![]() |
Zapytaj sprzedawcę. Może wina po stronie oprofilowania a raczej jego braku dla tuszy i papieru (tłumaczyłoby różnicę w kolorystyce). Jeśli chodzi o jakieś krzywe drukowanie to pojęcia nie mam.
Co za badziew kupiłeś? :D |
Mam pytanko:
Drukarka epson po wymianie na tusze samoresetujace przestala dobrze drukowac - tzn kolory sa bardzo przeklamane na zdjeciach oraz drukuje jakby poza obszarem zdjecia - jak ono nie zajmuje calej kartki. Czy moze to byc wina zlego montazu tych tuszy - sprawdzic nie sprawdze do drukarka w PL (akurat nie moja, bo w mojej skonczyl sie tylko czarny ale dziewczyna pozwolila na mieszanie kolorow w celu uzyskania czarnego, bo pozostale kolory sa prawie pelne)? Zamienniki samoresetujace raczej dobrej jakosci - osoba ma ponad 2000 komentarzy i zero negatywow/neutrali. |
@demek, chodzi o oryginalne tusze (kartridże) epson'a - claria.
|
w epsonie te same?
panowie racza zartowac? :) |
Cytat:
|
co do gwarancji w epsonie
byle im odeslac z org tuszami, moga byc puste, nie moga odrzucic bo zle zrobili gwarancje :P to tak btw :D |
Można raz, pod warunkiem, że każda dostawa Trigona jest idealnie powtarzalna. :mruga:
|
Tak, robiłem. Ale zastanawiam się, czy sobie nie kupić urządzenia profilującego. Jedno profilowanie 80zł :/ Ale z drugiej strony, jak się używa jednakowych tuszu i jednakowego papieru to można raz profil zrobić :)
|
Jest do zarżnięcia jak się byle g... z chińskiego wiadra używa. Mój Brother też miał piezo (Epsonowską chyba nawet) i padła. Nie do zdarcia jest w HP - tam głowica jest w kartridżu. :mruga:
Robiłeś profile może do tych tuszy i papieru foto? Ja sobie też CISSa założę, ale dopiero po gwarancji. |
W tych epsonach głowica nie do zdarcia (piezo). CISSa kupiłem takiego (identyczny mam w R265).
Ostatnio R265 świecił diodami na czerwono bo pampers się przepełnił (tzn ilość cykli czyszczenia dobiła do maximum). Wystarczyło ściągnąć program servisowy do resetowania i po problemie ;) PS: Wyprowadzenie pampersa (waste ink) mam na zewnątrz (rurką do butelki ;)) |
Ja Ci nie polecę zamienników. Kupuj, przynajmniej do czasu gwarancyjnego oryginalne. Zapieprzysz głowice i będziesz miał po gwarancji. Z zamienników kiedyś stosowałem Dulin, ale nie znalazłem dla Epsona. Nie wiem jak PrintLab. ActiveJet darowałbym sobie.
|
Drukarka świetna, długo męczyłem się aby wifi działało w niej, wydrukowałem kilka fotek i są dobre, czyta szybko z karty SDHC no i 6 niezależnych kolorów co jest dobrym rozwiązaniem bo jak się jeden skończy to nie trzeba wymieniać całości.
Jakie zamienniki polecasz? obecnie nie planuje zakupu CISS. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Osobiście używam HP Ink Advantage. Ładnie drukuje w czerni jak i w kolorze. A największą zaletą tej drukarki to tanie tusze (jak sama nazwa wskazuje).
|
Od kilku tygodni używam Epson Stylus Photo PX710W i muszę przyznać, że jak na razie spisuje się bardzo dobrze. Drukuję w miarę sporo i jak na razie nie piszczy, żeby zmienić toner, zobaczymy jak będzie dalej.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:47. |