![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Filmy w wysokiej rozdzielczości na YouTube plus ściąganie
Przy okazji szukania programów do ściągania filmów z internetu, trafiłem na jakiś nowy do ściągania z YouTube i potestowałem też te, które już miałem pod kątem ściągania trailerów w FullHD. Nie wszystko jednak działa tak, jakbym chciał, stąd kilka pytań.
I tak przykładowo: http://www.youtube.com/watch?v=siQgD9qOhRs (Trailer Iron Man 2) VDownloader - ściąga, ale rozmiar pliku około 40MB, powinien mieć sześćdziesiąt kilka, więc program pomimo ustawień nie ściąga w najlepszej jakośći YouTube Downloader - też ściąga (ten ściąga wszystko), ale podobnie jak wyżej - nie w najlepszej rozdzielczości My Tube HD (to ten nowy, który testowałem) nie ściąga w ogóle. Nie wiem, czemu. Drugi przykład: http://www.youtube.com/watch?v=DeWsZ2b_pK4&feature=fvsr (Trailer Alicji) VDownloader - nie ściąga w ogóle (komunikat o błędnym adresie - to największy problem tego programu - dość często w sumie się pojawia) YouTube Downloader - ściąga, ale plik ma około 20MB, znowu za mało (prawidłowo ponad 40). My Tube HD - ponownie nic. Najskuteczniejszy okazuje się sposób podany przez Reetou w innym temacie: Cytat:
Sposób jest prosty i działa, więc w sumie można go używać. Zastanawiam się jednak, czemu wspomniane programu nie działają, ewentualnie czy są jakieś inne, które lepiej sobie z tym radzą. I jeszcze jedna sprawa. Przy niektórych trailerach (i innych filmikach) jest możliwość wyświetlenia w formacie 1080p, jednak wbrew pozorom nie są one aż tak dobrej jakości. Widać to zresztą po rozmiarze, bo zwykle 2-3 minutowy trailer w takiej rozdzielczości zajmuje 150-250MB, a nie 40-60. Czy na YouTube tego typu materiały są standardowo kompresowane, czy zależy to od tego, jak zostaną przez kogoś umieszczone? I czy ewentualnie da się to poznań przed rozpoczęciem odtwarzania?
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.07.2009
![]() |
Spróbuj dodatku DownloadHelper do firefoxa, tam, możesz sobie wybrać opcje (HQ 18 HD, HQ 22 HD i HD) może się uda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
Nie używam FireFox'a.
Ale jeśli ktoś ma i może potwierdzić, że to działa, to może zainstaluję. Na zasadzie programu służącego do jednego celu, bo jako przeglądarkę wolę Operę.
![]() |
#4 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
No, to wygląda dobrze. I działa zawsze przy YouTube? A jak z innymi serwisami? (np. Teasery.pl, o który pytałem w innym temacie)
![]() |
#6 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Zaczynam dostrzegać pewne jego zalety
![]()
![]() |
#8 |
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
Do opery byl kiedys skrypt w javie ale cos nie dziala.
Znalazlem to: http://widgets.opera.com/widget/9402/
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
do youtube uzywam wtyczki 'easy youtube video downloader'
![]() formatow - do wyboru do koloru click! i juz ![]() a co do trailerow to najlepsza i najwygodniejsza strona do ich sciagania jest stary www.movie-list.com ![]()
![]() |
#10 | ||
VideoAudio
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Cytat:
Cytat:
YousableTubeFix for Opera (ten ma jeszcze kilka innych przydatnych opcji) YouTube Video Download
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
the one
CDRinfo VIP
Dzięki za te wszystkie podpowiedzi i propozycje. Wieczorem sobie to jeszcze wszystko przejrzę i mam nadzieję, znajdę lepsze rozwiązania niż te dotychczasowe.
Generalne rzadko coś ściągam z YT i podobnych, a jeszcze rzadziej wspomniane trailery. Jednak czasem coś mi się spodoba, bądź chcę coś obejrzeć później, a że filmy na YT bywają blokowane, to wolę to mieć na dysku. I wtedy nie chce mi się męczyć z niedziałającym programem, a niestety te, które miałem coraz częściej sprawiają problemy. Optimum to po prostu wybranie zapisz jako, ale póki takiej funkcji nie ma, to rozszerzenie do przeglądarki wydaje się najlepszą kolejną możliwością.
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
można grzebać w cache'u lub korzystać ze stronek typu keepvid.com
po co zaśmiecać sys jakimiś videodownloaderami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
the one
CDRinfo VIP
Kilka propozycji, które do tej pory przejrzałem:
- Firefox + DownloadHelper - niby działa, ale nie do końca. Ściągać oczywiście można, ale pomimo kilku opcji do wyboru, nie widzę tej, która umożliwia ściągnięcie filmu w najwyższej rozdzielczości (jakości). W pierwszym przykładzie maksymalny plik, jaki mogę tu ściągnąć, ma około 40 mb (powinien ponad 60) - Firefox + easy youtube video downloader - lepiej. Nie wiem, jak w innych serwisach, ale w YT przycisk ściągania widoczny jest od razu, opcja FullHD pozwala na ściągnięcie w najwyższej jakości. Przynajmniej w tych dwóch przykładach, nie wiem, czy w przypadku mniejszej dostępnej rozdzielczości również, ale zakładam, że tak. Tylko pozostałe opcje są trochę gorsze, bo nie ma możliwości wybrania jakości (czyli jak wybieram np. z rozszerzeniem mp4, to automatycznie ściąga mi plik ok 10mb, nie mam możliwości wyboru jakości). - Serwis keepvid.com - w sumie niezła sprawa, choć też nie zawsze działa. Sprawdziłem kilka trailerów i część można było ściągnąć bezproblemowo, ale części nie i pojawiały się jedynie komunikaty o błędach. Niemniej przyjemny serwis i zostawię go sobie. Sprawdzanie w toku.. ![]() Tymczasem jeszcze dwie uwagi: - do Firefoxa raczej się nie przekonam, bo jednak obsługa jest dla mnie dużo mniej intuicyjna niż w Operze, natomiast zastanawia mnie jedna rzecz - jak zamknąć ostatnie otwarte okno (nie zamykając całego programu)? - druga sprawa - przy okazji testów w pewnym momencie pojawiła mi się przed początkiem filmu kilkunasto sekundowa reklama.. Czyżby koniec YouTube..?
![]() |
#14 | |
VideoAudio
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Cytat:
BTW about:config browser.tabs.closeWindowWithLastTab = false wyłącza oczywiście zamykanie przeglądarki przy zamknięciu ostatniej karty. O, to nie jest nic nowego. Po prostu raczej rzadko można na to natrafić.
Ostatnio zmieniany przez Placio74 : 24.06.2010 o godz. 21:47 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
the one
CDRinfo VIP
Potestowałem do końca i tak:
- ten widżet do Opery: http://widgets.opera.com/widget/9402/ u mnie nie działa. Niby można skopiować adres, niby coś szuka, ale nie znajduje i nie ściąga - YousableTubeFix for Opera - wgrałem według instrukcji, ale nie widzę żadnych zmian w działaniu Opery. Trzeba coś jeszcze specjalnie uruchomić? - YouTube Video Download - działa idealnie ![]() ![]() Zastanawia mnie tylko jeszcze jedno - czy jest jakiś inny sposób instalowania skryptów, poza tworzeniem osobnego katalogu do ich przechowywania? To w sumie nie problem, ale gdyby dało sie je jakoś 'instalować' i nie przejmować tym, gdzie są, to chętnie.
![]() |
Tagi |
download, filmy, klipy, sciaganie, videocache, youtube |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
AVI -> VCD [poradnik] | sc0rpi0 | DVD-Video | 282 | 28.11.2011 12:34 |
11 Wrzesnia WTC | andy | Off topic | 51 | 22.11.2006 21:34 |
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 15.05.2003 00:20 |