![]() |
O to mi sie podoba :spoko: kiedy u nas w sprzedazy Intel ?
|
23 lipca swiatowa premiera wiec u nas na poczatku sierpnia beda
|
Ciekawe jak AMD odpowie na ta zniewage przez Intela zadana ||
|
Cytat:
a jakis link co do zjadliwosci pradu przez to cos ;) ? |
Nie da się zaprzeczyć, że conroe zmusi amd do ostrych cięć w cenach procesorów, jeżeli będzie im zależało na utrzymaniu rynku, oraz do szybkiego przejścia na 65nm w celu zwiększenia zegarów i zmniejszenia kosztów. Na chwilę obecna to conroe ma znaczną przewagę cena/wydajność nad amd i ratunek dla amd tylko w nowej generacji K8L.
|
Tez cos do poczytania ;) dal mniej wprawnych w wyszukiwaniu :D
http://www.pcworld.pl/news/90206.html Conroe (desktop) - 40 % wyższa wydajność przy 40 % mniejszym zużyciu energii (w porównaniu do Pentium D 950). Procesor ma nie przekraczać założonego współczynnika emitowanego ciepła równego 65 W. |
taaa ... a ciecia beda musieli zrobic ostatnio zbudowali kilka fabryk w europie
wiec zywic kogo maja :D i good :D lepiej dla nas |
amd cen zbytnio nie zetnie
moze troche ale x2 3800+ ponizej 1000zl kosztowac nie bedzie wejdzie x2 3600+ ale to bedzie taki dwurdzeniowy sempron.... |
a propos O/C o ile mozn bezpiecznie przetaktować szyne PCI-E?
PS. Płyta Asusa A8N-E w wersji 2 ma zmieniony wentylator chipsetu i nie wyje jak pierwsze egzemplarze. |
jak sie nie bawisz w extreme o/c to ja zostaw na 100 tak jak ma byc
|
@demek - gdyby nie zdrowa konkurencja to conroe Intela kupowaliby***347;my za kilka tysi***281;cy...
Poza tym po***380;yjemy - zobaczymy - athlon jest na rynku a conroe jeszcze nie ma... Poczekam na w***322;asne testy obu platform - sobie jednak najbardziej wierz***281;... |
Cytat:
zmienil sie tylko ksztalt i mocowanie ... wyjec pozostal |
za czym tak pedzicie. usiadzcie i napijcie sie.
|
Czekam na premiere :) Mam zamiar kupic sobie tego calego demonka od Intela ;]
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:31. |