![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najszybsza?
Wróciłem właśnie do 11.52 i różnica jest ogromna (oczywiście na korzyść) I mógłbym jeszcze zastanawiać, czy to nie tylko moje wrażenia, związane z konfiguracją danego komputera itp. ale po pierwsze sprawdzałem na kilku, a po drugie czytałem już przynajmniej z kilkaset komentarzy, gdzie ludzie też strasznie na to narzekali.. Poza tym nie wierzę.. Używasz gestów myszy? W tym przypadku głównie tego do zamykania stron? W ten nowej (pożal się Boże..) Operze nierzadko od momentu zrobienia gestu do zaknięcia strony mijała nawet sekunda - dwie (a ja w tym czasie nie wiedząc, czy zadziałało czy nie, robiłem gest jeszcze raz, i jeszcze, co albo zamykało mi kolejne strony, jak juz całość 'załapała', albo otwierało nowe strony, bo załapało tylko część gestu itp.). Już w 11.52 nie jest pod tym względem idealnie (w poprzednich wersjach gesty działały zdecydowanie lepiej), ale działa to generalnie poprawnie. W 12 dla mnie kompletnie beznadziejnie..
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oczywiście, że używam. Gesty myszą to jeden z głównych dla mnie atutów Opery. Żaden z dodatków do FF, czy Chome'a nie działa tak płynnie i niezawodnie, jak gesty wbudowane w Operze. Żadnych spowolnień w tym temacie nie zauważyłem, a pracuję na co dzień na naprawdę leciwym już CPU P4 3,0. A nowa wersja Opery uruchamia mi się widocznie szybciej niż poprzedniczka, która i tak była dużo żwawsza od konkurencji, natomiast strony wczytują się w mgnieniu oka i to dla mnie najlepiej widoczne przyspieszenie v12. To zawsze było mocną stroną Opery, a teraz jest po prostu komfort - to mi najbardziej przeszkadza w innych przeglądarkach, nie po to mam szybkie łącze, żeby czekać na otworzenie strony.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
I u mnie gesty działają równie dobrze jak w wersji 11.5 czy 11.64 jak i wcześniejszych... na szybko sprawdziłem opera:config moje ustawienia gestów i:
opera:config#UserPrefs|ShowGestureUI -> odznaczone (domyślnie zaznaczone) opera:config#UserPrefs|GestureThreshold -> 10 (domyślnie 5) No i nie zgodzę się, że jest wolna... opera v12 jest szybka jak diabli
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czyli w takim razie dużo zależy od danej konfiguracji, a może i innych programów (tutaj chwilowo mam jeszcze McAfee (zanim to coś wyp...), co może trochę spowalniać, ale też nie przy wersji 11.52). Ale problem występuje i z tego, co czytam, nie jest rzadki.
Nie wiem, czy odważę się jeszcze wrócić do tej nowej wersji (bo w sumie i tak niewiele w niej dodali), ale jeśli to sprawdzę te ustawienia. Aha, jeszcze jedno - instalowaliście od zera, czy jako uaktualnienie? (też podobno może mieć znaczenie) ----- I jeszcze jedna sprawa od razu - nie macie problemów z YouTube? W standardowej rozdzielczości jeszcze jakoś chodzi, ale po przełączeniu na Hd, praktycznie nie zdarza mi się, że jakoś sensownie się ten film wczytywał. Nie robiłem jeszcze porównania z Chrome, ale czytałem też trochę wypowiedzi, że w Operze są z tym duże problemy (a nie ma w Chrome). I to mam niezależnie od wersji.. (rzadko w sumie YT używam, więc się powiedzmy przyzwyczaiłem, ale trochę to jednak wkurza.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 28.06.2012 o godz. 18:53 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
używam comodo internet security (av+fw), czy mcafee "szkodzi" operze - niewiem
opera:config#UserPrefs|ShowGestureUI - tu wyłączamy/włączamy "podpowiadacza gestów myszy" mi zbędny, bo gesty znam ![]() opera:config#UserPrefs|GestureThreshold -> tu zdaje się starujemy "zamaszystością" gestów... kiedyś się tym bawiłem no i stanęło na wartości 10 i tak juz zostało Nowe wersje opery instaluje na "czysto" po czym kopiuje wszystkie ustawienia ze "starej" opery a wspomagam się >tym softem< działa perfekcyjnie |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Uaktualnienie, avast. A z youtube w HD mam problem nie tylko w Operze, ale i we wszystkich - tu niestety ograniczemiem jest kofig kompa, a nie użyta przeglądarka.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Zmień zasilacz.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Czy w ff 14.0.1 kasuje się wam prawidłowo historia pobieranych plików?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Jak zablokować badziewie informujące o innych artykułach wyskakujące w prawym dolnym rogu na portalach informacyjnych. Jaki uniwersalny filtr do Adblocka na tę zarazę?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Daj jakiś przykład gdzie to wyskakuje, najlepiej ze skrinszotem.
|
|
|
|
#12 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 19:39 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Adblockiem próbowałem - nie idzie, albo nie potrafię.
![]() Ale RIP sobie poradził. ![]() Edit: Prawy klik na "zobacz również" - RIP advanced - zaznacz "remove from this domain", ponownie prawy klik na tym samym - zaznacz "all similar parent items".
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane. ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 02.08.2012 o godz. 15:08 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Dało radę, w Interii zaraza zlikwidowana.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Świetny koncept przeglądarki Chrome
http://www.behance.net/gallery/Googl...roject/4456341 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| adblock, addon, chrome, dodatek, dodatki, firefox, google, js, kmeleon, noscript, opera, opera mini, opera unite, plugin, safari, vivaldi, wtyczka, wtyczki |
|
|