![]() |
To znaczy?
|
zmienic generator dekodowania obrazu na inny
|
Dobra poradziłem sobie ze screenami, ale mam nowy problem. Próbowałem otworzyć film w kmplayer, ale się zawiesił. Więc spróbowałem otworzyć w home cinema. Efekt miałem taki: Film idzie z prędkością co najmniej kilka razy szybszą niż być powinno, nie ma napisów, ani głosu. Ktoś wie co z tym fantem zrobić?
|
Wszystkich. Już wiem dlaczego, to websense blokuje hostingi zdjęć. Mógłbym prosić kogoś o to żeby je zapisał i wysłał mi je e-mailem? pordyna@wp.pl
Byłbym bardzo wdzięczny. |
Jakich screenów?
|
Nie wiem czemu ale nie widzę screenów. Podałby ktoś linki?
|
OK, przetestowałem na karcie 9600GT najnowsze CoreAVC. Zaimplementowana tam technologia CUDA rzeczywiście czyni cuda... ;p odtwarzanie plików MKV nie ważne o jakiej rozdzielczości, zerowo obciąża CPU. Podczas odtwarzania filmu 1080p obciązenie ogólne procesora wynosiło 0,7 %... magia ;) A jakość obrazu i płynność rewelacyjna, żadnych dropów itp, co się zdarzało wcześniej.
|
Jeśli dekodujesz jakikolwiek format w całości na karcie, to procek może byc słabiutki. W przypadku h.264 Gdzies wyczytałem, że nawet z 900Mh pójdzie. Z VC-1 nie jest tak różowo bo większość kart NVIDII nie dekoduje go w całości, więc trzeba mocniejszego procka. Ale nie wiem jakiego. Dopiero najnowsze to potrafią, te z VP3. Mpeg-2 DVD to oczywiście bajka. Natomiast Mpeg-2 1080p też potrafi dać w kość. W VP3 usprawniono obsługę tego formatu, więc obraz też jest w całości dekodowany na karcie.
Więc jeżeli celujesz w h.264 i czasami mpeg2 1080p, to prockiem bym się nie przejmował:) |
Cytat:
|
co jak co, ale na laptopa 5K bym nie wydal tylko po to, aby podłączać go do 46'' TV i oglądać filmy :-)) i z tym problemem niestety nie wiem co mam poradzić :-/
|
acer ferrari, tez
|
Tez nie. Nawet po customach. Spzanerskie notebooki to MacBooki i ASUSy Lambo co najwyzej ;-)...
|
Nie to, co MSI Wind, nie M@X? ||
|
Cytat:
|
Może to będzie lekki offtop, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Otóż brejdak cioteczny (szpaner) zakupił sobie TV LCD Samsunga 46'' oraz wypasionego laptopa Acera z grafiką 9600M GT, 4GB Ramu ddr3, procek 2.27 c2d, dysk 320GB i Vista Home premium i po zainstalowaniu k-lite, gdy zrobi klonowanie obrazu po HDMI na TV [albo po prostu da obraz tylko na TV] to obraz w filmach HD na TV się przycina. Po prostu nie ma tej płynności tak jakby transfer mu nie wyrabiał przez kabel. Na laptopie wszystko działa okey. Kolega mi zwrócił uwagę, że chodzi o skalowanie obrazu na TV ewentualnie może to być wina jeszcze kabla, bo to wszystko leci przez tani kabel ActiveJeta 1.8m za 30zł :-) Spotkaliście się z czymś podobnym ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:33. |