Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.01.2005, 02:58   #31
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
nie wiem naprawde czy tu sie podniecac ...

mac'intosh umarl ... teraz juz nawet nie nadaje sie do desktop'u
btw ... spytajcie sie operatora dtp jak czesto przeinstalowywuje swoj system ...

konsola xbox ze swoia z CRACKowana linux'owa wersja przewyzsza MacOS'X'a >panther'a< w stabilnosci ...
systemowy babol na babolu ... nie oficjalne poprawiki rozchodzace sie po serwisach ...
i chcecie to za 500$ kupic - odradzam - nie warto ... do czego?
grania? serfowania? ogladania filmow? ... chyba ze dla snobizmu i prestizu bo tak do tej pory
zdobywalo sie kientow dtp ... >nie jest spoko, oni maja maki ... wyapsona fima<
a nikt sie nie pyta ile razy zawalili termin albo przeinstalowali system ... jesli to potrafili

jestem na nie ... nie ma to dla mnie sensu
pierwsze byly szkoly i przedszkola amerykanskie - raczej ich rodzice - juz dawno powiedzialy nie ...
"... nie chcemy zeby nasze dzieci uczyly sie obslugi komputerow na ktorych nie beda pozniej pracowaly ..." finito

jak kogos nie stac na komputer do grania niech bierze z CRACKowanego XboX'a z dyskiem ... latwy, ladny, mily, szybki i z linux'em ... lecz jesli wymaga ladnego nie >grajaceg< w glupie gry mutimedialnego badziewia ...
niech wezmie jakie kolwiek barebone klasy PC ...

... maki kurczowo trzymaja sie juz tylko teraz poligrafii i kuchni pani zosi ... rynek 3D juz dawno oddaly z honorami szybszym/lepszym/uzyteczniejszym platformom 8 )

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.01.2005, 21:08   #32
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Reklama na atobusach w warszawie - kiedys rzucila mi sie w oczy.
No właśnie w Warszawie... A mi chodzi o akcje ogólnopolską - z taką się jeszcze nie spotkałem.
Stary 28.01.2005, 16:47   #33
Lwiczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.09.2002
Lwiczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zYxMa
PCty są najlepsze...Bla bla bla... takie gadanie, bo nie mieliście do czynienia z porządnymi jabłuszkami to cudeńko o którym jest w tym temacie to dla dzieci jest
Hmm... miałem... byłem 2 tygodnie zmuszony używac iMaca... musze przyznać, że jeżeli chodzi o design to Maci prosto od producenta kroluja [nie porownuje to do modow PC, bo to nie ma sensu], ale jezeli chodzi o uzywanie tego to... jest to koszmar. Ani toto praktyczne ani szybkie... No i za nieporozumienie uwazam wywalanie ogromnej kasy na maca skoro w tej samej cenie monza miec o niebo lepszego PC... gdyby byly w zblizonych cenach to jeszcze bym sie zastanowil... Apple moglby sie zastanowic na robieniem obudow do PC
Lwiczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2005, 17:05   #34
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ludzie, o co wam chodzi z tym design?
Przeciez 50% ludzi ma kompa pod biurkiem i na niego nie patrzy
Pozatym wyglad nie czyni sprzetu bardziej wydajnym... jedynie sprzedawca wiecej kasy moze sciagnac
Ladna to musi byc dziewczyna i wyplata
Stary 29.01.2005, 12:25   #35
Lwiczek
Stały bywalec ;)

Bosh... to że 50% ma go pod biurkiem znaczy ze druga połowa go tam nie ma [czyt. ma go na widoku]
Nie wiem jak u ciebie z poczuciem estetyki, ale ja tam jednak wole jak coś jest ładne niż nieladne
Stary 29.01.2005, 12:51   #36
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Powiem tak:
-zaczalem (z przymusu) uzywac Maca.
Wydawal sie trudny, nielogiczny, wolny...ogolnie ble!
Po dwoch dniach, robienie grafiki, nawet prostej, serfowanie po necie, czy robienie czegokolwiek to jest przyjemnosc!
I nie wziolem potwora jakiegos: iMac 500MHZ, 512 RAM.
Dwie rzeczy tylko wkurzaja: maly ekran 14`` i komunikaty na stronach dystrybutorow, ze uzywanie przegladarki innej niz IE powoduje bledy (olewam to), brak, lub niewiele wirusow (no bo to trzeba poznac platforme ).
I ostatnia uwaga:
-nie zakochalem sie w Macu - choc to dobry sprzet, doceniam jego mozliwosci.
A do wszystkich, nie oceniajcie Maca na podstawie opinii ludzi ktorzy nigdy na Macu nie pracowali. To bezsens.
To tak jak poczatkujacy pceciarz ocenia Linuxa, choc nigdy go nawet nie probowal uzyc. (bo na ogol nie udalo mu sie go zainstalowac)
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2005, 14:16   #37
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
iPod'a reklamuje, tak samo jak całą firmę Apple Gazeta Wyborcza - poczytajcie ich arty o temacie - takiej wazeliny nie widziałem nigdy, to jest jeden wielki art. sponsorowany - a jakie brednie tam się czasem pojawiają to szkoda wogóle czasu na czytanie..

więc, iPod jest reklamowany, w sposób którego nawet nie zauważacie [ani słowa w tych artach o konkurencyjnych playerach, kłopotach z licencjami, niskiej jakości itp - same achy i ochy..] - lepszy to nośnik reklamy niż autobusy [iPoda biedota nie kupuje, tak samo jak wyborczej, wiedzą co robią]

a co do mac'a - przerost formy nad treścią - risc'owe procesory są naprawdę dobre, sęk w tym, że nie aż tak - program 20mb? odpalam matlaba i mam 200mb zajęte przez same tablice z danymi - i jakoś mój poczciwy athlonik nie umiera - gorzej, kiedy się ten badzeiw liczy ja gram w css... sęk to mieć dość ramu i wysokie fsb

dtp? oaza staroci, w niektórych studiach nadal pliki nosi się na jazz'ach zamiast po ethernecie przesłać.. i ja mam uwierzyć, że ludzie robiący takie rzeczy wiedzą co jest dobre? [nazwę warszawskiego studia łaskawie pominę, z szacunku dla ludzi pracujących w tym tnącym na każdym kroku koszty domu wariatów]

maca to ja mogę pomacać, ale używanie pozostawiam zapaleńcom
Stary 29.01.2005, 16:20   #38
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja już nie raz widziałem zrozpaczonych posiadaczy jaboli latających po giełdzie komputerowej w poszukiwaniu czegokolwiek co chciałoby bezproblemowo działać w ich snobistycznym i niszowym (w Polsce oczywiście) sprzęcie.
dziękuje wolę domowe składanki w wielkich budach, zrobione tak jak ja chcę.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2005, 22:08   #39
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Lwiczek
Bosh... to że 50% ma go pod biurkiem znaczy ze druga połowa go tam nie ma [czyt. ma go na widoku]
Nie wiem jak u ciebie z poczuciem estetyki, ale ja tam jednak wole jak coś jest ładne niż nieladne
Poczucie estetyki, a snobizm to 2 rozne sprawy

Komputer jest chyba do pracy, a nie do patrzenia...
Jak masz takie (wyzsze) wymaganie estetyczne to powies sobie obraz na sciane

a nie wiem czy klasyczna ubudowa PC odbiaga od przyjetych kanonow estetycznych??
chyba, ze nie wiesz co to wycieranie kurzu np.
Stary 30.01.2005, 17:35   #40
Lwiczek
Stały bywalec ;)

Czy chec otaczania sie ladnymi przedniotami to juz znobizm? nie wydaje mi sie... jezeli apple zaczeloby produkowac obudowy i niebylyby one znaczaco drozsze to nie rozumiem czemu mialbym sobie takiego ladnego elementu nie sprawic... Pozatym piszesz, ze wazniejsze jest wnetrze kompa... czyli kupienie sobie jakiegos hi-endowego kompa to juz nie jest snobizm? No chyba ze potrzebujesz takiej kosmicznej mocy...
No a co do standardowych obudów... wiesz... budownictwo wielkiej plyty tez znaczaco nie odbiega od przyjetych norm estetycznych ale jednach nie chcialby zeby caly swiat pokryty byl blokowiskami...

PS. A o czystosc komputeraz dbam, nie martw sie :d
Stary 25.05.2008, 20:44   #41
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2008, 01:34   #42
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman Podgląd Wiadomości
Dobre...
Stary 26.05.2008, 20:14   #43
QB
Abbey Road

Data rejestracji: 14.12.2007
QB niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman Podgląd Wiadomości
Obrazek niezły, archeologia też dość odległa
BENQ DW 1650 BCDC
QB jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2008, 19:37   #44
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=110295
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2010, 18:49   #45
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Finder - menadżer plików, jeden z podstawowych programów w Mac OS X. Bez niego pracy na folderach i plikach nie wyobrażają sobie właściciele Maków. Wkrótce może zniknąć - twierdzi jeden z byłych pracowników firmy.

Mac OS X bez Findera? Taka teza wydaje się być mało prawdopodobna. Jednak zdaniem Sachina Agarwala Finder jest martwy. Były pracownik Apple***8217;a, twórca serwisu Posterous, jest zdania, że następna wersja systemu Mac OS X może być pozbawiona podstawowego menadżera plików. Kiedy otwierasz iTunes, widzisz swoją muzykę. Kiedy otwierasz iPhoto, widzisz swoje zdjęcia. Kiedy otwierasz Maila, widzisz swoje e-maile. Gdzie to wszystko jest przechowywane? - pyta retorycznie Agarwal i sam sobie odpowiada - nikogo to nie obchodzi. Przeciętnym użytkownikom komputerów nie zależy wcale na manipulowaniu plikami czy folderami. Żądają natomiast szybkiego dostępu do danych. W takim razie, po co im Finder?
reszta tu: http://www.dobreprogramy.pl/Czy-Appl...osc,17444.html

A to ciekawe... gdyby nikogo to nie obchodziło to nie byłoby odwiecznych tematów "HELP! JAK ODZYSKAĆ DANE Z... !"
Mniejsza o to, że to Apple ale...

czy jest tutaj ktoś kogo nie obchodzi gdzie to wszystko jest przechowywane ?
Ja sobie nie wyobrażam niewiedzy gdzie znajduje się moje archiwum maili czy fotki czy cokolwiek innego Apple mnie nie dotyczy ale martwi mnie jedynie to, że Microsoft lubi małpować nawet te głupie pomysły !

Twoje uprawnienia: