Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.06.2010, 00:12   #286
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Domyslam sie, ze potrzebne jest jakies rozszerzenie, ale czy ktos zna jakies, ktore spelnialoby takie zadanie?
Na stronie rozszerzen Mozilli jest ich troche.
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.09.2010, 17:16   #287
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mozilla Messaging: Co nowego szykują deweloperzy Thunderbirda?

Stary 05.09.2010, 19:59   #288
NeoFighter
try a run, try a hide...

Data rejestracji: 07.06.2005
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ciesze sie, ze uzywam Thunderbirda
Compose wyglada najbardziej uzytecznie.

Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2010, 21:57   #289
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Thundrebird 3.1.3:

Cytat:

Co nowego w Thunderbirdzie

Dziękujemy za wybranie Thunderbirda 3.1
Co nowego w Thunderbirdzie 3.1

Mamy nadzieję, że nowe możliwości programu Mozilla Thunderbird przypadną Wam do gustu - dodaliśmy nowe narzędzia wyszukiwania, obsługę kart, archiwizowanie wiadomości i dziesiątki rozszerzeń, aby Thunderbird jeszcze lepiej spełniał Wasze oczekiwania.
Prostsza aktualizacja z nowym asystentem migracji

Z menu Pomoc wystarczy wybrać Asystent migracj, aby dostosować nowe możliwości jak elementy paska narzędzi czy nagłówka wiadomości lub kolumn folderów.
Lepsze wyszukiwanie z nowymi narzędziami

Nowy pasek filtrowania pozwala szybciej wyszukiwać wiadomości względem statusu przeczytania, etykiet, kontaktów z książki adresowej lub innych warunków. Możliwe jest także "przypięcie" lub zachowanie filtru, w celu wykorzystania w innych folderach.

Aby otworzyć wyniki wyszukiwania w nowej karcie wystarczy wprowadzić szukaną frazę w głównym pasku wyszukiwania. Interfejs wyszukiwania zawiera narzędzia filtrowania i zawężania przeszukiwanego okresu, aby łatwiej odszukać wiadomości.
Obsługa kart

Jeżeli używasz kart w swojej przeglądarce internetowej, karty w Thunderbirdzie powinny również przypaść Ci do gustu. Podwójne kliknięcie lewym przyciskiem myszki lub enter na klawiaturze otworzy zaznaczoną wiadomość w nowej karcie. Klikając środkowym przyciskiem myszki lub poprzez menu kontekstowe można również otwierać wiadomości i foldery w tle.
Archiwizowanie wiadomości

Wybierając przycisk "Archiwizuj" lub klawisz "A" można przenieść pojedyncze wiadomości jak i całe wątki do folderu archiwum.
Inne nowości:

* Odświeżona książka adresowa
* Przypomnienia o brakujących załącznikach
* Pogrupowane foldery
* Menedżer aktywności
* Nowy menedżer dodatków i setki nowych rozszerzeń

Dodatkowe informacje o Thunderbirdzie można znaleźć na stronie domowej programu.
Stary 09.09.2010, 18:22   #290
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Wkurza mnie to, że dodatek Tiny menu nie jest kompatybilny z najnowszą wersją. Czy istnieje jakiś myk, aby wyłączyć sprawdzanie kompatybilności? Tak jak z about:config w FF
Stary 09.09.2010, 19:05   #291
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@matefusz otwierasz rozszerzenie pakerem i edytujesz plik install.rdf bodajże. W nim są zakodowane wartości obsługiwanych wersji programu. Jednak pamiętaj, że takie rozszerzenie może działać niestabilnie.
Stary 09.09.2010, 19:55   #292
Matefusz
Guru

Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A nie ma alternatywnej wtyczki (sposobu) na "zlikwidowanie" menu do jednego przycisku?

EDIT: Zrobione po Twojemu. Działa! Dzięki.

Ostatnio zmieniany przez Matefusz : 09.09.2010 o godz. 20:02
Matefusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2010, 09:59   #293
NeoFighter
try a run, try a hide...

Data rejestracji: 07.06.2005
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Nie trzeba sie meczyc z recznym grzebaniem we wtyczkach. Od kilku lat uzywam Nightly Tester Tools, ktory dodaje przycisk w oknie rozszerzen. Jeden klik uaktywnia wszystkie niekompatybilne rozszerzenia. That's it.

Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2011, 21:12   #294
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Znowu mam problem z IncrediMail. Kilka dni temu program przestał mi wysyłać i odbierać maile (po przyciśnięciu na przycisk nic się nie dzieje, podobnie jak przy uruchomieniu, kiedy zwykle od razu ściągał pocztę). Kiedyś już coś podobnego miałem i ostatecznie pomogło przeinstalowanie na inną wersję Internet Explorera (!) i zabawa różnymi wersjami IM. Jako, że teraz w ogóle miałem już bałagan na komputerze, przeinstalowałem Windowsa i myślałem, że będzie spokój. Okazało się, że nie.

Dysk sformatowany, wszystko od nowa zainstalowane, a program (IM) jak nie działał, tak dalej nie działa. Zainstalowałem nawet najnowszą wersję Explorer, myśląc, że może faktycznie to pomoże, ale bez zmian..

Wiem, że to raczej mało popularny tutaj program, ale kilka osób go używało, więc może spotkało się z takim problemem. Szukałem na internecie, ale nic podobnego nie mogłem znaleźć (tzn. podobnego tak, bo nie pobieranie lub niewysyłanie maili jest częste, ale z innych przyczyn i objawiające się w inny sposób).
Szkoda, że nie napisałem, co wtedy ostatecznie zrobiłem, bo właśnie mam taki sam problem - IncrediMail ani nie odbiera, ani nie wysyła poczty. Nie pojawia się żaden komunikat, po prostu po próbie wybrania tych funkcji nic się nie dzieje.

Próbowałem już:

- zainstalować Explorera 7,6,8 (w takiej kolejności)
- przeczyściłem system na jakieś trojany i inne śmieci
- przeskanowałem dysk pod kątem błędów
- próbowałem przywrócić system do momentu sprzed problemu (ale pisze, że nic się nie zniemiło)
- zainstalować ponownie program (IM).

Wszystko nic nie zmieniło. Pozostaje chyba reinstalacja systemu, ale pamiętając, jakie wtedy cuda to spowodowało, mam pewne obiekcje..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2011, 21:20   #295
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Spróbuj wyłączyć zapory/ochronę antywirusową - może coś go przytyka...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2011, 21:57   #296
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Próbowałem.. Ale też bez efektów..

To raczej nie kwestia jakiś blokad, czy czegoś podobnego, bo wtedy raczej pojawiałby się jakiś błąd. A tu w ogóle procedura łączenia nie wydaje się rozpoczynać (jest okno, w którym widać, co się dzieje, ile procent ściągniętej poczty itp. - teraz nic się na nim nawet nie pojawia). Zastanawiam się, czy nie jest to w ogóle jakieś celowe zagranie producentów, bo pojawiła się ostatnio jakaś nowa aktualizacja, którą oczywiście zlekceważyłem (nie chcę uaktualniać wersji, bo tej, którą mam, mam program do exportu maili do innego programu - z nowszymi wersjami to nie działa). Robię tak zawsze, ale może tym razem (nie po raz pierwszy zresztą) próbują jakoś zmusić do przejścia na nową wersję..? Nie wiem, czy coś takiego w ogóle jest możliwe..

Ehh.. chyba po raz kolejny zacznę się poważnie zastanawiać nad zmianą programu. Za dużo kłopotów z tym, a w sumie i tak z żadnych jego 'bajeranckich' funkcji nigdy nie korzystam..

Czy ten program pocztowy w Windows 7 jest 'kompatybilny' z Outlook Express? Chodzi mi o to, czy jeśli mam maile i ustawienia w OE będę je mógł przenieść do nowego programu w W7.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2011, 23:44   #297
Reetou
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tego nie wiem. Ale wiem, że TB ma import z OE.
Stary 02.03.2011, 07:10   #298
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jędrek, nie kombinuj z Ołtlukami,
zainstaluj TB i zobaczysz jaki przyjazny
Stary 11.03.2011, 12:15   #299
Matefusz
Guru

Ludziska, mam zainstalowanego TB i tam zrobione dwa konta (gmail i tlen), irytuje mnie, że w gmailu mam tylko dwa foldery (odebrane i kosz). Jak stworzyć folder wysłane?

Stary 11.03.2011, 13:32   #300
Reetou
Zobacz tu:

Alternatywni klienci pocztowi-gm.jpg

Albo przekonfiguruj sobie gmaila na IMAP
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: