![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2941 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
taki urok stronki pod FF
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2942 |
Ja mam pomysł... Pewnie FF nie radzi sobie ze skalowaniem grafiki. Menu "Linki" ma obrazek o wymiarach 104x38 a jest skalowany na 105x38 i pewnie dlatego jest pod FF z deka niewyraźny... Pozostałe podobnie.
Jeśli to rzeczywiście Twoja stronka, to zmień ten kod na szybko i będzie można sprawdzić teorię... Ostatnio zmieniany przez Reetou : 18.05.2009 o godz. 15:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2943 | ||
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
tego nie sprawdziłem, zaraz zmienie i zobaczę EDIT: Nie lubie już PS... mamy na uczelni licencję, ale za to co mi zrobił już go nie lubie... ![]() a Tobie @Reetou ![]() Ostatnio zmieniany przez polakT : 18.05.2009 o godz. 15:10 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2944 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
liniejący leming
Zlotowicz
![]()
![]() |
#2946 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
czyli
![]() FF to ZŁO ![]() czy ZŁO jest tylko raz do roku ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2947 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowa wyszukiwarka Alfa Wolfram juz jest uruchomiona.
Jak widac wersja alfa ![]() Nie wyszukuje rekordow, ale podaje najpopularniejsze dane. Do sprawdzenia. Chwilowo, albo podaje niepelne dane, albo nie podaje ich wcale. Wydaje sie byc nieco egzotczna, na tle Yahoo i Google. Ps: google zaczyna mnie zapieniac szpigowaniem i gromadzeniem danych. To juz lekka przesada i warto zrezygnowac z namolności i wścibstwa googli!!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2948 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
google sie robi właśnie dziwne, ale przynajmniej ich podstawowy produkt jest taki jaki był.
Widziałem już nawet jakieś filmiki na youtube (dość profesjonalnie zrealizowane) jakoby Google współpracowało z rządem USA i CIA i umożliwiało tworzenie dokładnych profili psychicznych swoich użytkowników. Z teoretycznego punktu widzenia to bardzo prawdopodobne, że w jakimś sensie współpracują. USA od dawna pracuje nad dobrym szpiegowaniem, jak choćby system Echelon. A google to wręcz idealny partner do tego... Dlatego też bardzo sceptycznie pod chodze do usług typu "będziemy trzymać twoje dane", "bedziemy w twoim telefonie", "mamy twoje emaile", "wiemy czym sie zajmujesz i interesujesz"... :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2949 |
liniejący leming
Zlotowicz
...dlatego im się nie przyznam, nawet na torturach,
że piję czasami piwo ![]()
![]() |
#2950 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@sorbus jak będę miał coś do ukrycia to po prostu zaszyfruję wiadomość i nawet wujek Google nie będzie w stanie jej przeczytać
![]()
![]() |
#2951 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Chyba, że mają komputer kwantowy
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#2952 |
Głupi Yasio
A nikt z was nie slyszal o niemieckim programie odczytywania szyfrow jednokrotnych?
A nikt nie slyszal o Enigmie, w ktorej ilosc kombinacji jest wieksza od ilosci atomow w calym wszechswiecie itepe itede A wiec zlamanie najpotezniejszego szyfru jaki mozna wymyslic jest tylko kwestia maszyny i czasu. Wspomniany projekt Echelon podsluchuje wszystko i w czasie rzeczywistym podaje wyselekcjonowane frazy. I ciekawostka - jedynym do dzis nieodszyfrowanym pismem jest tzw. Manuskrypt Voynicha pochodzacy z okolic XIV-XV wieku ![]() Wiec Panowie i Panie Powodzenia
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2953 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Skąd wiesz, ile atomów jest we wszechświecie?
Naukowcy ciągle się spierają o masę wszechświata. Enigma: Z użyciem wirnika o nieznanym sposobie kablowania przybliżona liczba wszystkich ustawień wynosiła około 10114 (około 380 bitów), natomiast w przypadku wirników o jawnym sposobie kablowania, oraz znajomości ustawień malała ona do około 1023 (76 bitów) To duuużo mniej niż atomow w główce od szpilki ![]() Echelon nie jest w stanie podsłuchiwać wszystkiego, bo nie ma łącza zdolnego wszystko przekazać ani elektroniki, która jest w stanie to przetworzyć tak, żeby ruch nie zamarł a pingi nie zaczęły rosnąć w minuty. Już nie mówiąc o rozszyfrowywaniu. Znasz projekt distributed.net? Jak dotąd udało się złamać milionami komputerów co najwyżej 64bitowe klucze - i trwało to lata. Nie ma maszyny dorastającej do pięt tej sieci - więc już klucze 128bitowe są uznawane za bezpieczne. A odkodowywanie wiadomości zaszyfrowanych nawet 16 bitami w czasie rzeczywistym przekracza łączną moc wszystkich kompów na ziemi (jednego strumienia - a jak przyjdzie 1 wiadomość zaszyfrowana 128bitami to wszystkie kompy świata przytkałyby się na ładnych kilka lat). Manuskrypt Voynicha - nie wiadomo nawet, czy to zaszyfrowane. A nawet jeżeli, to w jakim języku. Nie jest prawdą, że jest jedynym nieodszyfrowanym pismem (nie jest nawet pewne, że jest zaszyfrowanym) - nieodszyfrowane są ciągle teksty nad którymi pracuje distributed.net i za odszyfrowanie których jest kasa do wzięcia. Zresztą, sam mam kilka maili nierozszyfrowanych ![]()
![]() |
#2954 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moc maszyn rośnie szybko, niedawno czytałem że ruscy napisali działający na geforce program łamiący zabezpieczenia AES sieci wifi w kilka godzin.
Na szczęście klucze mogą rosnąć jeszcze szybciej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2955 |
Głupi Yasio
@Wawelski - nie porownuj amatorskiego projektu, robionego na sieci komputerow, pracujacego na metodzie bruteforce, z profesjonalnym podejsciem agencji bezpieczenstwa.
O nieograniczonym funduszu i stosujacym metody bardziej skuteczne i fachowe algorytmy. [calkowiecie offtopic] Jezeli niemcom w czasie II ws udalo sie zlamac jednorazowe szyfry aljantow, to ja osobiscie nie widze powodu, dla ktorego metody dekryptażu nie poszly do przodu i nie mozna skutecznie deszyfrowac i analizowac, informacji w czasie rzeczywistym. Enigma naprawde miala i ma niewyobrazalnie wielka ilosc kombinacji - szyfrowanie wielokrotne - i prawda jest, ze do tej pory matoda Enigmy jest w uzyciu[/offtopic] Projekt Echelon I prawda jest, ze do opinii publicznej wycieka tylko to co agencje chca, zeby wycieklo. Prada jest ukryta - jak mawia Molder ![]() Co do ilosci atomow we wrzechswiecie - obliczono ja teoretycznie, na podstawie teorii BigBangu i teorii rozszerzania sie wrzechswiata. Istotna kwestia jest tylko ilosc ciemnej materii ![]() Zreszta czepiajac sie drugorzednych stwierdzen, obrazujacych poziom wielkosci, mozna zaprzeczyc istnieniu wszystkiego, wlacznie z nami samymi ![]() Wracajac do GOOGLa - istnieja domniemania o daleko idacej wspolpracy agencji bezpieczenstwa z googlem i yahoo. Tyle, ze google robi to jawnie, bezczelnie i nawet nie udaje ze jest wilkiem w (oczywiscie w ) owczej ![]() ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 20.05.2009 o godz. 13:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
adblock, addon, chrome, dodatek, dodatki, firefox, google, js, kmeleon, noscript, opera, opera mini, opera unite, plugin, safari, vivaldi, wtyczka, wtyczki |
|
|