![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
WIN XP PROF I NERO!!!! WSZYSTKO WISI!!!
HEJ.
Potrzebuję Waszej pomocy. Mój komp to CELERON 458, płyta ABIT BH6, CD TEAC 40X, 256 RAM, HDD SAMSUNG 13,6, nagrywarka YAMAHA CRW8424E 8/4/24. Pracuję pod WINDOWS XP PL PROFESSIONAL i NERO 5.5.6.4. Podczas wypalania płytek cd-r x8 nagrywara przestaje wypalać NERO i XP wiszą. To samo przy próbie zgrania obrazu płyty tylko wtedy wiesza się od razu. Nie pomogła nowa instalacja Windowsa XP ani różne rejestracje NERA. Podobnie ze starszymi wersjami Nero! Przy CD-RW i prędkości 4x sesja przechodzi cała. Pod WIN98 I ME nie było żadnych problemów. Czy istotne są tryby DMA gdyż pod starymi oknami musiało być WYŁĄCZONE? Jak pod XP - tryb PIO czy MULTI-DMA(czy jakoś tak ) Chociaż próbowałem obu i nie pomaga! Proszę o pomoc bo już zniszczyłem kilkanaście płyt!!!
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ele mele dutki
Data rejestracji: 08.01.2002
![]() |
chba wyszla jakas poprawka do WinXP poprawiajaca wspolprace z Nero, tak slyszalem
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 15.11.2001
![]() |
Cały czas używam pod XP Nero 5.5.5.1 bez łat.
Ani razu nie było kłopotu.Ponoć Nero5.5.5.6 nie bardzo chce działać z XP. skorpion
|
|
#4 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Wyglada wiec na to, ze musisz nagrywac x 4.
Widocznie cos xp sie nie podoba. Albo nagrywarka nie radzi sobie pod xp. Moze za duze obciazenie dla niej. Sprobuj pokombinowac z tymi ustawieniami dma, skoro twierdzisz, ze wczesniej nie moglo to byc wlaczone. A co do wspolpracy nero pod xp to ja nie mam zadnych problemow z nim. Pali, az milo. |
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2001
![]() |
Może częstotliwość twojego celerona jest za mała dla kombinacji win xp + yamaha x24 (czy nawet x8), może jeszcze w tle coś ci chodzi? ciekawe jaką konfigurację pc ma "Skorpion"?
|
|
|
#6 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
U mnie XP Prof PL i NERO 5.5.5.6. chodzi jak burza. I to bez tego słynnego update' u, bo nie umiem go ściągnąć ;-)
Pozdrawiam
|
|
#7 |
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
u mnie chodzilo takze bez problemu (winxp + nero 5564 + cloneCD) - chodzile bo nie mialem sterow i musialem wrocic do windy 98se
|
|
#8 |
|
Gość
|
Hej. Cały czas nic, ale i tak dziękuję Wam za pomoc! Spróbuję innego softu, chyba, że jeszcze coś wymyślicie to dajcie pilnie znać.
Pozdrowienia i Wesołych Świąt p.s. Proszę jeszcze Was o jakiegoś linka gdzie znaleźć patch'a do XP dla NERO |
|
|
#9 |
|
Gość
|
Czesc,
Mialem podobna kiche u siebie. Pomoglo wylaczenie Multi Word DMA Level 2 i wlaczenie PIO dla nagrywarki. PS. (XP domyslnie wszedzie wlacze DMA i stara sie cos zakombinowac nawet jak nagrywarka nie ma DMA). Powodzenia |
|
|
#10 | |
|
Gość
|
Cytat:
HEJ. WIELKIE PODZIĘKOWANIA. CHYBA POMOGŁO. POZDROWIENIA. adamtower |
|
![]() |
|
|