![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Generator klucza XP z mozliwoscią wpisania części znaków
Witam.
Natknąłem sie na stary temat: / forum.cdrinfo.pl/f113/xp-cd-key-generator-12609/, i skusiło mnie żeby rozpocząć podobny. Otóż szukam generatora klucza XP z mozliwoscią wpisania części znaków.. Jak napewno niektórzy sie domyslili mam na komputerach nalepki gdzie zatarte jest kilka znakow / 2szt XP, 1szt Vista/. Przełożyłem nalepki z uszkodzonego sprzętu /oczywiście zawsze z pamięcią, nagrywarką lub procesorem ze starego komputera ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Są programy "odczytujące" serial zaszyty w systemie. Nic nie trzeba generować.
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Całkowicie legalne i darmowe programy do odczytywania klucza Windows:
http://www.download.net.pl/8951/Wind...ct-Key-Viewer/ http://www.download.net.pl/8960/Wind...iewer-Changer/ U ciebie wysiadło pewnie Google, a You nie chciało się odpowiedzieć wprost.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
brakujące znaki :)
"Jak napewno niektórzy sie domyslili mam na komputerach nalepki gdzie zatarte jest kilka znakow / 2szt XP, 1szt Vista/."
Witam ponownie ![]() Może nie jasno sie wyraziłem ![]() Mam komputery BEZ DYSKÓW ale są na nich COA chciałbym wgrac system zgodnie z kluczem COA - na nowym dysku ale kilka znaków jest zatarte - czy jest możliwe odtworzenie tych zatartych znaków - wiem ze w sieci są k-geny które wygenerują klucz do WIN ![]() ![]() Potrzebuje coś co po podaniu np czterech pierwszych sekwencji klucza wygeneruja propozycje ostatniej ![]() pzdr Andrzej |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
No to bardzo mi przykro, ale nie masz COA.
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Klucz zapisany w systemie wcale nie jest taki sam jak na nalepce
![]() Przecież chińczyki nie siedzę i nie wklepują tych kodów na taśmie produkcyjnej. Każdy komputer danego producenta ma preinstalowany taki sam system z kluczem OEM producenta. Dlatego pewnie Microsoft odsyła do producenta. Tak jest w Viście, w XP nie jestem pewien. ZTCP w Viście jest specjalny system, który pozawala aktywować system kodem OEM, jeżeli producent zapisany gdzieś w BIOS się zgadza. Potrzebny do tego jest specjalny certyfikat (można go wyciagnąć z systemu specjalnym programem) i wklepanie paru linijek w linii poleceń. Przykładowo dla komputera/laptopa lenovo Cytat:
Teoretycznie więc możnaby wyciągnąć aktywację OEM z działającego komputera Dell i "wkleić ją" do nowego kompa. Ale czy to jest 100% legalne - NIE WIEM. Tu jest troche więcej informacji http://forums.mydigitallife.info/thr...n-How-it-Works PS. Warunki legalności tego systemu są dość restrykcyjne - musisz miec COA, ale też chyba albo książke albo płytę. Samo COA może nie wystarczyć. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 13.02.2012 o godz. 07:57 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[POMOCY!] AMD Athlon XP ... 2000MHz poszło w las, co dalej? | matteo | Off topic | 22 | 02.12.2004 16:16 |
XP SP2 PL - how?! | bakupl | Off topic | 15 | 27.08.2004 08:51 |
Windows XP SP2 również dla piratów! | kraluk | Off topic | 6 | 10.08.2004 17:13 |
Ruszył Windows XP SP2 Technical Preview Program | kraluk | Off topic | 3 | 21.03.2004 11:26 |
WIN XP PROF I NERO!!!! WSZYSTKO WISI!!! | tower | Napędy optyczne CD | 9 | 27.12.2001 18:34 |