![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.04.2005
![]() |
witam.
Przygotowalem sobie plyte DVD multiboot. Windows 2000SP4 i Windows XPSP2. Zrobilem wszystko tak jak jest opisane powyzej z tym ze nei uzylem tych plikow .bat, skopiowalem podwojnie caly katalog "i386" Instalacja tekstowa przebiega pomyslnie, natomiast po starcie instalacji "kolorowej", wyrzuca błąd "Proszę włożyć CDROM Windows .....(w obu przypadkach to samo)...nastepnie wyskakuje okienko z mozliwoscia wpisania sciezki. Widac tutaj ze instalator nadal jeszcze probuje sie wbic w folder "d:\i386".... Czy czegos jeszcze zapomnialem zrobic ? moze jeszcze gdzies istnieje informacja o lokalizacji plikow instalacyjnych ![]() setupldr - zmienione txtsetup - setupsource zmienione sektory (xpsect.bin i 2ksect.bin) rozruchowe tez poprawnie dzialaja, bo jedna instalator sie uruchamia.. Problem wystepuje tylko w wersji graficznej... pozdrawiam !!! Ostatnio zmieniany przez Masza02 : 25.08.2009 o godz. 14:25 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Dlaczego xp bez sp3 ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
![]() |
potrzebna jest wersja sp2, bo na sp3 nei dzialaja niektore programy, ktorych uzywam...
Z tym, ze to chyab nei ma nic wspolnego, bo opisywany przeze mnie problem wystepuje zarowno na windows 2000 jak i XP... W trybie graficznym "gubi" scieżki do plików instalacyjnych...caly czas usiłują "ciągnąć" instalke z "d:\i386"....mimo, że wszytskei wymagane "podmianki" w plikach porobiłem... Szczerze powiem, ze pliki: "setupldr.bin" oraz "txtsetup.sif", po samych juz nazwach jakei posiadaja, wyglądają na pliki odpowiedzialne TYLKO za instalacje tekstową oraz zaladowanie instalatora... Może instalator graficzny posiada jakiś inny swój plik konfiguracyjny i go tez trzeba jakos wyedytować zmienic i386 na swoją nazwę katalogu ? Tylko co to może być ? Robiłem juz za pomocą trzech różnych solucji i zadna calkowicie poprawnie nie dzialala... http://www.ezbsystems.com/cgi-bin/ik...=1;t=287;st=10 ^^^główny topic na stronei producenta programu EZB. Ta, która istnieje tutaj na tej stronie (cdrinfo) dopiero uruchomila mi bezblednie "niebieską" instalację... Czy napewno wam dzialaja te sposoby na 100% od poczatku do konca instalacji ? Jestem pewien, ze nic nie przeoczylem, czytajac powyzsze solucje... nawet kilka razy budowalem tą DVD ![]() ![]() Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez Masza02 : 26.08.2009 o godz. 08:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
![]() |
Udało się !!! Problem rozwiązany !!!
Gdyby ktoś keidyś miał podobny problem: Pliki Win51ip (itd.) oraz CDROM (itd.) należy skopiować do głównego katalogu tworzonej plyty oraz do kazdego podkatalogu z systemami. Przykładowo: tam gdzie jest folder "WNXP" skopiować pliki "win51ip itd." oraz tam gdzie jest folder "WN2K" skopiować pliki "CDROM... itd.) Widać że w manualu od EasyBoot nie ma w ogole opisu dla wersji systemow z SPx. Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|