Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

kizio 10.02.2005 18:53

Była jeszcze VM od micorsoftu ale nie wiem jak to jest teraz. Ja używam Sun Javy i jestem zadowolony

Loczek 10.02.2005 18:44

Witam. Mam problemy z java od sun-a. Czy istnieje cos innego. Jakas alternatywa czy zoataje mi sie meczyc z ta jedna javka ?

Loczek 10.02.2005 18:44

Witam. Mam problemy z java od sun-a. Czy istnieje cos innego. Jakas alternatywa czy zoataje mi sie meczyc z ta jedna javka ?

smolik 10.02.2005 02:01

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
poradzilem sobie :), ale najbardziej wkurza mnie to, że nie można zautomatyzować backupu z każdego profilu za jednym razem :(.

Druga sprawa to taka, że po zainstalowaniu FF pyta się od razu czy przenieść ulubione do FF. Fajnie :). Ale czy z katalogu FF można by ja spowrotem przenieść do IE ? Oczywiście nie będę tego robił, ale na przykład jakbym chciał kupe moich odnośników z ulubionych przegrać koledze na dyskietke.

A trzeca sprawa to jak się pozbyć z FF tego badziewia, bo nie używam go, a tylko zabiera mi miejsce. Z TB z waszą pomocą to usunąłem :)

Można przenieść do IE wybierasz Zakładki-->Menadżer zakładek-->Plik-->Eksport
zapisujesz jako HTML a później juz tylko importujesz do IE.
Można się pozbyć Googla w następujący sposób
Klikasz prawym przyciskiem na pasku--> dostosuj-->łapiesz to "badziewie" i wrzucasz z powrotem do pozostałych przycisków w otwartym oknie.

KarolluZ 10.02.2005 00:48

Ilość załączników: 1
poradzilem sobie :), ale najbardziej wkurza mnie to, że nie można zautomatyzować backupu z każdego profilu za jednym razem :(.

Druga sprawa to taka, że po zainstalowaniu FF pyta się od razu czy przenieść ulubione do FF. Fajnie :). Ale czy z katalogu FF można by ja spowrotem przenieść do IE ? Oczywiście nie będę tego robił, ale na przykład jakbym chciał kupe moich odnośników z ulubionych przegrać koledze na dyskietke.

A trzeca sprawa to jak się pozbyć z FF tego badziewia, bo nie używam go, a tylko zabiera mi miejsce. Z TB z waszą pomocą to usunąłem :)

gallus 10.02.2005 00:17

Narzędzia > Rozszerzenia > zaznaczasz bookmark backup > opcje > a z resztą sobie poradzisz ;)

KarolluZ 10.02.2005 00:15

Cytat:

Napisany przez gallus
A ja do beckupowania ustawien itp. w FF urzywam TEGO

zainstalowałem tego plugina, ale jak go się uruchamia ?

gallus 10.02.2005 00:06

A ja do beckupowania ustawien itp. w FF urzywam TEGO

KarolluZ 09.02.2005 23:34

wracając jeszcze na moment do backupu FF i thunderbirda... na stronce mozbackup jest coś takiego:

-----------------------------------------------------------------------
W jaki sposób dokonywać automatycznych archiwizacji?
MozBackup 1.4 pozwala na zautomatyzowanie procesu tworzenia kopi zapasowych. Format jest następujący:
backup.exe (aplikacja) (nazwa profilu)
Aplikacje:
-m = Pakiet internetowy Mozilla
-f = Mozilla Firefox
-t = Mozilla Thunderbird

Przykład:
backup.exe -m default
-----------------------------------------------------------------------

czyli pod każdym profilem muszę to robić oddzielnie, tak ? Za bardzo nie rozumiem co mam wpisać w nazwie profilu. Czy tu chodzi o nazwe mojego profilu w xp ? Czyli to by wyglądało tak:

backup.exe -f karolluz

Ciężko czający jestem dzisiaj.

smolik 09.02.2005 22:36

Cytat:

Napisany przez rembrant
Czyzby Microsoft odbil pileczke. Uzytkownicy Firefox, Mozila, Opera strzezcie sie

Zagrożone przeglądarki internetowe (źródło onet.pl)

Z dokumentów opublikowanych przez Erica Johansona z Shmoo Group wynika, że użytkownicy większości popularnych przeglądarek internetowych narażeni są na poważne niebezpieczeństwo

Problem dotyczy programów wykorzystujących International Domain Name (IDN), czyli m.in. Mozilli, Firefoksa, Safari czy Opery. Bezpieczny za to jest... Internet Explorer, który z IDN-u nie korzysta.

Johanson doszedł do wniosku, że IDN jest bardzo łatwo oszukać, "podsuwając" internaucie sfałszowany adres URL, który skieruje go na stworzone przez włamywaczy czy spamerów strony internetowe.

Równie łatwo jednak sprawdzić, czy nie jest się przypadkiem celem ataku. Wystarczy np. sprawdzić certyfikat SSL.

Obsługę IDN można wyłączyć jedynie w Mozilli. Nie wiadomo, jak poradzić sobie z opisanym błędem w Firefoksie, Operze i Safari. Twórcy Opery stwierdzili, że dobrze zaimplementowali IDN i nie mają zamiaru wprowadzać żadnych zmian, gdyż ich przeglądarka nie jest zagrożona

Aby funkcję IDN wyłączyć w Firefoksie lub K-Meleonie należy:

1. w polu adresu wpisać about:config
2. odnaleźć pole network.enableIDN i zmienić jego wartość na false
i po kłopocie. :piwo:

andy 09.02.2005 13:52

Jakiego zaufania :haha: :lol:

MacGyver 09.02.2005 11:32

Pewnie to jakaś akcja psychologiczna zoorganizowana przez MS mająca na celu odbudowanie zaufania ( :haha: ) do IE.

rembrant 09.02.2005 11:30

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
taa uwazaj bo przypadkowo wlacze IE ;) :haha:

tyklo zeby nie wybuchlo :D

Pawel_k 09.02.2005 09:21

taa uwazaj bo przypadkowo wlacze IE ;) :haha:

rembrant 09.02.2005 09:17

Czyzby Microsoft odbil pileczke. Uzytkownicy Firefox, Mozila, Opera strzezcie sie

Zagrożone przeglądarki internetowe (źródło onet.pl)

Z dokumentów opublikowanych przez Erica Johansona z Shmoo Group wynika, że użytkownicy większości popularnych przeglądarek internetowych narażeni są na poważne niebezpieczeństwo

Problem dotyczy programów wykorzystujących International Domain Name (IDN), czyli m.in. Mozilli, Firefoksa, Safari czy Opery. Bezpieczny za to jest... Internet Explorer, który z IDN-u nie korzysta.

Johanson doszedł do wniosku, że IDN jest bardzo łatwo oszukać, "podsuwając" internaucie sfałszowany adres URL, który skieruje go na stworzone przez włamywaczy czy spamerów strony internetowe.

Równie łatwo jednak sprawdzić, czy nie jest się przypadkiem celem ataku. Wystarczy np. sprawdzić certyfikat SSL.

Obsługę IDN można wyłączyć jedynie w Mozilli. Nie wiadomo, jak poradzić sobie z opisanym błędem w Firefoksie, Operze i Safari. Twórcy Opery stwierdzili, że dobrze zaimplementowali IDN i nie mają zamiaru wprowadzać żadnych zmian, gdyż ich przeglądarka nie jest zagrożona

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:31.