![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
![]() |
Brak Dzwięku w PC
A więc tak niemam dzwięku na tylnym panelu audio płyta główna asrock conroexfire KODEK AUDIO : ALC888
dodam jeszcze że na prawym kanale piszczy po chwili buczy i znowu piszczy a na lewym nic nie słychac a no i jeszcze na przednim niema a no i wykrywa mi mikrofon i głośniki na tylnym panelu
Ostatnio zmieniany przez pa469 : 24.12.2012 o godz. 19:52 Powód: niedopisałem paru rzeczy:D |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może się jakiś kondensator na płycie spuchł od tego żarcia, a jak mikołaj nie przyniósł nowej karty na pci, to będzie trzeba kupić nową płytę główną, bo po Twoim opisie, stwierdzam, żę sterowniki na pewno są ok i żaden klite codeck pack nie namieszał......
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Albo kupić taką za 6 złotych na USB, tak jak ja.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
albo hehe
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() |
Problem polega na tym, iż dziś po włąnczeniu komputera nie był słyszalny żaden dźwięk.Prubowałem już podłączyć słuchawki do głośników oraz słuchawki do wejścia głośników i nadal nic, ale jak podłączyłem głośniki do telewizji to działały.Myślę, iż problem leży po stronie karty dźwiękowej ale nie jestem pewien jak to naprawić i dlatego zwracam się do was doświadczonych forumowiczów.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
ALC888, przynajmniej u mnie, ma programowalne gniazda (płyta foxconn p35a)
Tzn w zasadzie każde gniazdo może służyć za to co chcesz, np podłaczyc głośniki przez gniazdo mikrofonu. Z tym że o ile pamietam w XP to działało a w Vista/7 - nie. Trzeba było pożyczyć program przeznaczony dla XP (wyciągnąć z driverów), a następnie włożyć jacka - pojawiał się monit z pytaniem co podłączyliśmy. Co reinstalka windows miałem z tym zabawę. Linux z kolei jakoś jeszcze inaczej to ustawia, że nic nie grzebie a działa od razu gdzie nie podłącze. Nie napisałes nic o systemie, ale proponuje przyjrzeć się bliżej programowi RTLCPLHD.exe z paczki sterowników do XP (koniecznie XP). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.01.2013 o godz. 11:03 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Kolejna opcja - zablokuj audio w chipsecie na płycie głównej z poziomu BIOSu i doinstaluj zewnetrzną kartę dźwiekową za kilkadzisiąt złotych.
Na pewno bardziej się opłaci niż strata czasu na wielogodzinne sprawdzanie i dociekanie co też ci mogło pierdynkąć w systemie. Tak na szybko - wygląda na uszkodzenie płyty głównej.
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Vista - filmiki z aparatu (brak dzwieku) | s1riddick | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 15 | 03.06.2009 14:39 |
| Brak dzwieku w nagranym filmie za pomoca DVB-T. | G@jowy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 2 | 13.05.2008 19:47 |
| Brak Dzwieku w kompie ????? help | zales130 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 17 | 21.02.2008 22:46 |
| Zgrywanie Video z magnetowidu na PC i brak glosu | scheptom | DVD-Video | 2 | 28.09.2005 22:54 |
| brak obrazu i dzwieku przy odtwarzaniu plikow VOB | Fajowy | DVD-Video | 1 | 10.02.2005 08:47 |