Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2010, 14:31   #1
slayergt
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.05.2008
slayergt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Acer Aspire 3690-problem mruga matryca przy poruszaniu nią

witam mam taki problem z wyżej wymienionym laptopem otuż gdy pracuje w jednej pozycji jest O.K. ale jeśli chce zamknąć włączonego laptopa to matryca mruga tak jakby coś nie łączyło,słyszałem że taka wada w tych laptopach jest i że nic się z tym nie dzieje,jednak mnie to denerwuje chcę z waszą pomocą dojść co to jest i może we własnym zakresie naprawić.Czekam na waszą pomoc
slayergt jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2010, 14:57   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
rozkręcić i zobaczyć jak styki wyglądają

sprawdzić jaki stan taśm przewodzących, czy nie sa ponadrywane
Stary 16.04.2010, 18:19   #3
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez slayergt Podgląd Wiadomości
witam mam taki problem z wyżej wymienionym laptopem otuż gdy pracuje w jednej pozycji jest O.K. ale jeśli chce zamknąć włączonego laptopa to matryca mruga tak jakby coś nie łączyło,słyszałem że taka wada w tych laptopach jest i że nic się z tym nie dzieje,jednak mnie to denerwuje chcę z waszą pomocą dojść co to jest i może we własnym zakresie naprawić.Czekam na waszą pomoc
Hmm, bolączka Acerów, jak z wykonaniem poszli do przodu i to całkiem przyzwoity sprzęt, tak musieli coś innego uwalić

Nie wiem, czy tak samo się w Twoim modelu to rozbiera, ale masz tu filmik do modelu 5630: http://www.youtube.com/watch?v=z0L98Thh6wQ

Chodzi i usztywnienie czymś kabelka łączącego matrycę.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2010, 18:12   #4
slayergt
Stały bywalec ;)

zrobilem tak jak mowiles,pomoglo w 90% wiec pomyslalem podloze jeszcze troche,ale wypiolem nachwile ta wtyczke i wpialem dobrze zeby wykluczyc ze sie poluznila,odpalilem laptop i z tamtych okolic poszedl lekki dymek...teraz matryca jest ciagle biala POMOCY!!!!
Stary 17.04.2010, 18:45   #5
jesi
Forumator

jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Coś pechowy jesteś Rozbierz to jeszcze raz, spróbuj wypiąć ten kabelek i podłączyć jeszcze raz, może "coś" tam jeszcze się dzieje z połączeniem. Jeżeli to nic nie da, to prawdopodobnie inwerter matrycy poszedł "w zapomnienie" i niestety serwis cię czeka. Pierwotny problem czasami właśnie w Acerach do tego prowadzi.
Stary 17.04.2010, 21:05   #6
slayergt
Stały bywalec ;)

cale zycie pecha mam,powiem ci ze wiem ze to gniazdo co tam jest to przez przypadek pozwieralem pare pinow...niepytaj w jaki sposob bo poprostu bezmyslnosc...takze mysle ze od matrycy wszystko ok,tylko cos na plycie moze sie spalilo jakis bezpiecznik czy cos...dymek poszedl z okolic tego gniazda gdzie sie wpina ta wtyczke na ktora kladlem papierek...
Stary 17.04.2010, 22:00   #7
jesi
Forumator

Inwerter matrycy to właśnie taka "mała" płytka PCB z dwoma gniazdami gdzie wpinasz kabelek, więc raczej obstawiam, że to jednak to. Nowy kosztuje kilkadziesiąt zł, tak czy inaczej możesz się zabrać za to sam lub serwis.
Stary 18.04.2010, 09:39   #8
slayergt
Stały bywalec ;)

aha,ale powtarzam jeszcze raz ze dymek polecial tam gdzie to gniazo na plycie glownej jest.A inwerter przeciez jest pod matryca,a nieda sie jakos naprawic inwertera?Mam znajomego co naprawia sprzet rtv
Stary 18.04.2010, 11:46   #9
jesi
Forumator

Hmm, trudno powiedzieć, można sobie tak gdybać. Najlepiej będzie jak weźmiesz komputerek właśnie do jakiegoś serwisu.
Stary 27.04.2010, 14:31   #10
slayergt
Stały bywalec ;)

jesi dzieki,jednak zle obstawiales,poszukalem na elektrodzie i znalazlem ze mogl sie spalic tranzystor SI2301BDS dałem lapka do znajomego,i okazało sie ze sie spalił zamowilem nowy, i laptop hula az milo nawet matryca niemruga juz...dziwne...ale to dobrzew kazdym badz razie sposob z papierkiem tez pomogl wiec jakbym niezwarl pinow przez glupote to by bylo ok
Stary 27.04.2010, 18:59   #11
jesi
Forumator

Hmm, o tym nie pomyślałem Dobrze, że teraz już wszystko gra
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: