Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2012, 10:13   #1
ego3000n
Data rejestracji: 06.01.2012
ego3000n w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Generator klucza XP z mozliwoscią wpisania części znaków

Witam.
Natknąłem sie na stary temat: / forum.cdrinfo.pl/f113/xp-cd-key-generator-12609/, i skusiło mnie żeby rozpocząć podobny.
Otóż szukam generatora klucza XP z mozliwoscią wpisania części znaków..
Jak napewno niektórzy sie domyslili mam na komputerach nalepki gdzie zatarte jest kilka znakow / 2szt XP, 1szt Vista/.
Przełożyłem nalepki z uszkodzonego sprzętu /oczywiście zawsze z pamięcią, nagrywarką lub procesorem ze starego komputera /, ale to niezbyt eleganckie rozwiazanie . Próba uzyskania pomocy w Microsoft = odesłanie do producenta. Suport Dell, HP i Fujitsu Siemens milczy jak zaklęty . Podobno moga odtworzyc klucz na podstawie kodu /pod lub nad kodem kreskowym nalepki COA/ ale widac maja to w d..ie. Może ktoś zetknął sie z narzędziem jak w tytule. Uzycie nawet hakerskich narzedzi zgodnie z prawem nie jest przestepstwem, tak samo jak otwarcie lomem drzwi od wlasnego mieszkania . Licze na pomoc.
ego3000n jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2012, 22:31   #2
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Są programy "odczytujące" serial zaszyty w systemie. Nic nie trzeba generować.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2012, 23:39   #3
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Całkowicie legalne i darmowe programy do odczytywania klucza Windows:
http://www.download.net.pl/8951/Wind...ct-Key-Viewer/
http://www.download.net.pl/8960/Wind...iewer-Changer/
U ciebie wysiadło pewnie Google,
a You nie chciało się odpowiedzieć wprost.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2012, 23:44   #4
ego3000n
Data rejestracji: 06.01.2012
ego3000n w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
brakujące znaki :)

"Jak napewno niektórzy sie domyslili mam na komputerach nalepki gdzie zatarte jest kilka znakow / 2szt XP, 1szt Vista/."

Witam ponownie
Może nie jasno sie wyraziłem
Mam komputery BEZ DYSKÓW ale są na nich COA
chciałbym wgrac system zgodnie z kluczem COA - na nowym dysku
ale kilka znaków jest zatarte - czy jest możliwe odtworzenie tych zatartych znaków - wiem ze w sieci są k-geny które wygenerują klucz do WIN czyli algorytm jest juz znany
Potrzebuje coś co po podaniu np czterech pierwszych sekwencji klucza wygeneruja propozycje ostatniej
pzdr
Andrzej
ego3000n jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2012, 13:41   #5
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No to bardzo mi przykro, ale nie masz COA.
Stary 13.02.2012, 07:44   #6
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Klucz zapisany w systemie wcale nie jest taki sam jak na nalepce
Przecież chińczyki nie siedzę i nie wklepują tych kodów na taśmie produkcyjnej.
Każdy komputer danego producenta ma preinstalowany taki sam system z kluczem OEM producenta.

Dlatego pewnie Microsoft odsyła do producenta.

Tak jest w Viście, w XP nie jestem pewien.

ZTCP w Viście jest specjalny system, który pozawala aktywować system kodem OEM, jeżeli producent zapisany gdzieś w BIOS się zgadza.
Potrzebny do tego jest specjalny certyfikat (można go wyciagnąć z systemu specjalnym programem) i wklepanie paru linijek w linii poleceń.
Przykładowo dla komputera/laptopa lenovo
Cytat:
slmgr ***8211;ilc path/to/licence/file/lenovo.oemcert.100036.xrm-ms
slmgr ***8211;ato
Aktywacja OEM jest całkowicie offline, a po jej przeprowadzeniu we właściwościach komputera powinno pojawić się logo producenta.

Teoretycznie więc możnaby wyciągnąć aktywację OEM z działającego komputera Dell i "wkleić ją" do nowego kompa. Ale czy to jest 100% legalne - NIE WIEM.

Tu jest troche więcej informacji
http://forums.mydigitallife.info/thr...n-How-it-Works

PS. Warunki legalności tego systemu są dość restrykcyjne - musisz miec COA, ale też chyba albo książke albo płytę. Samo COA może nie wystarczyć.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 13.02.2012 o godz. 07:57
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2012, 14:56   #7
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Klucz zapisany w systemie wcale nie jest taki sam jak na nalepce
[...]

Tak jest w Viście, w XP nie jestem pewien.

[...]
W XP tak samo jak w viście.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: