![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Apple TV
Od dłuższego czasu zastanawiam się, do czego właściwie służy urządzenie pod nazwą Apple TV. Oczywiście - poza "musisz to mieć".
Czytam sobie informacje na oficjalnej stronie http://store.apple.com/pl/browse/hom...WG-GO_UK_TV-UK I mój problem polega na tym, że nie bardzo rozumiem, do czego to właściwie służy. Dla wyjaśnienia - jetem kinomaniakiem i i filmomaniakiem (czasem, jak mam czas to oglądam 3~4 filmy dziennie) Podstawowe funkcje (cytuję z oficjalnej strony): - Oglądanie filmów w rozdzielczości 1080p HD. (i tutaj już nie rozumiem. Znaczy - bez zakupu Apple TV nie można ![]() - Odtwarzanie nagrań wideo z serwisów YouTube i Vimeo. No, to chyba potrafi każdy, laptop, tablet czy nawet porządniejszy telefon podłączony do odbiornika TV - Oglądanie meczów baseballowej ligi MLB ***8212; na żywo lub na żądanie. Aaa, to co innego - oglądanie meczów baseballowej ligi MLB w Polsce to podstawa - W ofercie iTunes znajdziesz zarówno filmy współczesne, jak i klasyczne ***8212; a niektóre z nich w fantastycznej rozdzielczości HD 1080p. Chciałbym się upewnić - te filmy z iTunes w rozdzielczości Full HD to są oczywiście w powszechnie przyjętym standardzie 1920x1080 - tak? Czy może jednak w standardzie "Apple Full HD"? Pomóżcie mi zrozumieć - to czego ta zabawka tak naprawdę służy?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupujesz pięknie wyglądający sprzęt za 450 zł: http://allegro.pl/apple-tv-1080p-hdm...092916200.html
Wrzucasz XBMC i masz najlepszego pod względem wydajność/cena mediacentera pod TV ![]() Ostatnio zmieniany przez Smartek : 19.03.2013 o godz. 09:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
![]() |
Tzn. - dlaczego jest najlepszy i co on tak w zasadzie robi?
![]() |
#4 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam taki problem, że nie wiem w czym problem?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
![]() |
No - pytanie jest chyba proste - do czego to w zasadzie służy?
![]() |
#6 |
Jukebox Hero
Więc problemem jest że nie umiesz czytać
![]() Do oglądania zawartości z iTunes i paru innych serwisów na telewizorze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Funkcje sa wypisane na stronie. Jesli ich nie rouzmiesz albo uznajesz za zbedne to urzadzenie nie jest Ci potrzebne. W przeciwienstwie do mnie... Wypozyczam filmy z kanapy, streamuje ekran z MacBooka przez AirPlay, ogladam najowsze subskrybcje z YouTube na 40 calach bez rozpraszajacej przegladarki, slucham muzyki w duzym pokoju prosto z iTunes Match.
Acha, i wyobraz sobie, ze sa w tym klasie ludzie ktorych kompletnie nie obchodza Kowalczyki, Stochy, Kubice a soccera nie uwazaja nawet za gre kontaktowa. Z checia ogladam mecze MLB i z checia obejrzalbym NFL, czyli lige prawdziwie kontaktowej gry. No ale wiekszosc w tym kraju nie rozumie emocji towarzyszacych zdobywaniu kolejnych dziesieciu jardow... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Forumator
![]() |
Cytat:
- filmy, które wypożyczasz z kanapy są w standardowej rozdzielczości Full HD, czyli 1920x1080? - ile kosztuje wypożyczenie filmu w standardzie BD? Cytat:
Ale do oglądania "amerykańskiego footballu" wystarczy mi, że przełączę kanał w dekoderze kablówki - po co miałbym do tego kupować kolejne urządzenie?
![]() |
![]() |
#9 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Filmy sa w 1080p. Wypozyczenie kosztuje E 4,99. Mozesz to sprawdzic sobie w sieci, dlatego nie odpisuje na Twoje pytania w temacie "AFW" i tu tez wiecej nie zamierzam.
Kablowki nie posiadam, satelity tez nie. Segreguje kontent, uwazam telewizje za oglupiajaca. Dlatego korzystam z uslug sieciowych - final SuperBowl ogladalem online. Z mojej EOT - sobrus ma racje. Jesli nie umiesz czytac tego, co jest napisane na stronie, to nie jest to moja wina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Jukebox Hero
Yossi nie trolluj.
Zawsze możesz wybrać urządzenia zgodne z Microsoft Mediaroom: http://www.microsoft.com/mediaroom/ Jak widać, jest to The World's #1 IPTV platform, cokolwiek autor miał na myśli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Forumator
![]() |
No cóż. W dalszym ciągu nie wiem, co to znaczy.
Czy są w standardowej rozdzielczości 1920x1080, czy w rozdzielczości "Apple Full HD", czyli 1080 na 900 (coś koło tego). Cytat:
4,99 EUR to na dziś jakieś 20,70 PLN ZA JEDNORAZOWE WYPOŻYCZENIE! Według mnie - podkreślam - według mnie - trzeba mieć nie po kolei po czaszką, żeby płacić 21 zł za wypożyczenie filmu, który można KUPIĆ (płyta, pudełko, książeczka), za 19,99 PLN - a większość na DVD w takiej cenie - można. Cytat:
P.S. M@xiu - ale Ty jeszcze chwilowo mieszkasz chyba w tej zacofanej, zaściankowej i pirackiej Polsce- nie?
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 19.03.2013 o godz. 11:20 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yosi nie udawaj idioty. M@x mowi cos innego, nie dopisuj sobie bredni.
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Forumator
![]() |
Ja rozumiem, że brednią jest zadawanie niewygodnych pytań?
A jedyny dopuszczalny punkt widzenia to: "Jedno jest japko, a Stefan jest jego prorokiem"?
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
21 zł za wyprzenie filmu, taż to okazja
![]() To ja już wole zacofany technologicznie dekoder telewizji n (od 21 nc+) tam wypożyczenie filmu (VOB) to cena o 6-12 zł w rozdzielczości fullHD, oglądanie youtub też bezpośrednio z poziomu dekodera... No ale desingiem nie dorównuje sprzętowi Apple Telewizor Samsung z funkcją smartTV też ma wypożyczanie filmów ale to też nie to samo bo tańsze, bo w tedy leci z iPla, lub tvn player ![]() Zastanawiając się głębiej nad sensem posiadania Appla TV to wychodzi że trzeba go mieć tylko po to by móc korzystać z iTunes na TV. Oglądając 5 filmów z iTunes wychodzi średnio 105 zł, to drożej niż abonament w n gdzie mamy npremium i HBO, gdzie mamy tyle kanałów, ze się tego nawet wszystkiego nie obejrzy
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 19.03.2013 o godz. 14:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Jukebox Hero
Problemem nie jest tu Apple TV ale marna prowokacja Yossiego.
Który niby udaje, że nie wie co to jest i po co to, aby potem po sprowokowaniu M@Xa czepiać się czy to fullhd czy nie i dlaczego tak drogo. Oczywiście Yossi dobrze wie co to jest, ale że nie lubi firmy Apple i troche się nudziło, warto poflamować. Kolego drogi a co to Cie obchodzi ile ktoś płaci za filmy? Nie masz co robić tylko zaglądać M@Xowi w portfel? Twoją kasę wydaje czy co? ![]() Wyjdź na ulicę i zapytaj sąsiada czemu kupił samochód za 50tys a nie pół tej kwoty, a potem podenerwuj sąsiadkę że przepłaciła za ryż, bo w Tesco promocja. I nie udawaj kinomaniaka bo z opisu raczej przypominasz kinofila (dla takiego nie jest ważny sam film, tylko jego bitrate i czy ma pozłacane kable do amplitunera) Z pewnością korzystanie z usług Apple nie jest najtańszym rozwiązaniem, zwłaszcza dla Polaka, ale nie wszystko musi być najtańsze. Moim zdaniem za tworzenie takich głupich prowokacyjnych tematów administracja forum powinna banować ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.03.2013 o godz. 14:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|