![]() |
True Image to się raczej nie zdarza, ale jak widać nic nie jest doskonałe, wyprodukuj obraz jeszcze raz.
|
Zrobiłem sobie obraz programem acronis i po sprawdzeniu poprawności mam "image corupted" ?
|
O jednak dziala juz z dvd. Tylko ze trzeba zrobić sobie obraz cd i dopiero potem wypalić na dvd. Przedtem ten sposób nie działał.
|
ciekawe dlaczego nie da sie w dalszym ciągu zrobić bootowalnej płyty dvd :(
edit: ale teraz fajny zrobili ten soft na bootcd :D i w dodatku nie wywala tego błędu co poprzednia wersja. Moge w koncu robić backupy na dysk d: :wow: 8 ) |
... tak jest, ździebko różni się od wersji dla maluczkich, tam boot-płytkę robiło sie już przy instalacji.
|
Ja mam takie małe pytanie... gdzie sie kurcze podziało robienie bootowalnej płytki? (wersja Corporate Workstation)
edit: znalazłem.. teraz jest jako osobny program :) jakoś nie zaglądałem do menu start :fiu: |
... tu masz rozpiskę najnowszych build'ów
http://www.acronis.com/enterprise/support/updates/ takiego przypadku jak u ciebie nie miałem, bez problemu można zmieniać wielkość partycji NTFS, nawet podczas kładzenia obrazu. |
a tak w ogóle to jaka jest najnowsza wersja ACRONISA ? Używając starszej wersji [aktualnie nie znam jej numerku] miałem taki manewr, że jak założyłem partycje NTFSowe to potem nie mogłem zmienić ich rozmiaru. Czy z nowszą wersją problem znikł ? czy ktoś wie ?
|
... jeśli nie naruszysz wielkości partycji D, to bez problemu, jeśli naruszysz ...to tez bez problemu, pod warunkiem, że zmieści się na tej zmniejszonej partycji rozpakowany obraz.
|
Witam
Mam takie pytanie związane z Acronis True Image Server, zaznaczam że moje doświadczenia z robieniem kopi bezpieczeństwa są zerowe. Struktura mojego dysku wygląda następująco C Win98, D Win2000, E dane, F dane, zrobilem kopie partycji D z Win2000 w/w programem. Mam zamiar zmienić strukturę partycji i zainstalować jeszcze Linuxa, usunąć i zainstalować od nowa Win98. Czy mam szanse przywrócić Win2000 i całą partycję D. |
No ja też mu dam reputka później bo teraz dać nie mogę ;)
|
Cytat:
(Zetoxa dla ciebie bedzie później bo teraz nie moge dać ;)) |
To ja też bym poprosił o troche curku :) email w podpisie :)
|
to ja jak moge tez poprosze troche cukru bo ostatnio to jak za komuny wszedzie braki sa :D
emilka w podpisie do wyboru :) |
Cytat:
Status : zralizowano ^_^ :piwo: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:29. |