![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2006
![]() |
Tigier\Leopard na Virtualnym PC
czy któryś programów robiących Virtualny PC daje możliwość zainstalowania Tygiera lub Leopard,a ??
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wątpię, ale Yahol lub Gadzina18 będą wiedzieli.
![]() Cierpliwości... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeśli vmware nie ma obsługi to chyba raczej nic nie będzie mieć, ograniczeniem zapewne jest wściekłe licencjonowanie apple (pozwalają instalować ten system tylko na 'swoich' kompach).
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pojecia nie mam
![]() Istnieje co prawda VMware fusion pod MacOS, ale czy na PC na VM mozna postawic Tygrysa - nie wiem. Chyba tak. Nigdy tego nie robilem, bo nie bylo potrzeby, zreszta VM zjada tyle zasobow, ze potrzeba silnej maszyny, zeby to pociagnac. Leona to raczej nie - zje wszystkie zasoby i bedzie czekal na wiecej. (istnieje wersja - nieoficjalna - Leona na PC = iDeneb, dostepna w sklepie na rogu Torr i Enta.)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Kiedyś w necie dostępny był gotowy wirtualny dysk do VMV z tygryskiem, ale aby to odpalić trzeba było posiadać procka zbliżonego do tych montowanych w standardzie w Mac'u , u mnie nei chciało działać ponieważ mój stary procek nie mial obsługi SSE3...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Cytat:
Zdaje się, że chcesz emulować to na Windowsie lub Linuksie na PC? Łamiesz w ten sposób licencję Apple... zostaje Ci torrent i gotowe obrazy Leo na VMware - tak jest najłatwiej. Druga opcja to ściągnięcie jakiegoś iDeneba albo iPC -takie "distro" OSX pod PC i zainstalowanie tego na maszynie wirtualnej. Wszystko czego Ci trzeba znajduje się*na forach OSX 86. Google też szybko daje odpowiedzi, np co do Tigera, proszę bardzo : http://asendure.wordpress.com/2006/1...server-amd-64/ Z tego co wiem, o ile komuś się już udaje to zainstalować, to są wieeelkie problemy z instalacją hardware .. np akceleracją QE/CI karty graficznej itp, dźwiękiem.. Ogólnie same kłody pod nogi.. Do tego strasznie wolno to działa. Ktoś się kiedyś wypowiadał, że zainstalował Leo na E2200 @ 3Ghz, 4GB ram, i niestety był to ślimak.. Jeżeli już chcesz próbować OSX to zainstaluj go natywnie... można przecież zrobic dual boot. W sieci jest masa poradników do tego, jest to na pewno lepsze rozwiązanie.
![]() Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 16.04.2009 o godz. 01:16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj piraci, piraci.
A jak ktoś podaje info, jak zwitaminizować jakiś windowsowy program, to dostaje ostrzeżenie i post wylata. A podpowiadanie, jak złamać licencję Apple to już jest tu dozwolone?
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
Wawelski, zakładam, że kolega, tak jak np ja, posiada ORYGINALNY system Mac OS X 10.4 bądź 10.5 i chce sprawdzić go w maszynie wirtualnej bądź na PC. Wtedy droga wolna prawda? Można sobie eksperymentować. Co do stawiania Maca na PC, nawet na oficjalnych forach Apple jest pełno dyskusji na temat czy instalacja wersji box OS X na PC jest legalna..
![]() |
#9 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Masz prawo zainstalować tylko na sprzęcie Apple i tylko w odpowiedniej wersji (takiej, jaka była sprzedawana z danym sprzętem. Chyba, że kupiłeś upgrade. Zresztą, podobnie jak z Windowsem OEM - jak kupisz ze sprzętem, to masz prawo instalować tylko na tym sprzęcie.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 16.04.2009 o godz. 02:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
![]() |
jak się ostatnio okazuje, licencja Apple ma dziury... polecam lekturę np na forum myapple.pl. Chodzi o EULA, która to licencja chyba nie ma zbyt wielkiej mocy prawnej w Europie..
![]() |
#11 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podepne sie pod temat - pamieta ktos jak nazywa sie przygotowana pod instalacje na platformach PC X86 wersja MacOS X Leopard?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iDeneb ver10.5.5 (to chyba jest ostatnie.
CBN!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Forumator
![]() |
iPC, iDeneb, iAtkos, JaS - słowa klucze
![]()
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Bawil sie ktos tymi iOS ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Pranie #@$%*& ! | mr_spock | Off topic | 55 | 06.09.2004 13:01 |
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 08:31 |