![]() |
Bez obaw, mam brata elektryka.
Cytat:
I ja tak kilka lat nieświadomie używałem sprzętu... Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
prad moze byc na czymkolwiek metalowym, co jest OBOK czegos, w czym prad plynie
zjawisko tajemne zwane indukcja nie swiadczy to koniecznie o zwarze czy przebiciu najlepszy przyklad to szczatkowe napiecie w kablach PO WYLACZENIU KORKA |
Ooo masz racje , juz lepszy efekt bedzie zamiast mieszac w gniazdku to faktycznie zlaczyc pod kaloryfer obudowe PC :szczerb:
|
W elektryce jak w życiu (piciu) - podstawowa zasada: nie mieszać. W tym wypadku zerowania z uziemianiem. :]
|
Nie jest to najlepsze rozwiazanie bo jak podlaczy cos indukcyjnego pod to gniazdko to pojawi sie na sprzecie 240V i go niedaj ubije no i to zalezy tez od zasilacza w PC bo jesli jest guwnianej konstrukcji to PC bedzie malo na obudowie 240V ;)
|
Cytat:
Rozbierz gniazdko - sprawdź, może zapomniało im się podpiąć uziemienie do bolca, a przewód jest. Jeśli nie zmostkuj bolec uziemienia do zera zasilania, powinno rozwiązać tymczasowo problem. Tylko nie zapomnij wyłączyć korki po sprawdzeniu, który przewód to zero ;) |
Ale wy to jestescie , trzeba bylo dac mu sie wykazac, a moze by jakas fajna reklama byla :D a tak sie nie dowiemy :P
|
Jak kat nad dobrą duszą. :D
|
A my tu i tak będziemy czyhać. :>
|
Wróci jak weksel. ;]
|
Trudno się mówi. :fiu:
|
Spłoszyliśmy go.
|
Mi też. Ale 6 postów jeszcze poczekam.
|
Mi też nie, np. to że zaczynasz pisać byle co, byle gdzie żeby nabić limit postów i wstawić reklamę... Czyż nie mylę się?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:31. |