![]() |
Cytat:
Najlepsza ta laska w basenie z kindle, normalnie czekałem na jakieś water-resistant info k***a Podświetlenie ekranu wg mnie zbędne, jedynie ta rozdzielczość jest godna uwagi. |
Powiedzcie mi, czy jak mam dużo skryptów i notatek do szkoły to opłaca się kupić Kindle i z niego uczyć? Teraz zawsze drukuję sterty kartek, potem przekładam strony, gubią się itd.
Jak na tych Kindlach się czyta? :-) I jak Waszym zdaniem nadają się do uczenia z nich? |
Smartek,
Kindle DX on także radzi sobie z pdf z wykresami etc Nie mam takiego, ale znajomi mają, oglądałem. Albo coś innego z dużym ekranem, bo ten DX nieco odstaje od mniejszych braci i to zejściowy model. |
A co z tą nauką? ;) Chodzi mi o zastępstwo kartek, ich drukowaniu itd. A nie ma to jak walnąć się na łóżko na parę godzin i wtedy czytać, zapamiętywać... Zwykłe ekrany "rażą" i np. z netbooka nie lubię się uczyć.
Aha, DX za drogi, myślałem, że te Kindelki kosztuję 400-500 złotych, to bym sobie wziął jakiegoś z Allegro, a tak... |
Cytat:
Nie mówię tutaj z doświadczenia, bo nigdy nie wykorzystawałem czytnika do takich celów, ale przyznam się, że wydaje się to dla mnie jednak badzo niewygodne i niepraktyczne. Rzadko kiedy - przynajmniej w moim sposobie uczenia - studiowanie notatek polegało na ich spokojnym przeglądaniu w całości. Zwykle było to skakanie z tematu na temat, wracanie w razie potrzeby do już przejrzanego, robienie notatek, różnego rodzaju pogrupowań, selekcji itp. Teoretycznie czytniki wszystko to umożliwiają, ale jednak w ograniczonym zakresie i mniej wygodnej, a przynajmniej nie tak szybkiej formie. Dla mnie to jednak nie ten rodzaj zastosowań. Już bardziej do czegoś takiego widziałbym tablet (i to faktycznie mogłoby się sprawdzić - nawet jakiś tańszy model). Oczywiście na nim gorzej się czyta, ale tu z kolei własnie robi się to mniejszym problemem, bo jednak nauka to nie tylko czytanie i nie musi pod tym względem być tak komfortowe. |
Jak dostaje materialy z jakichkolwiek szkolen, czy to PPT czy DOC to wiedze utrwalam prosto z iPada. Na poczatku bylo dziwnie, ale mozna sie przyzwyczaic. Zwlaszcza ze uwalnia nas to - tak jak pisales - od tony notatek i kartek, wliczajac te zagubione...
|
Cytat:
Zależy tylko jak przygotujesz sobie materiał, dobrze skrojone prezentacje powerpoint zapisane w pdf czyta się bardzo dobrze w orientacji poziomej. Przypomnij sobie format RTF oraz zapoznaj się z Calibre. Zmniejszyłem zużycie papieru o 2/3. |
Jak coś jest dla mnie naprawdę ważne, to drukuję, chociażby po to, żeby kopię od razu dać w formie pisemnej komuś z kim rozmawiam.
|
No ja z łóżkiem rozmawiał nie będę... co innego w nim robię ;>.
|
wiemy wiemy, wkleiłeś aktualne foto i aktualne łóżko.
Smartek, nawet elektroniczny bilet qr code w pociągu na tym pokażesz |
Jeśli już się ma kindle 4, to upgrade całkowicie nieopłacalny,
na korzyść nowego kindle to (podobno) ekran, choć nie wiem czy kolor obudowy nie robi za część efektu (kontrast) na korzyść kindle 4 (touch) to dźwięk- tak nowy kundel tego nie ma http://swiatczytnikow.pl/wp-content/...nowy-stary.jpg http://swiatczytnikow.pl/wp-content/...owy-stary2.jpg |
No właśnie doczytałem, że zrezygnowali z dźwięku. Według mnie to bardzo poważna wada. Ta funkcja naprawdę się przydaje.
|
Śmiechnąłbym sotro, gdyby się okazało, że ten ekran bezczelnie pinami pasuje do kindle 4
|
Lekkie wytarcia w Kindle 4 to prawda, sam potwierdzam (taki materiał, faktura jakby lekko gumowa, aksamitowa). Jednak uważam, że co się używa to się wyciera, to nawet dodaje charakteru urządzeniu, byleby nie pękało i nie było głębokich rys ;)
|
Ilość załączników: 1
Ebooki allegro: http://ebooki.allegro.pl/
Popatrzyłem po cenach i nic ciekawego. Po tych cenach dochodzę do wniosku, że: - druk, papier i magazynowanie tradycyjnych książek nic nie kosztuje! Dlaczego? - Ponieważ ebook jest w cenie papierowej książki. W tym modelu zapomniano o jednym: - o obniżeniu cen o w/w rzeczy. Nabija się nas w butelkę, może polska polityka odpycha amazona od naszego kraju? Ja bym chciał promocje limited time offer gdzie można kupić coś fajnego za grosze, chciałbym kupować bestsellery i premiery za 10-15zł (po koszcie dla twórcy, wydawcy i składu tekstu) a nie 30-40zł (za tą cenę wolę papier), śmiech na sali. Załącznik 61041 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:51. |