![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak zmapować SFTP na Windows?
Czyli mam serwer SFTP i chcę widzieć jego zawartość read-only* jako dysk Windows 7 albo folder w dysku, obojętne.
* read-only ustawię na poziomie uprawnień usera serwera; ważne żeby mi się na Win nie waliło, bo będzie próbował zapisywać jakiś cache czy coś - niemniej dobrze jakby pokazywał miniaturki jpeg, bo to akurat serwer ze zdjęciami, które user ma wybierać ręcznie. Robienie synchro odpada, bo raz że to potężny zasób (~ 100 000 zdjęć), dwa że na wiele komputerów i trzy że user często będzie wybierał akurat te najnowsze zdjęcia na serwerze, sprzed minuty. Klient FTP odpada, bo te zdjęcia będą wybierane z webaplikacji. WebDAV - nie, bo to produkcyjny nginx i nie chcę ruszać conf na tej maszynie. Musi być mapowanie. Spróbowałem kilku programów, ale lewe są. Jak to zrobić? Ostatnio zmieniany przez pali : 17.12.2012 o godz. 04:42 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Թ
OK, ten program
Access remote disk over net using SFTP protocol and map it to local drive letter - SFTP Net Drive działa dobrze. Kod zamknięty. Licencja dla firm free do 10 stanowisk. Funkcjonalność ograniczona, ale dla mnie starczy. Producent deklaruje działanie dla każdego Win, buildy są świeże. Mam tylko problem, że przy połączeniu SFTP read-only nie pokazuje miniaturek jpeg i nic dziwnego, bo nie może Win utworzyć w bieżącym katalogu pliku Thumbs.db. Jest jakiś sposób, żeby zobaczyć te miniaturki w standardowym oknie wyboru pliku? Ostatnio zmieniany przez pali : 17.12.2012 o godz. 04:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Թ
- Nie muszę wyłączać. Przy read-only i tak nie generuje Thumbs.db.
- W7 Home (taki mam) nie obsługuje Local Group Policy. Można to zrobić we właściwościach folderu. Ale nieważne, gdyż j.w. Chodzi o to, że ja chcę miniaturki, ale robione innym mechanizmem, tak jak to robią niektóre programy np. Picasa. Mechanizm Thumbs.db jest nieprzydatny dla read-only. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Myslalem ze jak sie wyłaczy to nie tworzy thumbs.db ale miniatury sie pokazują, bez cache.
Idiotyczne rozwiazanie, syfi wszędzie tymi plikami. btw. to znaczy się na DVD też nie ma miniaturek? Tyle lat miałem win i nie zauważyłem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Թ
Hmm, masz rację z tym DVD
Problem musi być gdzieś indziej. Dzięki za nakierowanie, zaćmienie miałem. //edit nie pokazuje miniatury przy ustawieniu PPM Widok -> Duże ikony, natomiast pokazuje przy Średnie ikony Młode chłopaki, mają dobry wzrok - dadzą radę ![]() SOLVED ![]() Ostatnio zmieniany przez pali : 17.12.2012 o godz. 15:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Jukebox Hero
no i git
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |