Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2008, 17:58   #1
cobber
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.03.2008
cobber w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dziwne uszkodzenie klawiatury/klawiszy

Mam taki problem:

Podczas normalnej pracy na kompie przestały nagle działać niektóre klawisze, tzn . wciskają się, ale tak jakby tego windows nie widział. Rozbrojenie klawisza nie pomogło. Nie działają tylko niektóre- delete, escape, insert, numeryczne od 3 do = i funkcyjne od f6, pewnie jeszcze jakieś by sie znalazły, w każdym razie wygląda to losowo. Tak samo w biosie, co skutecznie uniemożliwia logowanie. Laptop to Asus A6U, ma 2,5 roku (pół roku po gwarancji), nie był zalany, jest regularnie czyszczony, po prostu nagle pah! i siadło.

I jeszcze pytanie- podejrzewam, że to może być coś z elektroniką i w takim wypadku może być konieczna wymiana klawiatury. Wiem, że można kupić zewnętrzną na usb, ale gdyby tak taką 'laptopową', to w jakiej cenie i ile za montaż?

Przepraszam jeśli bardzo pokręciłam, ale się na tym nie znam, a bez kompa jak bez ręki. Bardzo proszę o w miarę szybką pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
cobber jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2008, 19:24   #2
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
1 wersja:
-odepnij klawiature i wyczysc ja. Wyjmij klawisze (ostroznie, nie polam) i wyczysc styki.
Sprawdz wpiecie tasmy od klawiatury.

2 wersja:
-mozna kupic nowa klawiature (koszt okolo, od 200 do 400 zl zaleznie od modelu)
Ale nie jest nigdzie powiedziane, ze bedzie dzialac poprawnie.

Wersja ratunkowa:
-dac do serwisu - nich zdjagnozuja - w koncu od tego sa. (w zasadzie, zaleznie od serwisu - ale diagnoza i wycena powinna byc bezplatna - powinna)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2008, 20:33   #3
cobber
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.03.2008
cobber w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzi***281;kuj***281; za odpowied***378;. Mam nadziej***281;, ***380;e samo przeczyszczenie wystarczy, bo nie u***347;miecha mi si***281; wyk***322;ada***263; kilku st***243;w, szczeg***243;lnie teraz. Co to oznacza, ***380;e niekoniecznie nowa b***281;dzie dzia***322;a***322;a poprawnie? Tzn. skoro to wina klawiatury, to dlaczego wymiana mo***380;e nic nie da***263;?
cobber jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2008, 21:08   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez cobber Podgląd Wiadomości
Tzn. skoro to wina klawiatury, to dlaczego wymiana może nic nie dać?
Nigdy nie twierdzilem, ze jest to wina klawiatury
Moze byc, ale moze byc uszkodzenie plyty, uszkodzenie kontrolera, uszkodzenie tasmy, ..... wymieniac dalej?
Szukam najprostszego i najbardziej prawdopodobnego sposobu na zdiagnozowanie uszkodzenia.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2008, 21:57   #5
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie zaszkodzi zajrze***263; na http://forum.laptopy.info.pl
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: