![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
skaner-text odręczny
witam
czy mojemu skanerowi ( plustek Opticpro 1248u ) uda się zeskanować odręczny text. i jeszcze jedno jakie oprogramowanie jest najlepsze do skanowania? . od razu dodam że mam go od 1 dnia, |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Re: skaner-text odręczny
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Tak! ale zapisze go jako plik graficzny, tzn. .bmp, lub .jpg
OCR-y nie zawsze chca text odreczny przeczytac, a jezeli, to robia duzo bledow. Jezeli chodzi o OCR to najnajlepszy jest ABBY Fine Reader! Jezeli chodzi o konwersje textu pisanego, to chyba tez...ale tego nie jestem pewien! |
![]() |
![]() |
#4 |
<<<Watcher>>>
![]() |
dobże mam finereadetra 5.0 dodany z plustekiem ale jeśli chcę nim coś zeskanować to klikam skanuj & czytaj (albo samo skanuj) i się włączaplustek usb scanner i zeskanowuje mi tekst oraz zdjęcia w małym okienku. nie wiem jak je przenieść do edytora . ani nawet jak to zapisać.pomożcie.
Ostatnio zmieniany przez tomgoo : 13.09.2002 o godz. 17:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... tekstu ręcznego na drukowany FineReader jeszcze nie potrafi zamienić, chyba, że będzie to bardzo staranny i czytelny text, ale i tak liczba błedów oscyluje wokół 50 %. Użyj kreatora on prowadzi za rękę i rozpoznany text wrzuca do Worda.
![]() |
#7 |
Gość
|
Po uruchomieniu Fine Readera, kaz mu czytac do programu a nie skanowac do skanera, tam gdzies jest taka opcja. I wtedy po rozpoznaniu textu, mozesz go zapisac do pliku (.doc, i inne) nie mam pod reka tego progamu, ale tak mniej wiecej!
|
![]() |
![]() |
#8 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Tekst napisany ręcznie trudno będzie FineReader'owi rozpoznać, byś musiał pisać drukowanymi, a i tak mogłyby być błędy. Acha jest już 6 wersja FineReader'a, ściągałem ją kiedyś edonkey'em.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Skanowałem już trochę i przerabiałem teksty ale muszę przyznać że chciaż Fineraider jest najlebszym progsem jakiego używałem to z tekstem pisanym ręcznie sobie nie poradzi. Ja piszę normalnie drukowanymi (niewyobrażasz sobie jaka jadka wychodzi po przerobieniu w progsie, więcej roboty niż to warte).
Co do obsługi to tak jak pisała Zetoxa, osobiście preferuje zeskanować tekst do bmp i dopiero potem otwierać go progsem do przerabiania (taki nawyk). PODSUMOWANIE: Książki można przerabiać, tekstu pisanego raczej nie. Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
![]() |
#10 |
<<<Watcher>>>
![]() |
no tak ale u mnie uporczywie włącza się ten program plustek usb scaner . a w tym programie nie ma żadnej opcji zapisz ani żeby przeniosło do finereadera.
ps. do plusteka dodali finereadera 6.0 ale działa tylko 30 dni. a może jest ***** do niego . jak jest to dawajcie na maila. I nie umieszczajcie na forum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
"Patch" czeka w kszynce ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
<<<Watcher>>>
![]() |
Cytat:
![]() dzieki wszystkim za odpowiedzi problem rozwiązany trzeba było popatrzeć w tych opcjach zawansowanych (w usb scanner) i wyłączyć (cośtakiego jak zrzut ekranu w małym oknie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.02.2008
![]() |
O jakiego kreatora chodzi bo jestem zielona;P Kupi***322;am sobie tablet i dowiedzia***322;am si***281; ze jest taka mo***380;liwo***347;***263; ***380;eby on przerabia***322; tekst pisany na drukowany... Czy mo***380;e mi kto***347; powiedzie***263;(o ile wie) jaki do tego s***322;u***380;y program...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|