![]() |
@Qbi@k
Znasz się na konfigurowaniu single_column_playlist? Mam jedno pytanie a kompletnie się na tym nie znam. |
Cytat:
:mruga: |
i niech mi kto***347; powie, ze winamp jest lepszy :szczerb:
|
Jak ktos chce to moze sobie pobrac przerobionego kilkoma wtykami foobara z torrentow:
http://torrenty.org/torrent/103765 http://torrent.info.pl/index.php?page=tort&id=83840 Screeny: http://img89.imageshack.us/img89/3181/81214225bm0.jpg http://img214.imageshack.us/img214/6019/whiteao3.jpg http://img480.imageshack.us/img480/2136/23861034gv7.jpg |
Cytat:
Skleroza ma te***380; dobre strony - mo***380;na si***281; ***347;mia***263; po kilka razy z tych samych dowcip***243;w. :hahaha: |
Ale juz pisalem chyba.
http://foobar2000.org/components/index.html - CD burning support Foobar2000 0.9.x - Lista Wtyczek |
A wysz***322;a jaka***347; wersja po 0.8.3, kt***243;ra umo***380;liwia palenie audio CD? :idea:
|
Nowy stable:
foobar2000 v0.9.4.2 Updated Musepack decoder with support for accurate fast seeking on files produced by mppenc 1.16 and newer. Improved compliance with HTTP specifications Fixed MP1/MP2 handling bugs Do pobrania z http://foobar2000.pl/ Nowa dzial na forum PL foobara z playerami uzytkownikow: Wasz foobar2000 Galeria wsztskich foobarow z tego dzialu: Wszystkie konfigi |
To sobie przejrzy forum foobara :) Mieli niektorzy problemy ;)
A ze ludzie szukac nie umieja... zjawisko normalne... |
Cytat:
|
"Poza tym jako jedyna (chyba) ma mo***380;liwo***347;***263; palenia Audio CD"
Napisal to odpowiedzialem. A dziwie sie ze mozna jeszce dorwac 0.8.3 bo na forum foobara byly posty ze ludzie szukaja a znalezc nie moga... |
tylko po co joujoujou ma zmieniać na 0.9 i instalować jakieś dodatkowe wtyczki skoro w 0.8.3 ma wszystko co potrzebuje ? :)
cała ta mania przechodzenia na nowsze wersje jest kompletnie bezcelowa :taktak: |
Cytat:
Wtyka nazywa sie foo_burninate Do pobrania z oficjalnej strony z komponentami: klik. Chyba o to chodzi? :> |
Cytat:
Cytat:
Poza tym jako jedyna (chyba) ma możliwość palenia Audio CD, co mnie się akurat przydaje. :taktak: O czym zresztą też już pisałem. :D |
Ale widac kazdy woli co innego :szczerb:
Jak bys poszukal ok 60s to bys znalazl kilka wtyczek do wizualizacji rodem z winampa... Zwlaszcza do wersji 0.8.3 Zreszta foobar nie jest od puszczania animacji tylko muzyki... hehe ze tez jeszcze mozna siciagnac wersje 0.8.3 :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Pewnie że ma, ale jaką. wstydzili by się
|
Foobar nie ma wizualizacji? :>
|
:bla: A ja i tak wolę Winampa. Według mnie jest lepszy ponieważ ma jakieś wizualizacje. Zostaję przy Winampie:bla:
|
Cytat:
|
o co chodzi?
Radio dzia***322;a ale lista nie, jaki error? :| winamp 5.0 wog***243;le nie dzia***322;a mi strona WINAMP.COM | Winamp.com: Media Player, Skins, Plug-ins, Videos, Songs, Riffs, Jams, Grooves :| kurna co jest?? UPDATE juz dziala, winamp ma jakies problemy:| po wejsciu na strone od razu wyskoczyl jakis komunikat ze do pobrania jest nowa wersja bo jest jakis blad krytyczny:| |
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam |
@ndy nie gratuluj bo sobie ktos pomysli czytajac posty ze foobar2000 jest tylko dla osob "kt***243;re maj***261; do***347;***263; spory zas***243;b wiedzy z tematyki audio".
Moja wiedza na ten temat jest bardzo skromna i uzywam z powodzeniem foobara :) Zreszta pisalem juz :) "A czego sie nie zna lepiej nie ruszac" |
Cytat:
|
nie widzisz ze ja tez :D :>||
|
Cytat:
|
Cytat:
Zapomnijmy o tej wersji juz ;) Cytat:
Ale wiem o co ci chodzilo ;) To tak w ramach sprostowania ;] Cytat:
|
Cytat:
:rotfl: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzeba zrozumieć, a nie są to proste rzeczy Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To juz jednak wiedza ktora moze sie przydac nie tylko przy foobarze. Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
ale nie o to w tym chodzi :nie: - to był tylko przykład, pytanie zasadnicze to czy prostrze jest proste kwadratowe okno foobara, czy prostrze jest proste kwadratowe okno winampa :> zasadniczo foobar jest dobry dla osób, które mają dość spory zasób wiedzy z tematyki audio, dla reszty mnogość opcji wprowadza tylko niepotrzebny chaos, gdyż mało kto wie kiedy warto włączyć dithering czy postpocessing albo jaka jest różnica między advanced czy hard limiterem, oczywiście można tego nie używać, ale userzy, który jak piszesz lubią "grzebać" w programach często robią to bezmyślnie pogarszając sobie jakość dźwięku dlatego twierdzę, że winamp jest lepszy dla większości osób, sam go zresztą używam, choć foobara również :) Cytat:
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
Mialem przez pare tygodni 0.8.3 ale w formie gotowca wiec nie musialem sie wysilac przy czymkolwiek :) Mowmy o najnowszej wersji a nie starociach ;) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Reszty i tak nie przekonam (uzytkownicy IE, Gadu-Gadu, Winampa :P ) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam || |
Cytat:
|
Cytat:
Chcesz powiedziec ze jedno duze kwadratowe okno foobara jest skomplikowane? :> Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
oj koledzy ale dajecie popalić ...
prostszy ? - prawie żaden nowy user nie wie gdzie jest zmiana głośności :), o innych ustawieniach nie wspomnę ... szybszy ? - no tak, zakładając, że odtwarzanie mp3 zajmuje obydwu programom od 0 do 2 % mocy procesora to rzeczywiście świetny argument ;), nawet jak jest trochę szybszy to co właściwie z tego ?, szybszy to może być sobie kodek video a nie player audio a jak u mnie wersja 2.95 zajmuje mniej w pamięci niż foobar - to mam powód do radości ? :D - liiiitości :taktak: niech sobie każdy słucha w czym chce ... pozdrawiam || |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak player moze tak wygladac?!
I jak mozna go wtedy uzywac.. ;-) Wole winampa. Prosty, szybki i wystarcza do tego ile i z czego korzystam, a muzy i tak najczesciej slucham na playerze mp3. Pzdr. |
Na mojej rozdzialce w sam raz jest :)
A z bajerow to tylko sobie dodalem logo, zdjonko zespolu i spectrum ;) Reszta jest dla mnie wysoce przydatna :) |
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam |
Jak sie funkcji nie zna to sie najczesciej zaczyna sie od gotowca ;) I modyfikuje sie go z czasem do wlasnych upodoban (tak bylo w moim przypadku).
Po pewnym czasie doszlem do takiego wyglada/funkcjonalnosci. I jest malo prawdopodobne abym zmienil cos jeszcze. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Dobry config mozna zrobic w niecala 1h :)
Wszytsko zalezy od indywidualnych zdolnosci ;) Sa oczywiscie gotowce. Wtedy konfiguracja ogranicza sie do kilku min :) Takze prosze nie demonizowac czasu potrzebnego na konfiguracje fooabra :> |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam |
Lubie sie bawic, przestawiac, modyfikowac takze foobar jest dla mnie zdecydowanie :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Foobar jest bardziej bezpieczny od winampa. Cytat:
@pablocoo wtyka track info mod foobara najnowszego dobrze jest miec :) najnowsza wersja to 0.9.4.1 wsyztsko jest na forum kody wklejasz do track info mod (podane przez clarka w linku ktory dalem - na dole) @ joujoujou Co nie znaczy ze nie moze wygladac ;) |
Z Foobara korzystam od dawna i wciaz jade na ColumsUI; nowinkami sie nie interesowalem.
Zanim zadalem pytanie, przeszukalem forum, ale nic nie znalazlem (chodzi mi oczywiscie o screeny, ktore dzis podales) jaka to wtyczka, jak ja konfigurowac (ale pewno wystarczy gotowy konfig), jakiej wersji Foobara potrzeba itp. Bede wdzieczy za dokladnego linka, ew. pomoc na pm :) |
Player ma gra***263; a nie wygl***261;da***263;. :P
U mnie i tak zazwyczaj wida***263; tylko ikonk***281; fb2k w trayu, wi***281;c nie b***281;d***281; traci***322; czasu na bajerowanie wygl***261;du. :mruga: |
Cytat:
FF jest bardziej bezpieczny. Ma te***380; wi***281;ksze mo***380;liwo***347;ci konfiguracyjne przez dodanie rozszerze***324;. |
No wiadomo ze nie uslysze :)
To samo moge powiedziec o przegladarce ze w wygladzie strony nie zauwaze ronicy miedzy IE7 a FF2 ;) (oczywiscie sa wyjatki). Wiec dlaczego siedzisz na FF2? :> |
@Qbi@k po co jak i tak nie us***322;ysze r***243;***380;nicy :P
|
Dzial FAQ ze strony foobara + config clarka z tej strony.
Z foobarem mozna zrobic wszytsko ;] Dziwne ze osoby ktore uzywaja FF, dobrego komunikatora (innego niz gg :) ) itp. jakos ciagle siedza na winampie :) |
To napisz jeszcze jak cos takiego zrobic :>
|
|
Kolejna wersja:
0.9.4.1 Cangelog: + Improved compliance with Vorbis Comment and APEv2 tag specifications - + thanks to Spoon for pointing inconsistencies + Added gapless playback of MP4 files encoded with new iTunes + Various bug fixes Do pobrania z foobar2000.pl |
omg! nie dalem rady sciagnac z tego linku, przed napisaniem posta. a teraz jest ok. dzieki.
|
Cytat:
Cytat:
Wsyztsko jest w temacie z wtykami. |
posiada ktos ten plik -> foo_ui_columns-0.1.3-pa10.7z ? zrodlo wymieklo :(
|
No to dziwne, bo dizsiaj rano to by***322;a baardzo skromne forum. Ale dobrze ***380;e ju***380; jest du***380;e.
|
Cytat:
Na czerwono swieci sie napis FAQ, s***322;ownik poj***281;***263;, linki z ktorym radze sie zapoznac w celu uikniecia dalszych glupich pytan :spoko: Cytat:
Zalecane odwiedzenie forum Hydrogenaudio |
Ale tam nie ma ***380;adnego softu, ani ***380;adnych przyk***322;adowych plik***243;w .fcs.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
kto mnie oswieci dlaczego na forum hydrogenaudio mam taki komunikat: "Sorry, you are not permitted to use this board"? wtf?
|
|
Ale to jest ju***380; gotowa sk***243;rka, po za tym do wersji 0.8.X a ja mam najnowsz***261; 0.9.4 .
|
http://forum.wiadomosc.info/index.ph...rabista,skorka
Takie cos znalazlem w 2sek. na google'ach.. Poswiecisz wiecej czasu i znajdziesz wiecej :-). |
A jak to si***281; robi? I gdzie?
|
Mowilem ze mozliwosci sa praktycznie nieograniczone :) Wystarczy miec jakas koncepcje i troche przy tym posiedziec :)
Kolejne scren :) http://img101.imageshack.us/my.php?image=fooed4.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Tak moze foobar wygladac :) http://img168.imageshack.us/my.php?image=scruf1.jpg http://two.xthost.info/pingwinho/foo...look/myfoo.jpg http://img169.imageshack.us/my.php?image=def1vf5.jpg Tak jak juz pisalem :] Mozliwosci sa praktycznie niczym nieograniczone :) |
A gdzie s***261; jakies sk***243;rki do najnowszej wersji?
|
Dla mnie, miedzy "golym" foobarem, a "golym" winampem, tzn bez pluginow etc. nie ma roznicy. A dla slyszacych roznice polecam zmiane przewodow glosnikowych i przewodu komp-wzmacniacz... wtedy dopiero bedzie roznica :)
|
Jak to sie nie dziela ludzie ? W cholere widzielm kapitalnych skoek. Trza tylko wiedziec gdzie szukac :)
Ale to za duzo roboty jak dla mnie zeby sie babrac przy foobarze. |
ufff...dawno mnie tu nie bylo ale zobaczyłem topic o foobarze więc się wypowiem, krótko lecz treściwie....
Po przesiadce z rok temu z winamp'a na zestaw: foobar2k + ASIO2KS + pożądny zestaw 5.1 różnica jest wprost powalająca:wow: :taktak: podbicie, czystość basów jest niesamowita, żadnego "pierdzenia" czy przebić! Wygląd mnie w ogóle nie interesuje, zastosowałem jedynie delikatny facelifting (ColumsGUI) playlisty. Jeśli natomiast ktoś ma 2 głośniczki ala te montowane w panelach LCD to gra nie jest warta świeczki. Co do wyglądu to jest jaki jest, widziałem naprawdę ładnie wyglądające foobarki ludzi, którzy włożyli w to spory wysiłek dlatego też raczej nie ma w necie gotowych zestawów/skórek (a może nie znalazłem?) dlatego też nikt nie chce sie swoim dziełem dzielić, co jest zrozumiałe, choć technicznie sprowadza się do skopiowanie parenastu dll'i. Tyle ode mnie - ahoj;) |
Mam pytanie do znawców.
Jestem nowym (oczywiście zadowolonym) użytkownikiem foobara. Jedno tylko czego nie moge zrobić, to jak ustawić żeby po kliknięciu prawym klawiszem na folder z plikami mp3 było tam do wyboru coś w stylu "play in foobar2000" ?? EDIT: Juz sobie poradziłem, wsytarczyło zaznaczyc opcje "directory contex menu" :D |
Wyszla nowa wersja 0.9.4
Changelog:
Download |
Kolejna wersja oznaczona numerkiem 0.9.3.1
|
Cytat:
|
sa gdzies speciale wersji 0.9.x?
|
Cytat:
podejrzyhj je jakims edytorem - pierwsza linia pliku wav'e ma odpowiedni naglowek RIFF$ WAVEfmt jesli takowy posiada a nadal nie mozesz odtworzyc pliku sproboj uzyc Foobar2000 Special jesli bedziesz chcial sprwadzic jeszcze inne pliki dts(wav) sa do pobrania z darmowej strony Free Dolby Digital AC-3 Downloads |
Cytat:
Co do problemu to tez kiedys u mnie wystepowal. Po usunieciu foo_playcount (tego ktory uzywa tagow) okienko przestalo wyskakiwac. |
Cytat:
|
Cytat:
Wszyscy pisza ze wtyczka...nikt nie wie co dokladnie/ |
A moj tak nie wyglada.
I nie wiem co jest przyczyna tego, ze masz takie a nie inne problemy. A tak powazniej troche. To ten problem musi byc zwiazany z jakas wtyczka. Tak mi sie wydaje. Niedopracowana musi byc. |
Moj foobar wygląda tak:
http://img336.imageshack.us/img336/213/foobarsg5.th.jpg ale mam problem który na forum foobara tez jest poruszany. Moze tutaj uda nam sie jakos go usunąc. Po zamknieciu Foobara (gdy odpalane byly jakies pliki mp3, wav itp. ogolnie odtwarzane) wywala sie cos takiego: http://img336.imageshack.us/img336/7639/errorrg9.jpg |
takie w***322;a***347;nie mam - p***322;yta j. m. jarre'a "aero" i mike'a oldfield'a "tubular bells 2003", kt***243;re sk***322;adaj***261; si***281; z plik***243;w *.wav...
|
Cytat:
a nie dts tzw 'direct' |
hmm wrzuciłem foo_dts do katalogu components, foobar ją wykrył, ale przy próbie odtworzenia słychać tylko szum...
edit... to prawdopodobnie wtyczka do wersji 0.8x... :| |
DTS jest juz od bardzooo dawna :)
Wtyczki z opisem PL sa tu Jak cos to pytaj ;] Postaram sie pomoc :) |
jak bedzie nowy obslugiwal dts'a to sciagne :P
|
Kolejna wersja fb2k:
Foobar2000 v0.9.3 Cytat:
|
Cytat:
Zreszta teraz w 0.9 wszytsko jest ladnie zrobione i nie tzreba tego typu pluginow :P |
Mozliwe ;) A czy z 0.9 bedzie dzialac to nie wiem.
|
Cytat:
|
Zalaczam plugin. Pozniej prawym klik na program i zaznacz Volume :)
EDIT Spoznilem sie troche ;) |
OK. Narazie jest gucio. Wystarczylo wrzucic foo_ui_columns-0.1.3-beta1v5 Z tego polskiego forum. Tam lepiej to jest zorganizowane. Na angielsko-jezycznym balagan maja. ;)
|
Hmm mozliwe ze trzeba miec jakiegos plugina :)
Co do wtyczek to tu jest temat na biezaca uaktualniany (rowniez przeze mnie ;) ) tu Wszystko ladnie opisane ;) No i przyjazna obsluga forum :spoko: Jak cos to pytaj tam ;] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |