![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Banned
Data rejestracji: 17.10.2011
![]() |
Toshiba A-300 czyszczenie
Witam , od 3 lat posiadam laptop Toshiba Satellite A-300 , od kilku dni wentylator zaczął szybciej pracować oraz głośniej , laptop się wyłącza , albo czasem zawiesza , grzeje się dosyć mocno , chciałem się zapytać w jaki sposób najprościej oczyścić Toshibe w środku , głownie wentylator i miejsce gdzie najczęściej się zatyka od kurzu itp ? bez większego rozkręcania , ponieważ nigdy nie rozkręcałem i nie czyściłem laptopa , bardzo proszę o porade . Z góry dziękuję .
Pozdrawiam . |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj go przedmuchać sprężonym powietrzem bez rozkręcania.
Poszukaj kogoś z kompresorem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj też, jeśli masz dojście, przytrzymać czymś wentylator (igła) i przejechać odkurzaczem gdzie się da.
Jak nie pomoże, to spróbuj poszukać instrukcji serwisowej, żeby go rozkręcić i wtedy przedmuchać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można kupić w sklepach komputerowych sprężone powietrze w sprayu.
Powtykać słomkę z powietrzem w otwory i troche przedmuchać. Jeżeli nie ma kompresora to lepsze niż nic. Kompresor zazwyczaj załatwia sprawę, tylko najlepiej robić to na zewnątrz bo inaczej w pomieszczeniu siwa mgła ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Data rejestracji: 17.10.2011
![]() |
Przedmuchałem sprężonym powietrzem tam gdzie można było się dostać , potem jeszcze odkurzaczem , no i komputer znów chodzi cicho , nie słychać prawie wentylatora , dziękuję uprzejmie za pomoc . Pozdrawiam .
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Toshiba, dysk może? | dariuszkalwaj | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 20 | 31.12.2009 09:49 |
Toshiba SD-R2102 - nieudane flashowanie | rafal. | Napędy optyczne CD | 7 | 27.02.2007 15:35 |
Laptop Toshiba i naped DVD Toshiba - padł po flashu biosu? | dread_darecki | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 04.01.2007 08:13 |
BenQ 1620 czy Toshiba R5372B | coxis | Napędy optyczne DVD | 40 | 02.03.2005 19:55 |