![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.03.2009
![]() |
Bezwzrokowe pisanie na klawiaturze
Znacie jakieś dobre programy do nauki bezwzrokowego i szybkiego pisania na klawiaturze? Niedawno znalazłem program pod tytułem "Mistrz klawiatury II". Czy ta aplikacja jest godna uwagi, a może znacie jakąś lepszą? Proszę o odpowiedź na mój temat.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jakies 10 lat temu probowalem uzywac
mam tez Type98 tez z tego okresu mniej wiecej oryginal - moge tanio odsprzedac generalnie - programy dzialaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mistrz Klawiatury jest chyba najlepszy. Kiedyś, w jakimś Komputer Świecie był test takich programów, ale poza tym jednym jeszcze może ze dwa były warte uwagi, ale droższe i zdecydowanie gorzej ocenione. Poza tym jeśli interesują cię też polskie litery, to wybór raczej nie będzie duży. Ja zostałbym przy Mistrzu Klawiatury, zwłaszcza że można go dostać z gazetami za mniej niż 10 złotych.
Swoją drogą to i tak najlepszym nauczycielem jest praktyka. Poznaj podstawy i pisz codziennie przynajmniej po kilkanaście minut. Szybko przyspieszysz ![]()
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ja sie nauczylem w Mistrzy Klawiatury. Informatyk w technikum robil nam sprawdzian z tego na oceny, mial ciekawe podejscie do przedmiotu.
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
fakt, dobry - ale ja wolalem Type 98 (nawet kupilem)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mnie na szczęście nikt nie uczył na siłę i w ogóle nikt... Bawiłem się kiedyś tymi programami ale brakowało mi cierpliwości przy klepaniu tych klawiszy. Nauczyć można się nawet i bez tego, może nie do końca poprawnie technicznie i wydajnie ale bezwzrokowo umiem pisać - po swojemu - prędkość jest zadowalająca.
Moje zdanie jest takie, że jak uczyć się pisać to na samym początku zabawy z komputerem potem już piszesz po swojemu i się nie chce.
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
No lepiej jednak nabrać dobrych nawyków, te złe trudno się potem usuwa
![]() Ja miałem w tym względzie trochę szczęścia, bo akurat uczyłem się w Stanach, gdzie był specjalnie opracowany program nauki. Jednocześnie bardzo dużo pisałem (po kilkanaście - kilkadziesiąt stron dziennie) utrwalając te umiejętności. Co prawda ostateznie i tak piszę po swojemu - używając 6 palców, ale robię to bardzo szybko, a w razie czego potrafię przestawić się na więcej (tzn. nie czuję takiej potrzeby, ale przykładowo jak sobie coś zrobię w palca i mam np. plaster, to przestawiam się na inny - taka elastyczność ![]()
![]() |
#8 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
A ja piszę mniej więcej trzema lub czterema palcami lewej ręki i tylko dwoma prawej. Ciekawe czy po tylu latach przyzwyczajenia potrafiłbym wprowadzić "do gry" kolejne?
Piszę rzecz jasna bezwzrokowo i z zadowalającą mnie prędkością, ale czemu by nie... ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
TELEPATIA tylko i wyłącznie, bezdotykowe pisanie myślami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pingwin specjalista.
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Mi do nauki bezwzrokowego pisania wystarczyło kilka lat rozmów przez gg i inne komunikatory
![]() Na tej stronie można się sprawdzić http://polish-speedtest.10-fast-fingers.com/ Mój wynik: Piszesz 274 znaków na minutę Napisałeś 54 wyrazów poprawnie Napisałeś 0 wyrazów błędnie |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Piszesz 352 znaków na minutę
Napisałeś 71 wyrazów poprawnie Napisałeś 1 wyrazów błędnie ![]() Bezwzrokowo ![]() Ostatnio zmieniany przez rosol : 03.06.2009 o godz. 23:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pingwin specjalista.
Inaczej RACZEJ się nie da bo słowa nie układają się w sensowne zdania ten bełkot można wklepać tylko bezwzrokowo (sam wynik pokazuje kto się gapi w klawisze
![]() Mój wynik: ![]() resztę poprawia word ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |