![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.05.2008
![]() |
Acer Aspire 3690-problem mruga matryca przy poruszaniu nią
witam mam taki problem z wyżej wymienionym laptopem otuż gdy pracuje w jednej pozycji jest O.K. ale jeśli chce zamknąć włączonego laptopa to matryca mruga tak jakby coś nie łączyło,słyszałem że taka wada w tych laptopach jest i że nic się z tym nie dzieje,jednak mnie to denerwuje chcę z waszą pomocą dojść co to jest i może we własnym zakresie naprawić.Czekam na waszą pomoc
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rozkręcić i zobaczyć jak styki wyglądają
sprawdzić jaki stan taśm przewodzących, czy nie sa ponadrywane |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Nie wiem, czy tak samo się w Twoim modelu to rozbiera, ale masz tu filmik do modelu 5630: http://www.youtube.com/watch?v=z0L98Thh6wQ Chodzi i usztywnienie czymś kabelka łączącego matrycę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
zrobilem tak jak mowiles,pomoglo w 90% wiec pomyslalem podloze jeszcze troche,ale wypiolem nachwile ta wtyczke i wpialem dobrze zeby wykluczyc ze sie poluznila,odpalilem laptop i z tamtych okolic poszedl lekki dymek...teraz matryca jest ciagle biala POMOCY!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
![]() ![]() |
Coś pechowy jesteś
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
cale zycie pecha mam,powiem ci ze wiem ze to gniazdo co tam jest to przez przypadek pozwieralem pare pinow...niepytaj w jaki sposob bo poprostu bezmyslnosc...takze mysle ze od matrycy wszystko ok,tylko cos na plycie moze sie spalilo jakis bezpiecznik czy cos...dymek poszedl z okolic tego gniazda gdzie sie wpina ta wtyczke na ktora kladlem papierek...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
![]() ![]() |
Inwerter matrycy to właśnie taka "mała" płytka PCB z dwoma gniazdami gdzie wpinasz kabelek, więc raczej obstawiam, że to jednak to. Nowy kosztuje kilkadziesiąt zł, tak czy inaczej możesz się zabrać za to sam lub serwis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
aha,ale powtarzam jeszcze raz ze dymek polecial tam gdzie to gniazo na plycie glownej jest.A inwerter przeciez jest pod matryca,a nieda sie jakos naprawic inwertera?Mam znajomego co naprawia sprzet rtv
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
![]() ![]() |
Hmm, trudno powiedzieć, można sobie tak gdybać. Najlepiej będzie jak weźmiesz komputerek właśnie do jakiegoś serwisu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
jesi dzieki,jednak zle obstawiales,poszukalem na elektrodzie i znalazlem ze mogl sie spalic tranzystor SI2301BDS dałem lapka do znajomego,i okazało sie ze sie spalił zamowilem nowy, i laptop hula az milo nawet matryca niemruga juz...dziwne...ale to dobrze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
![]() ![]() |
Hmm, o tym nie pomyślałem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Acer Aspire 5710G TV-OUT - problem | s1riddick | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 5 | 27.01.2008 09:14 |