![]() |
Cytat:
Niestety - muszę stwierdzić, że ciągu ostatnich kilku lat nie miałem jeszcze żadnego DARMOWEGO programu, który robiłby to naprawde dobrze. Sam używam jednocześnie kilku takich programów (bo różne reagują różnie w różnych, konkternych przypadkach), ale nestety - każdy z nich kosztuje. Zam też jedną, doskonałą firmę w Polsce, która zajmuje się profesjonalnie odzykiwaniem danych, ale tam wstępna rozmowa zaczyna się od kilkiu tysięcy US$. Jeśli niechcąco skasowaliście sobie zdjęcia z karty pamięci przed chwilą i nic na karcie nie było zapisywanie, to prawdopodobnie uda się Wam je odzyskać za pomoca jakiegoś darmowego softu. Ale jeśli przez pomyłkę soformatowaliście kartę pamięci, to już może byc pewien problem, chcociaż - oczywiście to także jest do odzyskania. |
|
Cytat:
|
Bo to jest niemożliwe, czyli bezboleśnie. ;)
|
|
Cytat:
Kiedyś, w poczatkowym etapie fascynacji możliwościami "cyfrówek", narobiłem mnóstwo zdjęć z użyciem datownika. Bardzo szybko zaczęło mnie to wkurzać. zaraz spróbuję je powycinać. EDIT Wycinanie datownika działa bardzo dobrze. Niestety, wszystkie inne funkcjeto totalna żenada. I nie będe się się tu rozpisywać sczegółowo co działa, a co nie, to jest poprostu totalny szajs. Od razu uprzedzę opinie o moim ewentualnym hejcie - do tej pory - czyli od czasu implementacji hiper servera ZX Spectrum 48+ nie widziałem -- i pewnie jeszcze długo nie zobaczę - programu, który by pozwolil na bezbolesne usuwanie rzeczy typu "watermark" czy też "blur". Raczej jestem skłonny wierzyć, że to jest po prostu niemożliwe. No, chyba, że Steve Jobs osobiście wynalazł taką technologię (podobnie jak koło, czy też lek na katar) - jeśli tak, to natychmiast idę po pożyczkę do gangsterów i kupuję jakiś Ultra/Mega/Hiper/Disco/Bravo/Dance/Mac czy coś takiego |
Inpaint 4.7
http://www.giveawayoftheday.com/inpaint-4-7/ Prosty, lecz całkiem skuteczny programik do usuwania niepożądanych elementów fotografii ("znaki wodne", daty, napowietrzne przewody itp.). Sam używam poprzedniej wersji (też z GOTD) - serdecznie polecam. :spoko: |
A da radę jeszcze sobie zarchiwizować program z giveawayoftheday bo widzę, że zmienili swój "instalator" i nie można łatwo wyciągnąć właściwego instalatora...?
|
Cytat:
ps nie potrzebnie tylko pobrudziles szybe zostaly slady :) i kto to teraz posprzata? |
|
Cytat:
Ani ja ani Sorbus firmy nie krytykowaliśmy (chociaż ja akurat za ich programami specjalnie nie przepadam - ale kilka mam i czasami używam), tylko zwracamy na coś uwagę. Dla mnie ta firma jest generalnie obojętna.. |
Dużo warte, używałem i jest bardzo dobry :taktak: :spoko:
Znacznie lepszy od tego wbudowanego w Windows. |
|
Cytat:
Wszedłem na ich stronę i widzę że mają całkiem szeroką ofertę nawet bardzo drogich programów, ale ich akurat za darmo nie rozdają. Uninstallera miałem pełną wersję stąd: http://www.dobreprogramy.pl/Ashampoo...ows,12358.html edit: Ten mnie szczególnie zaciekawił, jest całkiem tani. Jeżeli potrafi to co piszą (authoring BD) to za tą kasę rewelacja i na pewno kupie: http://www.ashampoo.com/pl/pln/pin/0...poo-Movie-Menu |
A mi się znudził Carrefour oraz Pelc i wynalazłem Biedronkę na Targowej róg Kijowskiej. Byłem raz, poszedłem drugi a tu zamknięte. Patrzę sobie przez szybę nosa przykładając a w środku nic nie ma, ani ludzi ani towaru ani nic. Szyld wisi. Ktoś wie o co się rozchodzi?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:46. |