wpisz czas od jakiego ma zacz***261;***263; i na jakim sko***324;czy***263;. Np start 300 s lub 5 min. End 3000s 50 min. W output daj..TS lub M2TS i start muxing. Jak nie w tym to mo***380;e tsremux..tam te***380; mo***380;e si***281; da wycina***263;. Ewentualnie.. VirtualDubMod.. Files,all files/ Ustaw.. Use AviSynth template na "M2TS Editing" na dole okna. I oczywi***347;cie je***347;li tylko przyci***281;cie to pozaznaczaj direct steam copy w audio i video. Oczywi***347;cie powinien byc zainstalowany AviSynth Nie powiem jaki z 3 program***243;w zadzia***322;a..ja m2ts/ts tne tsmuxerem..ale sa to pliki z BD. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:40. |