![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
AM-2 czy s-939
Mam problem w złożeniu kompa, wybór pomiędzy:
1. AMD 64 3000+ na płycie ASUS A8N5X - nForce4, SATA, PCI-Ex, S-939 plus kingston 2x256/400 2. AMD SEMPRON 3400+ lub 3200+ na płycie MSI K9N Neo-F - nForce 550, SATA II, DDR 2, PCI-Ex, S-AM2 plus kingston 2x256/533 reszta to hdd 160GB IDE seagate, x700 szafir, nagrywarka benq-1655, bez flopa itd. dzięki za info |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
wiem, dlatego chyba wejd***281; jeszcze w s-939 - komp ma s***322;u***380;y***263; do netu i czasami do jakich***347; gierek
tylko nie wiem jak z hdd - b***281;dzie to jedyny dysk, wi***281;c chyba wezm***281; IDE, bo s***322;ysza***322;em ***380;e s-ata "gubi***261;" systemy |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Kiedyś należało jedynie w trakcie instalacji Windowsów dorzucić sterowniki S-ATA, a od czasu SP2 nawet tego nie trzeba robić. Dobrze jest tylko po zainstalowaniu Windowsów zainstalować najnowszą paczkę sterowników do płyty, które zawierają również sterowniki S-ATA. Uważam, że narzekanie ludzi na te dyski wynika z ich niewiedzy. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nigdy nie miałem dysku Sata i nie interesowałem się tym, jak to się robi, a naprawdę nie mam teraz czasu, żeby szukać informacji na ten temat. Mógłbyś mi w dwóch słowach napisać, co powinienem mu zrobić - ewentualnie co on powinien zrobić podczas instalacji z tą płytą ze sterownikami, lub jakie sterowniki z niej powinienem mu przegrać na dyskietkę. Z góry dzięki
|
|
|
|
#6 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Należy wystopować instalowanie za pomocą F8 lub F6... w każdym bądź razie wtedy, gdy instalka sprawdza kontroler RAID. Wtedy wskazujesz lokalizację sterowników, które wcześniej zgraj na płytę, dyskietkę, czy nawet na dysk. Jeśli Twój znajomy posiada płytę na VIA, to zamieszczam link do najnowszego sterownika S-ATA: http://www.viaarena.com/default.aspx...0&SubCatID=172 Mam nadzieję, że przebrniesz bez problemu przez instalację, a jeśli będziesz miał jakieś problemy, to pytaj. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tylko jest jeszcze jeden problem. To zajmuje koło 5Mb więc nie zmieści się na dyskietce, a ten znajomy z tego, co wiem, ma tylko jeden napęd. Czy można tak na chwilę podczas instalacji zmienić płytę, żeby wgrał te sterowniki, a potem wrócić do właściwej instalacji Windowsa?
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
icemac lepiej troche poczekaj. Nowe plyty niedlugo beda dostepne. Pewnie juz sa tylko np taki Komputronik dobrze wie ze sie nie oplaca wprowadzac nowej platformy w duzych ilosciach bo im stary sprzet z magazynow nie zejdzie ;]
Nie ma sensu teraz kupowac starszej podstawki ze zwyklym ddr. Na nagrywarke tez poczekaj ;] Lada dzien bedzie pewnie mozna kupic Benq 1670.
|
|
|
#9 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
to nie dla mnie tylko kumpla i mam na to 1800pln (ca***322;y komp), bo nie licz***281; panela LCD - to z innego portfela
komp ma by***263; "tani" i wzgl***281;dnie dobry p.s. ja walcz***281; ci***261;gle duranie 1400@athlon2400xp i na razie nie mam szmalu aby zmienia***263;, a i tak dobrze wszystko ***347;miga
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
W takim razie, nie masz co sie zastanawiac, zwyczajnie kupujesz cos pod platforme S 939 i dysk na IDE i masz spokoj przy instalacji windowsa, dysk na IDE wcale nie jest wolniejszy niz na S-ATA a instalacja (wg mnie) jest bardzo prosta
|
|
|
|
#11 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
ju***380; wybra***322;em a64 na asusie i IDE 160GB
dzi***281;ki |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Jakiego Asusa kupi***322;e***347;? Ja skusi***322;em si***281; na A8N-E i jestem bardzo zadowolony.
|
|
|
|
#13 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
To ja tez sie wtrace i zapytam gdzie wykorzystam te wspaniale dyski sata ? Tzn konkretnie do czego mi taki ? Przy graniu ? Przy sluchaniu muzyki ? Nagrywaniu plyty, obrobce zdjec ?
icemac - mozesz podac jakie bebechy i orientacyjnie za ile kupiles? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ALez to odkrywcza mysl, chyba do nobla trzeba zglosic. Widze ze kiepsko ci idzie ze zrozumieniem wiec wyjasnie-chodzilo mi o to zeby mi ktos wyjasnil w czym sata jest lepsze od zwyklcyh dyskow, bo chcialbym wiedziec dlaczego musze zaplacic wiecej za dysk o takiem samej pojemnosci. A jesli maja z tym byc same klopoty to ja podziekuje i zostane przy swoich 200 gb ata. zadnych problemow i wrzucania dodatkowych plyt/dyskietek przy przy instalacji problemu. |
|
|
|
|
![]() |
|
|