![]() |
Cytat:
Więcej tu: http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t=24740 |
Cytat:
|
Cytat:
jak zrobic to takie po lewo na dole, wypisanie danych o kompie? Zrobiles zapis na partycjach NTFS ? |
|
|
@Matefusz uruchom ponownie tego patchera i wybierz przywracanie uxtheme.dll.
U mnie na XP nie raz pomog***322;o:) |
Cytat:
ten temat chyba nie jest dla mnie, wszystko ponad standard na pulpicie w win mnie irytuje || ale tapetki owszem ładne :) |
Ju***380; sobie poradzi***322;em :)
http://img130.imageshack.us/img130/4...ktopqe6.th.jpg Podmieni***322;em plik uxtheme.dll z p***322;ytki (musia***322;em to zrobi***263; pod DOSem) i nast***281;pnie u***380;y***322;em programu StyleXP :] |
Uzupe***322;nienie ostatniej wypowiedzi:
StatBar - 9,5MB Object Dock - 5,2MB Styl nic z powod***243;w wymienionych wcze***347;niej. |
No i mam ma***322;y problem :/ Mianowicie, u***380;y***322;em uxtheme patch aby w w2k3 u***380;ywa***263; niestandardowych styli. I teraz nie do***347;***263;, ***380;e nie mog***281; ustawi***263; luny to ***380;aden inny mi nie dzia***322;a. Najprawdopodobniej ten patcher podmienia plik uxtheme.dll w C:\WINDOWS\system32. Pytanie brzmi: czy mog***281; z powrotem wr***243;ci***263; do tego pliku? Czy jest on gdzie***347; na p***322;ytce instalacyjnej czy musz***281; reinstalowa***263; wind***281; (ta ostatnia opcja nie za bardzo mi si***281; podoba :/)
|
Cytat:
Rzeczywiście są programy, które trochę pamięci żrą - do takich zaliczyłbym Window Blindsa i Style XP. Obydwa służą (między innymi) do zmiany wyglądu okienek, pasku zadań itp. (stosowanie styli). Dlatego ja zamiast nich wgrywam patcha i używam wgrywam style normalnie spod Windowsa. Co do StatBar-a (ten u góry) to nigdy nie zauważyłem najmniejszego spowolnienia systemu ze względu na ten program, natomiast nieustannie obserwuję nieocenioną oszczędność czasu dzięki niemu ;) System po postawieniu uruchamia mi się 17 sekund (od momentu dotknięcia przycisku czyli łącznie z testami w biosie itp.) więc raczej też rzeczy go nie spowalniają ;) |
U mnie StatBar bierze 10 mega RAMu. :taktak:
Zmian wygl***261;du windowsa nie przeprowadzam (poza ikonami folder***243;w) wi***281;c nie odpowiem. :niepow: :) |
Cytat:
Czytałem na różnych forach, że niektóre programy do zmiany styli zbyt mocno ingerują w system i albo się on długo uruchamia albo działa wolno lub się wysypuje. Aha... i jeszcze jedno pytanie: czy wyświetlanie na bieżąco informacji na tym górnym pasku nie ma wpływu na szybkość Okienek? Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko działa dobrze, bo zrobiłeś mi smaka :) |
Cytat:
|
Cytat:
Szukam czegos jeszcze .:D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42. |