Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2010, 09:48   #3466
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,293
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Takie pytanie co do operki 10.50 da sie jakos przywrocic standardowe wyszukiwanie stron, tzn ze wciskam ,./ czy co tam jeszcze i zaczyna przeszukiwac strone a nie .,/ i sie pokazuje okienko wyszukiwania i trzeba wcisnac F3?
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2010, 10:03   #3467
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
Takie pytanie co do operki 10.50 da sie jakos przywrocic standardowe wyszukiwanie stron, tzn ze wciskam ,./ czy co tam jeszcze i zaczyna przeszukiwac strone a nie .,/ i sie pokazuje okienko wyszukiwania i trzeba wcisnac F3?
Mógłbyś jaśniej opisać o co chodzi...?

Zintegrowane wyszukiwanie masz wyłączone?
opera:config#UserPrefs|UseIntegratedSearch
__________________
VideoAudio.pl - Serwis o technologii wideo & audio
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2010, 10:54   #3468
murt
Rejestrowany
 
Avatar użytkownika murt
 
Data rejestracji: 07.07.2002
Posty: 1,330
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak wylaczyc w nowej Operze zeby zakladki nie wyswiatlaly sie jako miniatury na windowsowskim pasku (Win7)?
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2010, 11:11   #3469
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez murt Podgląd Wiadomości
Jak wylaczyc w nowej Operze zeby zakladki nie wyswiatlaly sie jako miniatury na windowsowskim pasku (Win7)?
Kod:
opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails
__________________
VideoAudio.pl - Serwis o technologii wideo & audio

Ostatnio zmieniany przez Placio74 : 04.03.2010 o godz. 11:14
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2010, 11:49   #3470
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,293
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Juz pokazuje na filmiku. Chodzi o to ze 10.10 od razu wyszukuje dane slowo a 10.50 czeka na F3
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2010, 12:56   #3471
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
Juz pokazuje na filmiku. Chodzi o to ze 10.10 od razu wyszukuje dane slowo a 10.50 czeka na F3
U mnie wyszukiwanie działa normalnie.

Coś dziwnie to u Ciebie wygląda - zamiast lupki jest ikonka Google i 'przycisk'/'okienko' wyszukiwania (na pasku adresu) masz zmieniony.

Masz wyłączone Use Integrated Search?
Jeśli nie, to wyłącz (co nieco się zmieniło).
__________________
VideoAudio.pl - Serwis o technologii wideo & audio
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2010, 13:17   #3472
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,293
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
No wlasnie ja cche ta lupke Bo to wersja 10.10 a 10.50 ma wlasnie ta ikonke google. Mam wylaczona ta opcje (brak zaznaczenia).
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2010, 14:12   #3473
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
... a 10.50 ma wlasnie ta ikonke google.
Mam zainstalowaną wersję 10.50 (na dwóch komputerach) - przy wyszukiwaniu mam tam 'lupkę' i wyszukiwanie inline działa poprawnie.

Sprawdź zresztą na wersji portable.
__________________
VideoAudio.pl - Serwis o technologii wideo & audio
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2010, 14:19   #3474
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,293
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Poszukam i sprawdze
No to juz wiem:mania usuwania, o 1 wyszukiwarke za duzo usunalem

Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 04.03.2010 o godz. 14:23
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2010, 13:26   #3475
Qbi@k
Guru
 
Avatar użytkownika Qbi@k
 
Data rejestracji: 14.10.2005
Lokalizacja: Cymeria
Posty: 1,956
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
Poszukam i sprawdze
No to juz wiem:mania usuwania, o 1 wyszukiwarke za duzo usunalem
Jak przywróciłeś wyszukiwarkę, bo mi też wcięło przy którymś snapshocie? ;]
__________________
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Qbi@k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2010, 13:34   #3476
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,293
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
w katalogu z ustawieniami opery (c:\uzytkownicy\twoj profil\appdata\roaming\opera\opera jest search ini. Znajdz search engine 6 - KEY=f i w Deleted zmien 1 na 0. U mnie to zadzialalo.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2010, 15:54   #3477
Qbi@k
Guru
 
Avatar użytkownika Qbi@k
 
Data rejestracji: 14.10.2005
Lokalizacja: Cymeria
Posty: 1,956
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Działa, dzięki
__________________
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Qbi@k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2010, 09:36   #3478
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,764
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
witam,

kumpel ma problem z ff vwesja najnowiesza oficjana - czyszczenie keszu nie pomogło

mianowicie ff, często po wyłaczeniu wisi w menadzerze zadań i strasznie długo sie go zamyka

macie jakiś pomysł (ff był juz przeinstalowywany)
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2010, 09:48   #3479
Bartez
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,175
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jeżeli masz otwarte dużo zakładek i FF zajmuje dużo ramu, to czasem bardzo długo się zamyka. Kiedyś to obserwowałem, ale cierpliwości starczyło mi na kilka minut. Później najczęściej pomaga po prostu kill
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2010, 10:12   #3480
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,764
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Jeżeli masz otwarte dużo zakładek i FF zajmuje dużo ramu, to czasem bardzo długo się zamyka. Kiedyś to obserwowałem, ale cierpliwości starczyło mi na kilka minut. Później najczęściej pomaga po prostu kill
tak też mu powiedziałem, ale ...

nie słucha, szuka problemów i kombinuje
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
adblock, addon, chrome, dodatek, dodatki, firefox, google, js, kmeleon, noscript, opera, opera mini, opera unite, plugin, safari, vivaldi, wtyczka, wtyczki

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.