![]() |
Microsoft ma w tej materii bardzo przyjazną politykę. Jeśli coś haczysz to Twoja sprawa, co najwyżej załatają to update'm. Zauważ, że Windows nigdy nie miał żadnych zabezpieczeń przed kopiowaniem, nigdy nie ścigał ludzi którzy tworzą programy do patchowania różnych plików, nawet "loaderów do aktywacji" systemu (spokojnie można byłoby wysypać wszystkie jedną aktualizacją).
Ale - to nie znaczy, że w ten sposób łamanie licencji jest zgodne z prawem. Zmienisz język w Home Premium i jesteś pirat z papugą na ramieniu. ;) |
ano właśnie..
|
Zgadzam sie z Berionu. Windows (z wersja Server na czele) jest ostoja rynku korporacyjnego - MS pirackimi kopiami w domach wychowuje sobie uzytkownikow w kazdym segmencie biznesu biurowego (czyli 90% - reszta tzw. Rynku kreatywnego zdominowana jest przez Maki) i w przyszlosci kazdy kto usiadzie do komputera z Windows Professional czy zaloguje sie przez RDP do serwera z zainstalowanym SQL zabuli ciezkie pieniadze za licencje. On, albo jego szef. A ze teraz robie to na co dzien to wiem, ze tanio nie jest...
|
Cytat:
|
No jakoś zarejestrować program przecież musisz :)
Ale na stronie jest napisane, że rejestracja działa tylko w określonym czasie. |
Na szczęście nie wszystkie programy rozmawiają z serwerami dewelopera. Słabe to pocieszenie, ale... ;)
|
Jak dasz cracka też niektóre przestaną rozmawiać :>
|
ja mam dużo Kraków k***a
|
Jeszcze w sprawie jednorazowej instalacji. Akurat paragon jest też w wersji do odpalania z płyty cd.
Więc nie łamiemy licencji, bo dostajemy gotowy program w pliku ISO, który wystarczy nagrać. Jeśli się mylę proszę mnie wyprowadzić z błędu. |
|
Cytat:
Program robi nieodczytywalne ISO. :haha: |
|
Paragon System Backup 10.5 Special Edition.
http://www.giveawayoftheday.com/para...kup-10-5-spec/ 17+ godzin do końca darmochy. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 60156 |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:12. |