![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2010
![]() |
DTS 5.1 na mp3 albo FLAC
Witam ma obraz płyty(nrg) jest to płyta DTS 5.1 chciałem przerobić utwory na niej na mp3 albo na inny format.
Zrobiłem tak załadowałem obraz płyty do wirtualnego CD-rom. Otworzyłem tą płytę i były tam pliki z rozszerzeniem *.cda więc myśle że wystarczy otworzyć ją w windows media player i zgrać na dysku jako wma , ale wyskakuje mi błąd : " Media player nie może odczytać dysku w trybie cyfrowym itd." Dobrze wiem że na moim kompie nie da się tego odsłuchać ale myślałem że przynajmniej da się ją przekonwertować próbowalem różnego rodzaju programy typu cdex zawsze wyskakuje jakiś błąd. Czy mógłby ktoś coś poradzić. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
VideoAudio
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Ehm...
- VLC media player - Kantaris media player - The KMPlayer - foobar2000 + dekoder DTS (dodany do aktywnych filtrów DSP) - Windows Media Player albo Media Player Classic + AC3Filter (z włączoną obsługą PCM) ... Ripowanie do WAV z audio DTS można wykonać w foobar2000 i w CDex również. W przypadku konwersji do MP3 należy pamiętać o dodaniu do filtrów DSP (w Processing) dekodera DTS oraz konwersji kanałów do stereo (Convert 5.1 to stereo). Z wykorzystaniem FFmpeg można też zapisać samo audio DTS, bez konwersji i bez wpakowania do WAV. Można również (przynajmniej z pliku .dts) wykonać konwersję (oczywiście stratną) do wielokanałowego AAC (.m4a) lub Vorbis (.ogg). BTW Po konwersji do FLAC przy zachowaniu kanałów (5.1), wynikowy plik będzie raczej większy od źródłowego. Hmm... proponuję zrzut do WAV (z DTS) w foobar2000 (lub CDex) i wmuxowanie audio do MKA (Matroska) za pomocą mkvmerge (MKVtoolnix). foobar2000 obsługuje MKA, a pliki w tym formacie można otagować (natomiast WAV raczej nie).
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2010
![]() |
Ok dziękuje bardzo za odpowiedź pokombinowałem z foobarem i wszystko działa jak należy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2005
![]() |
witam
odświeżam bo mam taki problem - foobarem z wtyczką DTS chce zripować plik Kod:
General Complete name : D:\FILMY_HD_1\NOWE\Depeche Mode 5.1\DTS 5.1 96 kHz 24 bit\2001 Exciter\02 Shine.dts Format : DTS Format/Info : Digital Theater Systems Format profile : 96/24 File size : 59.7 MiB Duration : 5mn 31s Overall bit rate : 1 510 Kbps Audio Format : DTS Format/Info : Digital Theater Systems Format profile : 96/24 Duration : 5mn 31s Bit rate mode : Constant Bit rate : 1 510 Kbps Channel(s) : 6 channels Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE Sampling rate : 96.0 KHz Resolution : 24 bits Stream size : 59.7 MiB (100%) pozdro 4all |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a co chcesz uzyskać, wav-a 6 kanałowego - *.wav(ex) ?
pozdrawiam
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
chcę uzyskać z tych plików .dts- wav 5.1 - taki plik odtworzy mój player sieciowy mogło by bć np. takie coś:
Kod:
Ogólne Pełna ścieżka : D:\FILMY_HD_1\NOWE\Dark Side of The Moon (DTS 96 24) 4.1 Alan Parsons\01 Speak to Me.dts Format : Wave Rozmiar pliku : 13,2 MB Czas trwania : 1 min. Całkowita przepływność bitów : 1.510 Kb/s Audio ID : 0 Format : DTS Format/Informacja : Digital Theater Systems Profil formatu : 96/24 / LE ID kodeka : 1 ID kodeka/Wskazówka : Microsoft Czas trwania : 1 min. Rodzaj przepływności : Stała Przepływność bitów : 1.510 Kb/s Kanały : 5 kanałów Rozmieszczenie kanałów : Front: L R, Surround: L R, LFE Częstotliwość próbkowania : 96,0 KHz Rozdzielczość : 24 bity Rozmiar strumienia : 13,2 MB (100%) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dźwięk 5.1 to nic innego jak 6 kanałów mono połączonych w całość, takie rozbicie jest zupełnie naturalne. Niewielka strata jakości będzie poprzez konwersję na 44.1 kHz i ponowne kodowanie do DTS.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
z czym pić whisky ??? jakiś przepis?? | Ufil123 | Off topic | 193 | 19.02.2014 19:36 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |