![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam serdecznie!
Nowy komp nowe problemy, zagadki, ale również możliwości. Posiadam kompa na procku i7 z płytą Asus P7P55D-E Premium. http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=GcRyQQyzUldWVI52 Płyta główna jest rozbudowana do tego stopnia, iż za pomocą dodatkowego kontrolera/pilota można podkręcać możliwości kompa za pomocą jednego przycisku. Całe to zagadnienie nazywa się ASUS Xtreme Design ***8211; Procesor hybrydowy i dzieli się na: -ASUS TurboV EVO -Automatyczne strojenie -Pilot TurboV ASUS -Technologia CPU Level Up Po krótce macie to opisane w linku do płyty który zamieściłem wyżej. Czy ktoś miał styczność z takimi opcjami? Jak to "okiełznać". Zasady podkręcania parametrów komputera są mi prawie wogóle nieznane. Taka opcja to znaczne ułatwienie dla laików, ale i tak nie mogę znaleźć jakiegokolwiek opisu jak z tego korzystać. Na stronie nie ma nawet polskiego manuala. I jeszcze sprawa opcji Fan Xpert Opcja ta reguluje automatycznie pracę wiatraków obudowy, ale tylko wtedy kiedy podłączone są czujniki do płyty głównej. Mam obudowę Thermaltake V9. Komputer "niestety" składano mi w sklepie (Komputrnik) i nie mam możliwości dogłębnego zajrzenia do środka bo póki co są plomby. Widzę za to, że od wentylatorów odchodzi jedna wiązka w kabelku do zasilania z zasilacza. Nie ma drugiego kabelka z czujnikiem. Czy to możliwe, że wiatraki obudowy mogą nie mieć tych kabelków które wpina się w płytę główną? Pozdrawiam i czekam na instrukcję ![]() thx
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
Dial - up przez Tele2 | ro29 | Off topic | 19 | 27.04.2005 13:13 |
??? eMule ??? | siwy_mw | Off topic | 92 | 09.09.2004 21:38 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |