Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD)



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2009, 20:58   #76
karhan
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.01.2009
Posty: 3
karhan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
działają wam powiekszenia screenow z poradnika? jak ktos by mial je poprosze o linka lub jakies namiary... image shack nie dziala...
karhan jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2009, 21:34   #77
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,667
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprawdziłem losowo 4 obrazki - działają.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2009, 19:06   #78
sir.daniel
Bywalec
 
Avatar użytkownika sir.daniel
 
Data rejestracji: 10.03.2008
Posty: 66
sir.daniel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam. Poradnik jest niby dla posiadaczy kart Nvidii, ale ja mam pytanko dla posiadaczy kart ATI. Otóż zauważyłem że w końcu można na nich odtwarzać pliki h.264 poziom (level) 5.1 wraz z DXVA!!!. Chciałbym aby posiadacze Radeonów sprawdzili czy faktycznie tak jest czy ja mam przywidzenia

Sterowniki: Catalyst 9.2 agphotfix. Karta (moja) HD 3450 agp.
480p@5.1 - 11 ref frames = działa!
720p@5.1 - 8 ref frames = działa!
1080p@5.1 - 4 ref frames = działa!
Oczywiście ograniczeniem jest ilośc klatek referencyjnych. Jak na razie sprawdzałem na 1080 i więcej sie nie da, ale na pozostałych pewnie też.
sir.daniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2009, 16:52   #79
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Oczywiście teoretycznie akceleracja powinna działać z najnowszymi sterownikami do ATI również na tych kartach. Po prostu nie chciałem opisywać czegoś, z czym nie miałem styczności/ktoś mnie nie upewnił.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2009, 19:48   #80
sir.daniel
Bywalec
 
Avatar użytkownika sir.daniel
 
Data rejestracji: 10.03.2008
Posty: 66
sir.daniel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sorki wielkie ale za wcześnie na fanfary
Oczywiście level 5.1 pozwala na wiecej klatek referencyjnych, a podałem ograniczenia dla 4.1. Mó błąd Może w przyszłych sterownikach będzie pełna obsługa 5.1 który teoretycznie może mieć ref nawet 16 dla 1080p
sir.daniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 08:59   #81
KarolluZ
Guru
 
Avatar użytkownika KarolluZ
 
Data rejestracji: 29.06.2002
Lokalizacja: Świdnik City
Posty: 1,199
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może to będzie lekki offtop, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Otóż brejdak cioteczny (szpaner) zakupił sobie TV LCD Samsunga 46'' oraz wypasionego laptopa Acera z grafiką 9600M GT, 4GB Ramu ddr3, procek 2.27 c2d, dysk 320GB i Vista Home premium i po zainstalowaniu k-lite, gdy zrobi klonowanie obrazu po HDMI na TV [albo po prostu da obraz tylko na TV] to obraz w filmach HD na TV się przycina. Po prostu nie ma tej płynności tak jakby transfer mu nie wyrabiał przez kabel. Na laptopie wszystko działa okey. Kolega mi zwrócił uwagę, że chodzi o skalowanie obrazu na TV ewentualnie może to być wina jeszcze kabla, bo to wszystko leci przez tani kabel ActiveJeta 1.8m za 30zł :-) Spotkaliście się z czymś podobnym ?
__________________
KarolluZ ruleZ
KarolluZ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 09:26   #82
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,522
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ Podgląd Wiadomości
wypasionego laptopa Acera
Acery to tanie notebooki - nie maja nic wspolnego ze szpanerskim sprzetem ;-)...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 09:42   #83
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,562
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie to, co MSI Wind, nie M@X?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 10:05   #84
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,522
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tez nie. Nawet po customach. Spzanerskie notebooki to MacBooki i ASUSy Lambo co najwyzej ;-)...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 10:14   #85
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
acer ferrari, tez
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2009, 17:06   #86
KarolluZ
Guru
 
Avatar użytkownika KarolluZ
 
Data rejestracji: 29.06.2002
Lokalizacja: Świdnik City
Posty: 1,199
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co jak co, ale na laptopa 5K bym nie wydal tylko po to, aby podłączać go do 46'' TV i oglądać filmy :-)) i z tym problemem niestety nie wiem co mam poradzić :-/
__________________
KarolluZ ruleZ
KarolluZ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.03.2009, 02:07   #87
Gadzina18
Forumator
 
Avatar użytkownika Gadzina18
 
Data rejestracji: 27.08.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 882
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
pojawil sie nowy CoreAVC, to co oferuje jest wkoncu przelomem

CoreAVC H.264 Video Codec - Version 1.9.0.0 (20090210)
- Add: NVIDIA CUDA accelerated video decoding (Thanks NVIDIA!!!)
- Add: NVIDIA CUDA detection to installer
- Add: Tray icon showing NVIDIA CUDA state (green=in use, blue=not in use)
- Add: Tray icon mouse over shows 32bit/64bit states
- Add: Initial installer changes for 32/64bit
- Add: Updated Haali Media Splitter
- Fix: Focus bug related to MCE
- Fix: Focus prevention when the tray icon is off
- Fix: Improve seeking on frames with one IDR frame
- Fix: Various small bugs

lista kart zgodnych
http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA#Supported_GPUs
Jestem ciekawy, w jakim stopniu odciąża to procesor główny (NVIDIA CUDA).. I czy np umożliwi oglądanie 1080p na sprzęcie, który do tej pory tego nie umożliwiał (np P4 3 GHZ HT..) oczywiście z odpowiednią kartą..
__________________
Gadzina18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.03.2009, 08:23   #88
sir.daniel
Bywalec
 
Avatar użytkownika sir.daniel
 
Data rejestracji: 10.03.2008
Posty: 66
sir.daniel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli dekodujesz jakikolwiek format w całości na karcie, to procek może byc słabiutki. W przypadku h.264 Gdzies wyczytałem, że nawet z 900Mh pójdzie. Z VC-1 nie jest tak różowo bo większość kart NVIDII nie dekoduje go w całości, więc trzeba mocniejszego procka. Ale nie wiem jakiego. Dopiero najnowsze to potrafią, te z VP3. Mpeg-2 DVD to oczywiście bajka. Natomiast Mpeg-2 1080p też potrafi dać w kość. W VP3 usprawniono obsługę tego formatu, więc obraz też jest w całości dekodowany na karcie.
Więc jeżeli celujesz w h.264 i czasami mpeg2 1080p, to prockiem bym się nie przejmował
sir.daniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2009, 00:00   #89
Gadzina18
Forumator
 
Avatar użytkownika Gadzina18
 
Data rejestracji: 27.08.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 882
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
OK, przetestowałem na karcie 9600GT najnowsze CoreAVC. Zaimplementowana tam technologia CUDA rzeczywiście czyni cuda... odtwarzanie plików MKV nie ważne o jakiej rozdzielczości, zerowo obciąża CPU. Podczas odtwarzania filmu 1080p obciązenie ogólne procesora wynosiło 0,7 %... magia A jakość obrazu i płynność rewelacyjna, żadnych dropów itp, co się zdarzało wcześniej.
__________________
Gadzina18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2009, 16:01   #90
panzerV10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.09.2009
Posty: 4
panzerV10 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie wiem czemu ale nie widzę screenów. Podałby ktoś linki?
panzerV10 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.