![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
Prosze jasniej i "łopatologicznie"
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I teraz patrząc na te różnice w promieniowaniu poszczególnych przedmiotów (na przykład ekranu monitora komputera) możemy obliczyć ich stosunek. I tak na przykład 600 luxów obok 200 luxów to będzie stosunek 1 do 3. I tak też może być maksymalnie w centralnym polu widzenia. W polu peryferyjnym może on dochodzić do 1/10. W praktyce na przykłąd ciemna obudowa komputera i praca w wordzie (biały ekran) to stosunek rzędu 1 do kilkuset, czyli wielokrotnie przekraczający opracowane normy. Jak działa to na wzrok wspomniałem już wcześniej.... Już jaśniej? Czy teraz dopiero zagmatwałem?
|
|
|
|
#3 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
miałem czarne klawisze (teraz tylko myszka ale na nią nie patrzę) i mnie męczyły. co do bazarowego sprzętu to ja mam taki: Logitech***174; Deluxe Access***8482; Keyboard kolor 'biały' i świetna rzecz - odpływy na dole testowane mineralką i nic się nie stało (z piwem, lub czymś słodkim bylo by pewnie gorzej)
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 19:18 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
no szkoda, że jednak nie zdecydowałeś się na A4Techa, nie jest on zły, a w myszcze z tego zestawu co polecałem byś się po prostu zakochał
![]() to może mi teraz coś polecicie panowie, ale szukam TYLKO klawiatury bezprzewodowej, bo myszke już mam nową (wspomniany wcześniej SWOP-80 A4techa )a że u A4Techa niestety nie uświadcze samej klawiatury to czekam na jakieś propozycje (poparte własnymi doświadczeniami) wraz z cenami
|
|
|
#5 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tam wolę jakość bez kompromisu - a dobry ogonkowiec działa lepiej od bezogonkowca.
Nie wierzę, że za 100PLN można dostać sensowny (już nie mówiąc o dobrym) zestaw bezprzewodowy. Tyle, to kosztuje przyzwoity Logitech - klawiatura "standard" + mysz z rolką "standard". A za radyjko i aku trzeba dopłacić.
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Ja miałem A4Tech opto-radio jeden z nowszych modeli... ale z 5 przyciskami ... dalem za nia 110zl ale warto bylo ... te 2 dodatkowe przyciski wstecz i dalej na stronach WWW po prostu SUPER... niestety spadla mi z biurka i nie chciala sie dalej komunikowac z odbiornikiem i kupilem tanie badziewie bo nie mialem kasy, na ktorym baterie trzymaja 3 dni...
Polecam RP680 A4Tech ... w przyszlosci tez ja kupie ;P |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
Cytat:
"nie uwierze dopoki nie dotkne" ? zebys sie nie zdziwil ![]() kiedys mp3 playery kosztowaly swoje, teraz muvo 512MB kupisz w Polsce za 500zl... ceny ida w dol!
Ostatnio zmieniany przez Andrzej_Lepper : dzisiaj o godz. 11:55. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Ja osobiscie polecam zestaw A4Tech Optima KBS-2348RP (wersja z klaw. numeryczna po lewej stronie) jest naprawde spox
![]() mam go od ok 2,5roku no moze 2 i jestem z niego bardzo zadowolony kumpel ma jakiegos MediaTecha;( makabra nic sie nie da na tym zrobic A tu wypasik az milo. Z zasiegiem tez nie mam problemow kiedys pisalem na zewnatrz domu kilkadziesiat metrow od kompa i wszystko bylo na ekranie!!! (Rosol wie co i jak bo widzial)Naprawde polecam ten zestaw !!super jak na swoja ceneja dalem ok 220zł ale kiedy.....do dzis jest warty taj kasy!!jedyna wada jest to ze moze sie troszke myszka zedrzec;( od reki ale to nie przeszkadza w uzytkowaniu Polecam takze dokupienie dodatkowych akumulatorkow bo zawsze sie moga przydac w myszce to tak ok 14 dni trzymaja a w klawiaturce ....miodzio ze 4 miesiace!!!!!!!!POLECAM!!!!!!Jak by Ktos chcial fotke tego zdartego to moge przeslac tylko napiscie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zlotowicz
![]() |
Juz troche wiecej rozumiem.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Ale serio - nie należy popadać w żadne skrajności. Tak, jak to, co napisałem zalecałbym naprawdę do wzięcia pod uwagę przy kupnie monitora, tak kupując samemu zestaw klawiatury i myszki pewnie też wybrałbym kolor ciemny. Nie należy przesadzać w żadną stronę. Znajomość pewnych zasad jest przydatna, ale trzeba wiedzieć, gdzie postawić sobie granicę. @ adbok1 Zestawik całkiem ciekawy (a przy okazji klawiatura ergonomiczna Ale serio, taki profil klawiszy ma z kolei zapobiec nadmiernym napięciom przy zgięciu nadgarstków, które z kolei prowadzą do... ehhh, tą nazwę też zapomniałem..). No i A4 ![]() Szkoda tylko, że myszka z tylko dwoma przyciskami i jednym pokrętłem.. Jednak nie potrafiłbym się już do tego przyzwyczaić. Kiedy w pracowni komputerowej muszę na takiej pracować, to czuję się jak kaleka..
|
|
|
|
#11 |
|
the one
CDRinfo VIP
Epol - patrz co znalazłem
![]() http://biuro24.pl/index.php?kat=Mysz...=MYSA4TPRES125 Aż się łezka w oku kręci... ![]() Ludzie, chcecie rewelacyjną mysz - bierzcie tą!!
|
|
|
#12 |
|
Zlotowicz
![]() |
A ja mialem ta - do dzis, popsula sie
![]() http://biuro24.pl/index.php?kat=Mysz...TPRES223#TUTAJ Monitorek mam koloru silver-blue A standardowe wypelnienie biale zmienilem na szare, aby wlasnie nie razilo w Wordzie
|
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Kurcze, może sobie tą, co mam stamtąd zamówię 20 złotych to w końcu prawie jak za darmo, a myszka jest absolutnie rewelacyjna ![]() Cytat:
|
|
|
|
#14 | |
|
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
|