![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
Sid, Neostrady Plus już nie sprzedają (na razie), sprzedają tylko Neostradę (bez "+")
![]() W zestawie instalacyjnym NEOSTRADA, znajduje sie terminal Sagem'a na USB i kilka innych pierdół, płacisz 199zł i wszystko jest już Twoje ![]() maicroftbb: Podobno podpisujesz umowe na 30 dni, wypożyczają Ci terminal, a po 30 dniach jesli nie chcesz podpisać umowy 12 miesiecznej lub bezterminowej to musisz oddac wlasność TP 8) Jeśli jednak zdecydujesz sie na podpisanie umowy to płacisz 199zł za ten terminal ![]()
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Ja mam SDI teraz. Na stalym IP az tak mi nie zalezy. I zastanawiam sie czy nie wziasc tego "na probe" zobaczyc jak to dziala.Bo do stracenia mam 10zl wiecej w abonamencie a zyskac mozna 4x szybszy transfer. Bede musial pomyslec.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Mam jeszcze w sprawie tej calej Neostrady pytanie. Co prawda jestem w trakcie zakladania sobie lacza radiowego (od ponad trzech miesiecy, wiec nie jest to specjalnie nowa sprawa ![]() Zaraz zajrze na strone tepsy i moze znajde jakies informacje, ale pewniejsze na pewno otrzymam tutaj ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
"Neostrade proponuje przyłaczyć za pomoca routera ADSL z 4 portowym switchem. I teraz musisz tylko zwrocic uwage co daje Tepsa. jesli to nowe urzadzenie to bediz emialo USB i kiszka wtedy. Mozna jednak zrezygnowac z oferowanego prze nich modemu i wykorzystac wlasny router. Ponizej masz 2 warianty: w dziedzinie NEOSTRADY (złącze Ethernet): routery SOHO japońskiej firmy PCi (Planex Communications) szczegolnie modele BRL-04EX oraz BRL-04FX które dzięki opcji PPPover Ethernet zapewniaja dzielenie dostępu do łącza opartego o NEO z modemem o wyjściu Ethernetowym. Róznice pomiędzy tymi modelami to brak firewalla w modelu FX oraz jego wieksza przpeustowość magistrali (65 mbit/s). Obydwa posiadają 1 port WAN 10/100 Mbit i 4 porty LAN 10/10 Mb. Ceny SRP/ hurt1 odpowiednio: BRL-04EX - 280/238 PLN; BRL-04FX 450/415 PLN Dokumentacje znajdzie Pan pod tymi linkami: http://www.planex.net/product/broadlanner/brl04ex.shtml i http://www.planex.net/product/broadlanner/brl04fx.shtml w dziedzinie NEOSTRADY (routery ADSL) - czyli nie kupujesz modemu od TEPSY tylko wpinasz kable od razu w te urzadzenia polecam router ADSLowy firmy PCi BRM-04EX z wejściowym modemem ADSL i 4 portami LAN 10/100 Mbit Eth. Z uwagi iż jest to nowy produkt nie znajduje sie jeszcze na stronie i dokumentacje przesylam w załączniku. Jego zaletami oprócz funkcjonalności i dobrej jakości będzie myśle jego cena, która planujemy przyjąc SRP 390 PLN, dealerska to ok. 310 PLN. Myśle iż w krótkim czasie zdobędzie rynek. W chwili obecnej mam tylko inny produkt firmy Pheeneet o podobnych walorach za 430 zl netto dla Was.Modele PCi będa dostepne mysle gdzies za 2 tyg. a teraz mam tylko kilka szt testowych. Innym rozwiązaniem będize router firmy C-COM znajdującej się również w naszej wyłącznej dystrybucji. Model EGA-100US posiada modem ADSL oraz 1 port LAN 10 Mb/s oraz zlącze USB. Cena SRP to ok. 401 PLN. Istnieją wersje również bez USB, z wbudowanym POTS spliterem lub posiadajce samo USB. Prawie każdy z modemów/ routerów posiada swój odpowiednik na linie cyfrowe. Ceny SRP oscylują w pobliżu 400 PLN. Informacje technicnze znajdzie Pan na stronach producenta: http://www.c-com.com.tw/c-com-produc...0-uga-200.htm. Firma C-Com jest producentem OEM dla innych firm (m.in NEC, 3M) Podlaczenie dalszych komputerów jest latw bo routery te maja 4 portowego switcha i tam gdzie sei da stosujcie skretke..........." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
No i zdecydowałem się. Nie wiem co z tego wyjdzie i jak długo będzie trzeba na to czekać, ale zamówione mam. Najprościej ten "modemik" z Neostrady podłączyć do komputera na którym siedzi się najczęściej i udostępnić połączenie modemowe. Wtedy na LAN-ie pojawia się net. Ja tak mam zrobione z SDI i działa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
modemow neostrady sa trzy typy
nie ebde przytaczal modeli bo to bez znaczenia a) Siemens - cichy, ladny, estetyczny - wpina mu sie kable z gniazdka telefonicznego - wychodzi crossowany rj45 - mam taki - i nie zamienilbym go (nawet z doplata) na modele b) i c) b) Lucent - smieszna zabawka, dosc duza, najczesciej czarna, ma dziwna ceche - buczy, dosc glosno - podlaczenie analogicznie jak a) c) Sagem - najnowszy model, praktycznie 90% szans ze taki dostaniesz - podlaczany do gniazdka - ale do kompa nie idzie przez skretke tylko przez usb2.0 - co czyni ten modem trudnym we wspolpracy z wszelgiego typu routerami i swithcami - prawdopodobnie celowe dzialanie tepsy utrudniajace nielegalne dzielenie lacza -> mozna sie wymigac od tego szajsu zglaszajac u montera BRAK zlacz USB - otrzymasz wtedy b) modemy typu a) posiadaja tylko userzy pierwszej neo ktorzy dokonali przesiadki na neo+ (raptem 2tys userow w calej polsce) dzielenie neo mozna w kazdym z przypadkow przeprowadzic z poziomu windowsa - albo programem typu winroute (droge to jednak) lub standardowym udostepnieniem polaczenia sieciowego - przy duzej determinacji mozna skolowac najtanszy komp na ktorym pojdzie w98 i go nie wylaczac sa tez mini dystrybucje linuksa specjalnie pod 'dzielenie neostrady' ale to juz nei moja dzialka - linuksa narazie unikam
![]() |
![]() |
#7 |
www.ds.art.pl
Data rejestracji: 02.05.2001
![]() |
Lucent bardzo dobry jest
![]() a tak btw to wcale nie buczy ![]()
![]() |
#8 |
![]() |
bylem u kumpla na imprezie - mial Lucenta - rano, na kacyku sie budze - i cos buczy... mysle: lodowka i spie(cierpie) dalej...
jak juz calkiem oprzytomnialem patrze - a tuz obok lozka lezy to czarne pudelko z lampkami... i... buuuczy... niby cicho - ale na kacu to muchom rozdawalbym filcowe kapcie...
![]() |
![]() |
#9 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Tak wogóle to jaki jest email to TPSA ?? Bo jakoś formularz na ich stronie sprawia problemy.
![]() |
![]() |
#10 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
TPSA nie obchodzi czy Twoj komputer nie posiada wyjscia USB, argumentuja: prosze kupic sterownik USB na PCI i wstawic do komputera. Wbrew pozorom najlepsze parametry ma ten Sagem, i wcale nie potrzebuje USB2 a zwykle USB. Mysle ze kupno starszego kompa jako router wraz z minidystrybucja linuxa jest znacznie lepsze niz sprzetowy router. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
tepsa w warszawie daje modemy typu b) jesli zglosisz sie do BOKu z podaniem (z uzasadnieniem ze nie masz usb) - znam juz 2 takie przypadki rozpatrzone pozytywnie - wiec zalezy to od rynku lokalnego - w warszawie jest spora konkurencja to i na klienta sie inaczej patrzy
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
Witam, a moze mi ktos powiediec jak to by wygladalo cenowo jezeli nie mam teraz numeru domowego z Tepsy a z Dialogu? I wcale nie chce zamieniac Dialogu na Tepse tylko chce miec sama neostrade z Tepsy, a rozmowy telefoniczne prowadzic korzystajac z Dialogu. Ktoś z was ma podobna sytuacje? To trzeba jakby nowy numer z Tepsy zakladac czy jak? Ile to by wszystko wynioslo jednorazowo? Pewnie duzo
![]() PS. Acha, pytanie nr 2: czy uzywajac neostrady i direct connect jest sie active czy passive?
Pozdrawiam, Anka. LITE-ON LTR-52327S QS0E NEC ND-3500AG Liggy 2.18 ![]() Ostatnio zmieniany przez anka725 : 02.09.2003 o godz. 17:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
ad2) wszelkie p2p na neostradize dzialaja w najlepszych mozliwych warunkach - poniewaz jest to prywatne, nieroutowalne IP (zewnetrzne)
jedyne co moze byc niewygodne to to ze IP jest dynamiczne ad1) MUSISZ miec linie telefoniczna od tepsy - amen, jak ja zdobedziesz to nie ma znaczenia - musisz miec wlasny numer na centralce tepsy (nie wiem czy tepsa robi promocje dla uciekinierow z innych sieci - ale na 10000% nie robi ich dla tych ktorzy chca miec i kij i marchewke...)
![]() |
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
Buuu.. to ja chyba poczekam.. u nas "dialogowcow" kraza sluchy ze od pazdziernika ma byc DSL 512 za ok 130 zl.. pozyjemy zobaczymy. Pozdrawiam, Anka.
![]() |
#15 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|