![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Dziadzio
Data rejestracji: 01.06.2006
![]() |
Witam,
Nie wrzucę screena bo jestem wielbicielem prostoty. System ma być maksymalnie funkcjonalny, nie "ładny". I tak wojuję ze skrótami na desktopie stale (efekt różnych prac, nie zawsze zakończonych). Jedyne ustępstwo na jakie poszedłem to "skórki". Win2000 zdaje mi się być jakiśi "szary" ![]() Pora na meritum. Przy bootowaniu Windows XP oglądamy stale nudne strasznie logo i niebieskie fikołki. Oczywiście możemy oglądać czerń, czyli boot.ini -> Edit: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windo ws XP" /fastdetect /noguiboot Wada: też nudne i ew. komunikatów blędów nie ujrzymy ![]() Natrafiłem na inną ideę (edycję ntoskrnl.exe pomijam bo to ryzykowna zabawa) chyba ciekawą: http://www.msfn.org/board/lofiversio....php/t606.html Przy okazji: legacy "winnt.bmp" i "winnt256.bmp" pochodzące z epoki NT4 (zgodność wstecz?) możemy z katalogu \Windows spokojnie usunąć. Są tam tak samo potrzebne jak skarpety naszego dziadka ![]() Pora na bitmapę "boot.bmp" (640x480x16). Kto ma pomysł na ladny graficznie projekt? Tu boot.ini -> Edit: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windo ws XP" /fastdetect /bootlogo /noguiboot i podziwiamy nasze dzieło ![]()
|
|