![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
Zobacz rezultaty głosowania: Którą mysze ty byś wybrał/a ? | |||
R7-70D |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 28.57% |
X-750F |
5 | 71.43% |
Wszystkich głosów: 7. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Ktory model myszki wybrac ?
Witam
Mam zamiar sobie kupic myszke, aktualnie posiadam bezprzewodowa na kulke a4tech model Libero RF 315 Myslalem nad tymi dwoma modelami R7-70D http://www.allegro.pl/item203637733_...ier_12_zl.html lub X-750F http://www.allegro.pl/item203637733_...ier_12_zl.html Obie firmy a4tech z tym ze model 750f jest przewodowy a ja przyzwyczaiłem sie do bezprzewodowych, z drugiej strony lepsza jest przewodowa wiec może wy mi doradzicie Pozdrawiam i z gory dziekuje za rade |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
ja bym wybra***322; przewodow***261; nawet jakby bezprzewodowa by***322;a nie wiem jak dobra
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ro29 P.S. Albo ja ju***380; nie widz***281; ... ale oba linki kolegi @Br***243;dka prowadz***261; do bezprzewodowych modeli chyba ?? Ostatnio zmieniany przez ro29 : 09.06.2007 o godz. 13:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
![]() |
Masz racje wkrad***322; sie b***322;***261;d tu jest model 750F http://www.allegro.pl/item201281069_...500dpi_ss.html
i model 750F Snake http://www.allegro.pl/item201341022_...wys24h_ss.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Ja se nie wyobra***380;am pracowac na myszce przewodowej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
Ciekawe, czemu gracze zawodowi i graficy nie u***380;ywaj***261; myszek bezprzewodowych?
![]() |
#7 |
Technik Informatyk
![]() |
No wiadomo myszki przewodowe sa dokladniejsze niz bezprzewodowe no i ta przewodowa nad ktora sie zastanawiam jest laserowa natomiast ta bezprzewodowa jest optyczna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.11.2002
![]() |
Tylko i wyłącznie bierz myszke przewodową
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Technik Informatyk
![]() |
No i zamowilem przewodowa myszke 750BF Snake mysle ze na wtorek bede ja mial i wtedy zobaczymy czy to byl dobry zakup
![]() Pozdrawiam i dzieki wszystkim za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam w pracy myszkę i klawiaturę bezprzewodową Logitec, działają jak należy.
Kwestia czy zależy Ci na mniejszej ilości kabli ? Jeśli tak, bierz bezprzewodową, natomiast jeśli kwestia kabli jest drugorzędna to w kwocie bezprzewodowej możesz kupić teoretycznie lepszą przewodową. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Technik Informatyk
![]() |
No w zasadzie na biurku to nie mam wogule kabli, no teraz bede mial jeden kabelek z myszki wiec nie bedzie mi on przeszkadza***322;, mialem dylemat miedzy tymi myszkami poniewa***380; przyzwyczai***322;em sie do myszki bez "ogonka" i z tego ze myszki bezprzewodowe sa ciezsze od tych przewodowych ale mysle ze do lekko***347;ci nowej myszki tez sie przyzwyczaj***281;
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
A ja mam mysz Logitech MX1000, i niemo***380; na za***380;ucic jej po prostu nic. Jest co prawda do***347;***263; ci***281;***380;ka ale mo***380;na si***281; przyzwyczai***263;. Co do precyzji to jest ona na pewno dokladniejsza niz mysz A4Tech kablowa, optyczna kt***243;r***261; "bawie" sie w pracy.
![]() |
#14 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
sam mam kilka myszek
na codzien uzywam bezprzewodowej jest mala, lekka i dziala swietnie opoznienia sa naprawde minimalne*, ma zasieg 5m, wiec jak zucam obraz na tv to moge kontrolowac kompa bez problemu siedzac wygodnie na kanapie z dala od kompa (swietne rozwiazanie w przypadku filmow) rewelacyjnym bajerem jest stacja bazowa - nieuzywana mysza laduje sie na razie RAZ musialem wyjac i doladowac aku, a myszki uzywam ponad pol roku jest to TEVION kupiony na allegro z wbudowanym wskaznikiem laserowym - fajny bajer przy ogladaniu z kims fotografii (zreszta to chyba Czechoj moze potwierdzic ![]() od wielkiego dzwonu podlaczam zwykla, wielka przewodowa logitecha - gdy mam naprawde szczegolowy projekt do zrobienia (naprwade od wielkiego dzwonu, moze ze dwa, trzy razy sie zdazylo!) ostatnia z moich mysz to mini przewodowa, ktora sluzy wylacznie do wozenia w torbie z lapkiem i tylko poza domem jest uzywana, jest to jakas chinszczyzna zeby nie bylo - najdokladniejsza jest przewodowa Logitecha, zero opoznien, ale wymaga dobrej podkladki na gorszej nawiezchni LEPIEJ radza saobie chinskie! opoznienia wystepuja przy bezprzewodowych, ale sa naprwade minimalne, i 99,99% ludzi nie przeszkadzaja ja je dostrzegam wylacznie przy bardzo szczegolowych obrobkach grafiki, gdy kazde drgniecie reki ma zanaczenie podsumowujac - kup cokolwiek, i tak bedziesz zadowolony ![]() ![]() generalnie bezprzewodowa tylko ze stacja bazowa imho i jezeli chcesz kontrolowac kompa z kilku metrow to uwazaj na zasiegi (zdecydowana wiekszosc myszy ma okolo 1m) przewodowka jest teoretycznie szybsza i dokladniejsza, ale zwyklemu "ludziowi" ciezko to jest zaobserwowac edit: * - po dlugim nieuzywaniu poza stacja bazowa (np siedze i ogladam film, mysz sobie lezy na lozku przez ponad godzine) trzeba tylko kilka razy kliknac - moja tak ma ze potrafi sie budzic z uspienia nawet 2 sec, wybudzana jest wlasnie klikiem) przy normalnej pracy, gdy kozysta sie z niej czesto, najzadziej co kilka minut, nie ma mowy o takim zachowaniu - zawsze startuje od razu
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 10.06.2007 o godz. 11:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
[QUOTE=nimal;792652]sam mam kilka myszek
na codzien uzywam bezprzewodowej opoznienia sa naprawde minimalne*, ma zasieg 5m, wiec jak zucam obraz na tv to moge kontrolowac kompa bez problemu siedzac wygodnie na kanapie z dala od kompa (swietne rozwiazanie w przypadku filmow) Mam tak samo ! ostatnia z moich mysz to mini przewodowa, ktora sluzy wylacznie do wozenia w torbie z lapkiem i tylko poza domem jest uzywana, jest to jakas chinszczyzna opoznienia wystepuja przy bezprzewodowych, ale sa naprwade minimalne, i 99,99% ludzi nie przeszkadzaja ja je dostrzegam wylacznie przy bardzo szczegolowych obrobkach grafiki, gdy kazde drgniecie reki ma zanaczenie przewodowka jest teoretycznie szybsza i dokladniejsza, ale zwyklemu "ludziowi" ciezko to jest zaobserwowac WLASNIE. Ja uzywam od ponad roku mojego zestawu bezprzewodowego Logitecha . I najmniejszego zdania na minus nie moge powiedziec. Pogrywam, filmy ogladam, siedze na necie, na kompie cos sie robi. I nigdy nic a nic mi nie przeszkadzalo. No ale tak jak napisales, dokladnie grafika sie nie bawie wiec moze wtedy moglbym ponarzekac... podsumowujac - kup cokolwiek, i tak bedziesz zadowolony ![]() ![]() Co prawda to Prawda ![]() Czyli moje zdanie takie. Jesli nie masz jakis VERY MAX precyzyjnych zajec z grafika na kompie to nie wachal bylm sie i kupil bezprzewodowa. Zawsze to wiekszy komfort nie byc "na uwiezi" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|