Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2005, 11:32   #496
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pewnie to jakaś akcja psychologiczna zoorganizowana przez MS mająca na celu odbudowanie zaufania ( ) do IE.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2005, 13:52   #497
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jakiego zaufania :lol:
Stary 09.02.2005, 22:36   #498
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rembrant
Czyzby Microsoft odbil pileczke. Uzytkownicy Firefox, Mozila, Opera strzezcie sie

Zagrożone przeglądarki internetowe (źródło onet.pl)

Z dokumentów opublikowanych przez Erica Johansona z Shmoo Group wynika, że użytkownicy większości popularnych przeglądarek internetowych narażeni są na poważne niebezpieczeństwo

Problem dotyczy programów wykorzystujących International Domain Name (IDN), czyli m.in. Mozilli, Firefoksa, Safari czy Opery. Bezpieczny za to jest... Internet Explorer, który z IDN-u nie korzysta.

Johanson doszedł do wniosku, że IDN jest bardzo łatwo oszukać, "podsuwając" internaucie sfałszowany adres URL, który skieruje go na stworzone przez włamywaczy czy spamerów strony internetowe.

Równie łatwo jednak sprawdzić, czy nie jest się przypadkiem celem ataku. Wystarczy np. sprawdzić certyfikat SSL.

Obsługę IDN można wyłączyć jedynie w Mozilli. Nie wiadomo, jak poradzić sobie z opisanym błędem w Firefoksie, Operze i Safari. Twórcy Opery stwierdzili, że dobrze zaimplementowali IDN i nie mają zamiaru wprowadzać żadnych zmian, gdyż ich przeglądarka nie jest zagrożona
Aby funkcję IDN wyłączyć w Firefoksie lub K-Meleonie należy:

1. w polu adresu wpisać about:config
2. odnaleźć pole network.enableIDN i zmienić jego wartość na false
i po kłopocie.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.02.2005, 23:34   #499
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wracając jeszcze na moment do backupu FF i thunderbirda... na stronce mozbackup jest coś takiego:

-----------------------------------------------------------------------
W jaki sposób dokonywać automatycznych archiwizacji?
MozBackup 1.4 pozwala na zautomatyzowanie procesu tworzenia kopi zapasowych. Format jest następujący:
backup.exe (aplikacja) (nazwa profilu)
Aplikacje:
-m = Pakiet internetowy Mozilla
-f = Mozilla Firefox
-t = Mozilla Thunderbird

Przykład:
backup.exe -m default
-----------------------------------------------------------------------

czyli pod każdym profilem muszę to robić oddzielnie, tak ? Za bardzo nie rozumiem co mam wpisać w nazwie profilu. Czy tu chodzi o nazwe mojego profilu w xp ? Czyli to by wyglądało tak:

backup.exe -f karolluz

Ciężko czający jestem dzisiaj.
Stary 10.02.2005, 00:06   #500
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A ja do beckupowania ustawien itp. w FF urzywam TEGO

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2005, 00:15   #501
KarolluZ
Guru

Cytat:
Napisany przez gallus
A ja do beckupowania ustawien itp. w FF urzywam TEGO
zainstalowałem tego plugina, ale jak go się uruchamia ?
Stary 10.02.2005, 00:17   #502
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Narzędzia > Rozszerzenia > zaznaczasz bookmark backup > opcje > a z resztą sobie poradzisz

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2005, 00:48   #503
KarolluZ
Guru

poradzilem sobie , ale najbardziej wkurza mnie to, że nie można zautomatyzować backupu z każdego profilu za jednym razem .

Druga sprawa to taka, że po zainstalowaniu FF pyta się od razu czy przenieść ulubione do FF. Fajnie . Ale czy z katalogu FF można by ja spowrotem przenieść do IE ? Oczywiście nie będę tego robił, ale na przykład jakbym chciał kupe moich odnośników z ulubionych przegrać koledze na dyskietke.

A trzeca sprawa to jak się pozbyć z FF tego badziewia, bo nie używam go, a tylko zabiera mi miejsce. Z TB z waszą pomocą to usunąłem
Dołączone obrazki
File Type: png pasek.PNG (6.5 KB, 166 oglądane)
Stary 10.02.2005, 02:01   #504
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ
poradzilem sobie , ale najbardziej wkurza mnie to, że nie można zautomatyzować backupu z każdego profilu za jednym razem .

Druga sprawa to taka, że po zainstalowaniu FF pyta się od razu czy przenieść ulubione do FF. Fajnie . Ale czy z katalogu FF można by ja spowrotem przenieść do IE ? Oczywiście nie będę tego robił, ale na przykład jakbym chciał kupe moich odnośników z ulubionych przegrać koledze na dyskietke.

A trzeca sprawa to jak się pozbyć z FF tego badziewia, bo nie używam go, a tylko zabiera mi miejsce. Z TB z waszą pomocą to usunąłem
Można przenieść do IE wybierasz Zakładki-->Menadżer zakładek-->Plik-->Eksport
zapisujesz jako HTML a później juz tylko importujesz do IE.
Można się pozbyć Googla w następujący sposób
Klikasz prawym przyciskiem na pasku--> dostosuj-->łapiesz to "badziewie" i wrzucasz z powrotem do pozostałych przycisków w otwartym oknie.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2005, 18:44   #505
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam. Mam problemy z java od sun-a. Czy istnieje cos innego. Jakas alternatywa czy zoataje mi sie meczyc z ta jedna javka ?
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2005, 18:44   #506
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam. Mam problemy z java od sun-a. Czy istnieje cos innego. Jakas alternatywa czy zoataje mi sie meczyc z ta jedna javka ?
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2005, 18:53   #507
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Była jeszcze VM od micorsoftu ale nie wiem jak to jest teraz. Ja używam Sun Javy i jestem zadowolony

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2005, 19:17   #508
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez kizio
Była jeszcze VM od micorsoftu ale nie wiem jak to jest teraz. Ja używam Sun Javy i jestem zadowolony
Nie była, tylko jest. Nie jest jedynie rozwijana przez MS. Ja też używam Javy od Sun'a i nie mam z nią żadnego kłopotu.
Stary 10.02.2005, 19:18   #509
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... może java najnowsza 1.5 jest dużo głosów, że to zdecydowany postęp wobec wersji 1.4.3
Stary 10.02.2005, 19:19   #510
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Od Microszitu nie dziala z Firefoxe'm

P.S. Czy mozna ustawic w FF zeby mi odswiezalo stronki co jakis czas??

Tagi
adblock, addon, chrome, dodatek, dodatki, firefox, google, js, kmeleon, noscript, opera, opera mini, opera unite, plugin, safari, vivaldi, wtyczka, wtyczki

Twoje uprawnienia: