![]() |
Była jeszcze VM od micorsoftu ale nie wiem jak to jest teraz. Ja używam Sun Javy i jestem zadowolony
|
Witam. Mam problemy z java od sun-a. Czy istnieje cos innego. Jakas alternatywa czy zoataje mi sie meczyc z ta jedna javka ?
|
Witam. Mam problemy z java od sun-a. Czy istnieje cos innego. Jakas alternatywa czy zoataje mi sie meczyc z ta jedna javka ?
|
Cytat:
zapisujesz jako HTML a później juz tylko importujesz do IE. Można się pozbyć Googla w następujący sposób Klikasz prawym przyciskiem na pasku--> dostosuj-->łapiesz to "badziewie" i wrzucasz z powrotem do pozostałych przycisków w otwartym oknie. |
Ilość załączników: 1
poradzilem sobie :), ale najbardziej wkurza mnie to, że nie można zautomatyzować backupu z każdego profilu za jednym razem :(.
Druga sprawa to taka, że po zainstalowaniu FF pyta się od razu czy przenieść ulubione do FF. Fajnie :). Ale czy z katalogu FF można by ja spowrotem przenieść do IE ? Oczywiście nie będę tego robił, ale na przykład jakbym chciał kupe moich odnośników z ulubionych przegrać koledze na dyskietke. A trzeca sprawa to jak się pozbyć z FF tego badziewia, bo nie używam go, a tylko zabiera mi miejsce. Z TB z waszą pomocą to usunąłem :) |
Narzędzia > Rozszerzenia > zaznaczasz bookmark backup > opcje > a z resztą sobie poradzisz ;)
|
Cytat:
|
A ja do beckupowania ustawien itp. w FF urzywam TEGO
|
wracając jeszcze na moment do backupu FF i thunderbirda... na stronce mozbackup jest coś takiego:
----------------------------------------------------------------------- W jaki sposób dokonywać automatycznych archiwizacji? MozBackup 1.4 pozwala na zautomatyzowanie procesu tworzenia kopi zapasowych. Format jest następujący: backup.exe (aplikacja) (nazwa profilu) Aplikacje: -m = Pakiet internetowy Mozilla -f = Mozilla Firefox -t = Mozilla Thunderbird Przykład: backup.exe -m default ----------------------------------------------------------------------- czyli pod każdym profilem muszę to robić oddzielnie, tak ? Za bardzo nie rozumiem co mam wpisać w nazwie profilu. Czy tu chodzi o nazwe mojego profilu w xp ? Czyli to by wyglądało tak: backup.exe -f karolluz Ciężko czający jestem dzisiaj. |
Cytat:
1. w polu adresu wpisać about:config 2. odnaleźć pole network.enableIDN i zmienić jego wartość na false i po kłopocie. :piwo: |
Jakiego zaufania :haha: :lol:
|
Pewnie to jakaś akcja psychologiczna zoorganizowana przez MS mająca na celu odbudowanie zaufania ( :haha: ) do IE.
|
Cytat:
|
taa uwazaj bo przypadkowo wlacze IE ;) :haha:
|
Czyzby Microsoft odbil pileczke. Uzytkownicy Firefox, Mozila, Opera strzezcie sie
Zagrożone przeglądarki internetowe (źródło onet.pl) Z dokumentów opublikowanych przez Erica Johansona z Shmoo Group wynika, że użytkownicy większości popularnych przeglądarek internetowych narażeni są na poważne niebezpieczeństwo Problem dotyczy programów wykorzystujących International Domain Name (IDN), czyli m.in. Mozilli, Firefoksa, Safari czy Opery. Bezpieczny za to jest... Internet Explorer, który z IDN-u nie korzysta. Johanson doszedł do wniosku, że IDN jest bardzo łatwo oszukać, "podsuwając" internaucie sfałszowany adres URL, który skieruje go na stworzone przez włamywaczy czy spamerów strony internetowe. Równie łatwo jednak sprawdzić, czy nie jest się przypadkiem celem ataku. Wystarczy np. sprawdzić certyfikat SSL. Obsługę IDN można wyłączyć jedynie w Mozilli. Nie wiadomo, jak poradzić sobie z opisanym błędem w Firefoksie, Operze i Safari. Twórcy Opery stwierdzili, że dobrze zaimplementowali IDN i nie mają zamiaru wprowadzać żadnych zmian, gdyż ich przeglądarka nie jest zagrożona |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:31. |