![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2011
![]() |
Jaka bezprzedowa, duża i wygodna mysz - dla dużej dłoni?
Witam. Poszukuję jakiejś wygodnej i dość dużej myszki dla dużej dłoni.
Moje wymagania: 1. Bezprzewodowa -> koniecznie z nanoodbiornikiem, albo na Bluetooth (ostatecznie rozważę propozycje z "dużym" odbiornikiem) 2. Duża -> moja dłoń od nadgarska do końca środkowego palca ma 19-20cm, niewygodnie pracuje mi się z mini myszkami 9,5cm. 3. Cena -> jak najmniej, na pewno nie dam za myszkę 200zł, nie potrzebuje cudów, tylko wygodną i dużą mysz, 2 przyciski i kółko, do codziennego użytkowania. Max 80zł mogę dać. Znajdzie się coś takiego? Przeglądając Allegro i ogólnie sklepy, duże myszki skończyły się z erą PS/2. Mam taką pracę, że pracuje długo na laptopie i ręka mnie już boli od firmowej myszki. Jedyna która była wygodna to taka jak w załączniku. 12cm. Niestety jest na PS/2. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A widział takie coś za 7zł. http://bitcomputer.pl/product.php?id=8136
A myszki to kupuj w normalnym sklepie komputerowym a nie jakimś dziecięcym ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Myślałem nad takim adapterem, ale potrzebuje myszki bezprzewodowej i z małym odbiornikiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W grudniu kupiłem w komputroniku Logitecha M705 Marathon za 129 zł. Wiem, cena przekracza założenia, w dodatku jak sprawdziłem skubańcy podnieśli cenę o 31% (VAT, cholera...?) ale myszka jest fantastyczna, a ja uważam, że na klawiaturze, myszy i monitorze nie należy oszczędzać. Mini odbiornik unifying, świetnie leży w ręku, programowalne 3 przyciski pod kciukiem, fast scrolling, długa żywotność baterii. Gdyby nie cena z czystym sumieniem bym polecał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za 80 zł to nie kupisz dobrej myszy bezprzewodowej.
Revoltec Fightmouse jest wielka, duża i kosztuje 80 zł, ale przewodowa. Ogólnie szukaj myszek for gamers, one są duże - albo jakiegoś wynalazka no name na ebayu. Jako Reetou rzecze, do lapków Unifying dobra rzecz, ale też droższe. imo do lapka trackball dobry, bo nie potrzebuje miejsca do pracy, nawet na kolanie może leżeć i te Logitech są duże - ale dobry trackball z Unifying kosztuje ponad 200 zł |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Ja potrzebuje dużej i bezprzewodowej, nie cudacznej
![]() M705 za 140zł można by kupić. Cena mnie przeraża, ale jeżeli myszka była w końcu dopasowana to bym się cieszył, mimo kwoty... Muszę to przemyśleć... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Jest tez tansza mozliwosc czyli Logitech M510. Mam taka i na moja spora dlon jest ok. Zastanawialem sie tez nad ta M705, ale stwierdzilem ze nie oplaca sie doplacac do paru gadzetow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
M705 i M510 tyle samo kosztują. M510 ma normalny wygląd (jak dla mnie) tylko czy wymiarowo jest taka sama jak M705?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Procesor możesz mieć starego pentiuma, albo i7, grafikę możesz mieć s3 i jakąś nowość nvidii. Wszystko jedno, w zależności co ci potrzeba. A jak masz nędzne peryferia, to i tak się będziesz męczył i tak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Może z tą S3 to lekka przesada, ale rzeczywiście przyzwoite peryferia znaczą więcej niż wnętrze komputera dla codziennego użytkowania. Owszem, jeśli chce się pograć w Metro 2033, czy Crysis 2, to przydaje się mieć te dwa miliardy tranzystorów (mądrze rozdzielone pomiędzy poszczególnymi komponentami
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Guru
Owszem każdy ma inne potrzeby-gracz zawodowy do mocnego PC potrzebuje też odpowiedniej myszki,słuchawek ,monitora itd. Ktoś kto ''obrabia'' filmy,zdjęcia też musi mieć dobry sprzęt. Sam obecnie będę zmieniał blaszaka i też wybieram odpowiednie podzespoły
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 | Eliasz | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 28.09.2008 23:44 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |